Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Cultura

imagen

Quatre empreses especialitzades participaran al concurs d’idees per escollir el projecte museogràfic per al Museu del Barroc de Catalunya

Es tracta de Croquis, Varis Arquitectes, Transversal i Playmedia, que ara hauran de presentar la seva proposta, d’entre les quals s’escollirà el projecte museogràfic que es durà a terme.

Llegir més
imagen

Les exposicions ‘Ciutats” i “Obres els dipòsits” al Centre Cultural el Casino es prorroguen fins al 15 de novembre

L’entrada és lliure. Es poden visitar de dimarts a diumenge, de 17.30 a 20.30 h, respectant totes les mesures preventives de l’actual normativa covid.


Llegir més
imagen

Convocada la 14a edició del premi per a joves artistes Climent Muncunill Roca

El termini per a la presentació d’obres finalitza el dia 22 de gener de 2021. El concurs, que és completament lliure pel que fa a les tècniques emprades sempre que l’obra sigui bidimensional, s’adreça a joves artistes en el camp de les arts plàstiques que siguin menors de 30 anys i sense cap restricció per procedència geogràfica.

Llegir més
imagen

La IV edició del Cosmògraf convoca experts nacionals i internacionals a reflexionar sobre el futur del planeta des de Manresa

El filòsof i professor de literatura italiana Nuccio Ordine inaugurarà el programa de pensament Cosmògraf, que se celebrarà del 5 al 26 de novembre de forma totalment virtual. Veus autoritzades com l’escriptora Brigitte Vasallo, la científica Clara Prats, l’exministra equatoriana Yolanda Kakabadse, l’escriptor i filòsof Rob Riemen i l’antròloga Yayo Herrero, entre d’altres, intentaran respondre la pregunta “Cap on anem?”

Llegir més
imagen

La darrera conferència d’Ignàgora sobre els valors del turisme espiritual serà en línia

A causa de les restriccions en l’activitat cultural, la conferència a càrrec de Sílvia Aulet, prevista per aquest dimecres a les 19 h, s’emetrà en directe pel canal de Youtube de Manresa 2022 i es clourà, així, la sisena edició del cicle Ignàgora.

 

Llegir més
imagen

Comencen els treballs de restauració del quiosc modernista de l’Arpa

L’actuació es fa necessària perquè els tèrmits han malmès la base de la seva estructura. Per restaurar-lo, el quiosc serà traslladat a un taller de fusteria. Els treballs tenen una durada prevista de dos mesos i un pressupost de 31.173 euros.

Llegir més
imagen

S’ajornen els actes de la 5a Setmana del Turisme Industrial a Manresa

A causa de les noves mesures que va anunciar el Govern de la Generalitat de Catalunya per aturar l’increment de casos de Covid-19 al país.

 

Llegir més
imagen

La TAVCC recupera el cicle «Contemporanis» amb una exposició de l’artista Konvent Berni Puig

L’exposició «Batalla» de Berni Puig, que podrà visitar-se a partir del diumenge 1 de novembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa, reprèn el programa d’exposicions «Contemporanis» de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central, suspès des del mes de març per la pandèmia de la Covid-19.

 

Llegir més
imagen

Les noves mesures per aturar la Covid-19 fan suspendre els darrers actes del Tocats de Lletra

Avui dijous al vespre es farà la conversa virtual amb Isabel Anyó Andrés, néta del poeta Vicent Andrés Estellés, que posarà un punt final anticipat al festival literari. Les exposicions es mantenen amb un aforament màxim de les sales del 33%.

Llegir més
imagen

Dilluns vinent comencen les obres de millora de la urbanització del carrer del Balç

L’actuació té un pressupost de 359.273 euros (IVA Inclòs) i consistirà en la renovació de les xarxes de serveis existents, actualment obsoletes, la millora de l’accessibilitat i la renovació del paviment.

 

Llegir més