Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Cultura

imagen

Empar Moliner clourà l'exposició “Català, llengua d'Europa”

• Dijous 30 d’octubre, a les 19 h, a l’auditori de la Plana de l’Om de Manresa, l’escriptora i periodista Empar Moliner pronunciarà la conferència “Salvar paraules?”

Llegir més
imagen

L'espectacle poètic 'Continuem venint del Nord, venint del Sud' serà l'acte de cloenda del Tocats de Lletra

Demà a la tarda el teatre Conservatori acollirà la funció musicada per Manel Camp i protagonitzada per vuit poetes d’arreu del territori de parla catalana. A l’acte hi assistiran l’alcalde de Manresa i diverses personalitats. El festival, però no finalitza i continua el seu programa d’activitats fins el diumenge 26 d’octubre.

Llegir més
imagen

Demà el Casino ofereix una xerrada sobre com comptar manifestants en el marc del "Divendres de Ciència"

Sota el títol de “Com encabir quatre elefants en un sis-cents. Comptar manifestants”, el director del Servei d'Estadística Aplicada de la UAB, Llorenç Badiella, posarà en relleu les quatre idees bàsiques per fer estimacions aproximades sobre el número d'assistents en mobilitzacions col·lectives.

Llegir més
imagen

Demà Joaquim i Rafael Nadal seran els protagonistes del sopar tertúlia a l'Espai Rubiralta

Sota el títol d’Exercici de memòria i en el marc dels ‘Tocats de Lletra”, els germans Nadal intercanviaran opinions, parlaran d’actualitat, i compartiran les seves experiències amb els comensals.

Llegir més
imagen

'Tocats de Lletra' homenatja el poeta Joan Vinyoli i sopa amb els germans Nadal

El dimecres l’obra teatral “Cremades d’últim grau” al Kursaal i una conferència a càrrec del comissari de l’Any Vinyoli, Jordi Llavina, aproparan aquest autor als ciutadans. El dijous els germans Joaquim i Rafael Nadal seran els protagonistes del sopar literari a l’Espai Rubiralta.

Llegir més
imagen

El Manresa Zombie Walk i Terrorífic apleguen unes 300 persones al Casal de les Escodines

El taller de maquillatge de morts vivents, els dos platons fotogràfics per retratar-los, la rua apocalíptica i el festival de curtmetratges de terror, amb un 80% d’ocupació, van ser les estrelles del certamen.

Llegir més
imagen

L'alcalde assisteix als actes de celebració del Dia de la Seu i de commemoració del Tricentenari

Avui, ha tingut lloc a la Basílica de Santa Maria de la Seu un concert d’orgue, i demà, se celebra una missa solemne i l’homenatge al compte d’Eghk, coincidint amb la commemoració del Tricentenari i la Guerra de Successió.

Llegir més
imagen

L'auditori de la Plana de l'Om acollirà l'escriptora Najat El Hachmi amb "expressions d'intimitat"

L’acte tindrà lloc el proper dimarts 21 d’octubre, a les 20 h, a l’auditori de la Plana de l’Om de Manresa, i en el marc del festival literari Tocats de lletra.

Llegir més
imagen

El recital trilingüe 'País petit' i els versos de Josep Grifoll són els protagonistes del Tocats aquest cap de setmana

Tocats de Lletra presenta una audició conjunta de Tere Irastorza (País Basc), Maria do Cebreiro Ràbade (Galícia), i Jaume Subirana (Catalunya) que versaran els seus textos demà divendres a El Sielu. El dissabte les funcions literàries continuen en una jornada on la fusió entre poesia i música omplirà diferents espais de la ciutat.

Llegir més
imagen

El Museu Comarcal de Manresa s'inclou a la nova xarxa de museus d'art de Catalunya

El conveni de constitució signat avui per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, desplega el Pla de Museus de Catalunya, que preveu que el Museu Nacional d’Art de Catalunya articularà al seu voltant una xarxa temàtica que aglutinarà els museus d’art del país.

Llegir més