Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Cultura

Presentació de les obres a la façana del 'Coro de Sant Josep'

Dia: 29/10/2019
Hora: 11 del matí
Lloc: 'Coro de Sant Josep' - Carrer Na Bastardes, 9
Intervenen:

-Cristina Cruz, regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement

-Anna Crespo, regidora de Cultura

-Claudina Relat, regidora de Centre Històric

-Representants del Grup Sardanista Dintre el Bosc

Llegir més
imagen

Manresa acull un grup de suport psicosocial per a dones que pateixen o han patit violència masclista en la seva relació de parella aquest any 2019

El grup permet identificar, compartir i elaborar els processos que pateixen les dones, per contribuir a la seva recuperació i millora i potenciar els seus processos d’autonomia personal.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa, el Bisbat de Vic i la Diputació signen el conveni per continuar la restauració de la basílica de la Seu

Les tres institucions signen un nou conveni pel qual aporten 60.000 € cadascuna per aquest 2019. Els diners es destinaran a la redacció del projecte executiu per als propers anys;  a la rehabilitació d’un arc boterell a la façana sud; de dos mòduls de terrat de la façana nord;  i per a la instal·lació de línies de terra per a  la il·luminació ornamental. La Generalitat de Catalunya també farà una aportació igual per mitjà d’una subvenció al Bisbat de Vic.

Llegir més
imagen

Narració de contes i un cinefòrum, les noves Escopíndoles que comencen demà al Casal de les Escodines

La nova programació d’Escopíndoles, adreçada al públic infantil i familiar, inclou tres sessions de narracions de contes (els divendres, 25 d’octubre, 15 de novembre, i 20 de desembre) i el cinefòrum “La increïble història de la pera gegant” (dissabte 16 de novembre).

Llegir més
imagen

El Passatge del Terror del carrer del Balç viatja a un sanatori de finals del segle XIX

Es desenvoluparà aquest cap de setmana, 26 i 27 d’octubre, i el vinent, 2 i 3 de novembre, a partir de les 6 de la tarda i fins les 10 de la nit.

Llegir més
imagen

Manresa homenatja a Jaume Puig Bou, històric membre del Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, li va lliurar un obsequi per tal de reconèixer la seva tasca tant a l’entitat com al barri del Poble Nou.

Llegir més
imagen

Manresa celebra noves activitats per posar en valor el patrimoni industrial de la ciutat

Demà, a la Casa Lluvià, hi haurà una visita comentada de l’exposició “Passat Industrial, espais de l’oblit”, del fotògraf Frank Gómez. Divendres, hi haurà una jornada tècnica i de divulgació sobre els 200 anys de la fàbrica del Panyos  i l'obertura d'una exposició sobre els nous usos del patrimoni industrial català.

Llegir més
imagen

Oportunitat única per a infants de 6 a 12 anys que vulguin aprendre a "pintar com l’Alfred Figueres"

Es tracta d’una activitat familiar i gratuïta al voltant de l’exposició "Alfred Figueras. 120 aniversari", que tindrà lloc, aquest divendres a les 6 de la tarda, al Centre Cultural al Casino i anirà a càrrec de l'artista Joan Descals.

Llegir més
imagen

L’exposició "Espais Recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català" arriba a Manresa

L’exposició itinerant reivindica els valors artístics, històrics i paisatgístics de l’arquitectura industrial i presenta diversos exemples de recuperació del patrimoni fabril a Catalunya. La mostra es pot visitar fins al 15 de novembre al Museu de la Tècnica de Manresa (Carretera de Santpedor, 55). L’exposició ha estat coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el mNACTEC i arriba a Manresa de la mà de l’Ajuntament de Manresa i el Museu de la Tècnica de Manresa.

Llegir més
imagen

Demà s’inaugura l’exposició «Mares adolescents» del fotògraf manresà Oriol Segon

Aquesta exposició restarà oberta fins al 3 de novembre. Està  organitzada per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Ars Garriga-Mir de Manresa. També, amb el suport  dels Rotary Club del Berguedà i el Ripollès.

Llegir més