Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

Alumnes de les escoles Jeroni de Moragas, Oms i de Prat i Renaixença recreen la història de la construcció de la Sèquia en el pregó infantil de la Llum

La Festa de la Llum 2019 ha viscut aquest matí el pregó infantil amb una posada en escena que ha combinat música i una escenificació teatral per recordar els fets històrics que va viure la ciutat de Manresa al segle XIV.

Llegir més
imagen

Avui s’ha inaugurat un itinerari botànic al Parc de Puigterrà amb la plantada de tres arbres

La creació d’aquest itinerari botànic, que consta de 27 arbres d’espècies diferents i identificades, és una de les novetats proposades per la Federació d’Associació de Veïns de Manresa, els administradors de la Festa de la Llum d’enguany.

Llegir més
imagen

Manresa acull diumenge els Campionats de Catalunya Universitaris de Natació

123 nedadors i nedadores universitaris competiran a les Piscines Municipals de Manresa, en una prova  organitzada per l Universitat Ramon Llull i el Club Natació Minorisa, en el marc de les activitats de l’Esport Català Universitari,  i amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Demà es donarà el tret de sortida de la Festa de la Llum 2019 amb els pregons infantil i institucional

A les 11 del matí, alumnes de les escoles Jeroni de Moragas, Oms i de Prat i Renaixença seran els encarregats de pronunciar el pregó infantil al saló de sessions. A 2/4 de 8 del vespre serà el torn del pregó institucional, que anirà a càrrec del coordinador de l’Associació El Galliner i dinamitzador cultural Joan Morros. D’altra banda, a 2/4 d’1 del migdia, s’inaugurarà l’itinerari botànic al Parc de Puigterrà.

Llegir més
imagen

El Conservatori de Manresa organitza un curs per donar a conèixer una nova visió de la música coral amb el prestigiós director Basilio Astúlez

El curs “Créixer Cantant” té la finalitat d’aportar nous coneixements relacionats amb la veu i l’expressió corporal. Es realitzarà el dissabte 27 d’abril, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, i anirà a càrrec del prestigiós director basc Basilio Astúlez. L’activitat està adreçada a directors de cors, professors d’escoles de música, conservatoris i centres educatius, i cantants.  Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

Es posa en marxa una nova edició del concurs "Idees i Talent Jove" amb la finalitat de contemplar l’emprenedoria com una opció d’autoocupació professional

Està format pels premis “Idees Joves” i “Talent + Empresa”, que van néixer amb la voluntat d’incrementar la capacitat dels joves de batxillerat i cicles formatius del Bages per desenvolupar un projecte empresarial.  

Llegir més
imagen

Més de 400 alumnes de 1r d’ESO han rebut la formació en transport públic urbà "Viatjo amb tu"

Es tracta d’unes sessions informatives d’una hora impartides per tècnics municipals i que s’han dut a terme en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. És una formació que s’ofereix als centres de secundària i que ja s’ha realitzat a les 8 escoles que ho han demanat.

Llegir més
imagen

El CNL busca voluntaris per posar en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua

El VxL és un programa que posa en contacte persones que parlen habitualment català (voluntaris) i persones que l’estan aprenent amb l’objectiu que es trobin com a parelles lingüístiques una hora a la setmana per conversar en català. L’acte d’inici d’aquesta nova edició serà el dilluns, 18 de febrer, a les 17.30 h al Centre de Normalització Lingüística Montserrat.

Llegir més
imagen

El CEDEM ofereix una sessió formativa adreçada als autònoms, ex-autònoms i microempreses per exposar en què consisteix el programa "Consolida’t"

Es realitzarà el proper divendres 8 de febrer, a les 7 de la tarda al Palau Firal de Manresa. El projecte “Consolida’t” tracta de donar suport, assessorament i formació gratuïta amb l’objectiu de fer millorar qualsevol tipus de negoci. Està subvencionat pel Departament d’Empresa, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

Llegir més
imagen

Més de 400 alumnes de secundària protagonitzen a Sant Domènec l’acció artística "Un gest per la Pau"

Joves de cinc centres educatius de la ciutat han participat en aquest acte que s’emmarca dins el dia internacional escolar de la No Violència, que se celebra arreu del món el 30 de gener, aniversari de la mort de Gandhi.  L’acte forma part forma part de les activitats que s’organitzen per commemorar els 80 anys dels bombardeigs franquistes i el final de la Guerra Civil a Manresa.

Llegir més