Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

Dues llars d’infants municipals de Manresa estrenen els ‘Tastets educatius’, espais de joc i socialització per a famílies que no requereixen de l’horari sencer dels centres

Els Tastets neixen amb el propòsit d’adaptar aquests centres educatius a les necessitats i interessos de les famílies de la ciutat, compartint els mateixos objectius que les llars de garantir als infants el dret de participar en contextos de desenvolupament integral.

Llegir més
imagen

Nens i nenes de Manresa estrenen el nou tartan de l’estadi d’atletisme en el primer Triatló Atlètic de Primària

La competició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Esportiu del Bages i el Club Atlètic Manresa i ha substituït el tradicional Cros Escolar, que no s’ha pogut celebrar a causa de la Covid-19. Es va iniciar el 18 de novembre i aquesta setmana arribarà al seu final. El nou tartan de la pista d’atletisme és una de les inversions clau de mandat.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages farà una acció preventiva als instituts i a les universitats per informar sobre les malalties de transmissió sexual

L’objectiu de la campanya és proporcionar informació per a conèixer millor les Malalties de Transmissió Sexual (MTS) i, concretament, la SIDA, i conèixer les mesures de prevenció. Alhora, poder reflexionar amb les persones joves sobre les pràctiques afectives i sexuals i minimitzar els riscos.

Llegir més
imagen

Un estudi situa el català com a majoritari en la retolació dels comerços de Manresa

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren amb l’Ajuntament de Manresa i els agents econòmics locals per reforçar el català en l’àmbit comercial. Aquesta setmana s’ha presentat l’estudi fet en el marc del programa Ofercat, amb la presència de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, i de la regidora de Cultura i Festes i presidenta del Consell de Centre del CNL Montserrat, Anna Crespo Obiols.

Llegir més
imagen

L'associació ‘Música en vena’ porta un piano a l'hospital de Sant Joan de Déu per al projecte terapèutic que realitza amb el Conservatori Municipal de Música de Manresa

La directora del Conservatori, Carme Botifoll, ofereix un primer petit concert a l’hospital, dins d’un projecte sense ànim de lucre dedicat a la millora de les estades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través de la música en directe.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants posant el focus en el seu dret d’opinió i de ser escoltats

L’acte institucional es farà en directe per Internet aquest divendres 20 de novembre. S’estrenarà un vídeo que mostra el treball que 500 nens i nenes de la ciutat han fet al voltant de les emocions i experiències que han viscut amb motiu de la pandèmia. Aquesta setmana s’està pintant un mural a la Casa de la Culla per plasmar i reivindicar el dret d’expressió i opinió dels infants.

Llegir més
imagen

Manresa participarà dijous a la VI Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, que se celebra de forma virtual

En aquesta edició en què es compleixen setanta-cinc anys de l’alliberament dels camps nazis es farà un seminari virtual amb el títol “Memòria, simbologia i espai públic”, a càrrec dels especialistes, Ricard Conesa, de l’Observatori Europeu de Memòries, i Montserrat Duch, professora de la Universitat Rovira i Virgili.

Llegir més
imagen

L’alumnat del cicle formatiu d’Integració Social de l’IES Guillem Catà es forma per actuar com a ‘Àngels de nit’

El projecte liderat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa fomenta els hàbits saludables, tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre persones joves en l’àmbit de l’oci nocturn


Llegir més
imagen

L’Ajuntament promou una jornada per reflexionar sobre el model de cuidar que volem per a Manresa

Sota el títol ‘Cuidem i ens cuidem. Manresa, ciutat cuidadora’, la iniciativa pretén debatre i consensuar els reptes que té la ciutat per avançar cap a un nou model de cuidar. La jornada es farà el 17 de novembre en un format virtual i s’ha organitzat de manera conjunta amb la UManresa i la Fundació Mémora.

 

Llegir més
imagen

L’acte institucional d’inici de curs escolar se celebrarà aquest dijous en format virtual

És obert a tota la ciutadania i es podrà seguir en directe per Internet. S’estrenarà un vídeo que mostra el treball conjunt de ciutat de tots els centres educatius de Manresa.

Llegir més