Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

S’obren les inscripcions per assistir a la 3a edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa

A partir d’avui i fins al 20 de juny, es pot comprar l’abonament del paquet sencer, amb un preu de 15 euros al següent enllaç: https://www.uce.cat/UCE2021_Manresa.html.

A partir del dia 21 es podrà fer la reserva dels blocs per separat; amb un preu de 5 euros per bloc, excepte un bloc que és gratuït.

 

Llegir més
imagen

Els cursos d’educació viària que impulsa la Policia Local de Manresa han arribat aquest curs a més de 1.700 alumnes

Aquest matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i  el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué, han fet una visita al Parc Infantil de Trànsit, que es fa a les Pistes Zona Manresa amb la col·laboració de l’associació Afesvial.

Llegir més
imagen

La III edició d’UCE Manresa reflexionarà sobre els drets individuals i col·lectius i el paper garant dels organismes europeus i internacionals

Avui s’ha presentat la nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, amb la participació com a convidats de destacats experts,  acadèmics i advocats catalans. Les inscripcions es poden fer a partir del dia 11-06-2021 a  través de la web del Kursaal.

Llegir més
imagen

El projecte Lotus 2022 batega malgrat la pandèmia, desplega nous continguts i rep la participació de més de 1.500 alumnes de Manresa

Lotus 2022 és un projecte innovador de l’Ajuntament de Manresa adreçat als centres educatius de Manresa que, en el marc de l’eix educatiu de Manresa 2022 i lligat als seus valors fonamentals, treballa la transformació amb infants i joves, a través de l’autoconeixement, dels valors i de la millora de la gestió emocional, amb la finalitat de formar futurs ciutadans més conscients i més compromesos amb l'entorn i amb els altres.

Llegir més
imagen

El Premi Rosa Argelaguet i Isanta-Premi del Campus Manresa es lliurarà el pròxim 15 de juny

La doctora en enginyeria industrial, Maria Dolors Riera i Colom, rebrà el premi per la seva trajectòria professional vinculada al territori i per despertar vocacions industrials entre les dones. L’acte serà conduït per la meteoròloga i física Gemma Puig Feliu. El guardó reconeix, promociona i sensibilitza sobre el paper d'aquelles dones que han contribuït activament en alguna activitat d'investigació, de divulgació o de docència en l'àmbit de les ciències. Alhora, vol reconèixer la figura de Rosa Argelaguet i Isanta, traspassada de forma sobtada el 30 de gener del 2020.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa amplia el projecte de caixes nius amb tallers ambientals a les escoles

Els tallers, conduïts per l’ornitòleg Marc Illa Llobet, ja s’han fet a les escoles Puigberenguer i Valldaura. En total, hi han participat més de 160 alumnes i es preveu que l’any que ve se’n puguin fer més.

Llegir més
imagen

El Consell Escolar Municipal de Manresa es reactiva amb l’aprovació de dues comissions de treball per avançar en la igualtat d’oportunitats

La trobada es va poder celebrar de manera presencial. Va comptar amb la presència del regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, i va reunir els sectors de la comunitat educativa de la ciutat i representants de l’administració.

 

Llegir més
imagen

Lliurament de diplomes als 67 alumnes de 4t d'ESO de Manresa que han completat la seva formació al programa Laboràlia 2020-2021

Aquest matí ha tingut lloc, a la Sala de Columnes de l'Ajuntament, l’acte de cloenda del projecte Laboràlia, adreçat a alumnes de 4t d'ESO. L'objectiu és familiaritzant-los amb diferents oficis i que obtinguin el Graduat en Educació Secundària. Durant l'acte, els estudiants han rebut el diploma acreditatiu, en un acte presidit per l'alcalde, Marc Aloy Guàrdia.

Llegir més
imagen

Èxit de participació en les xerrades sobre «Espais de Joc a Casa», adreçades a famílies amb infants menors de 6 anys

Les  xerrades han estat impulsades per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa en col·laboració amb el Pla Educatiu d’Entorn.


Llegir més
imagen

Prop de 3.000 alumnes de Manresa participen en les activitats extraescolars que s’ofereixen dins el marc del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives

El regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, ha assistit avui a una de les propostes que tenen lloc a l’escola Sant Ignasi. Centres educatius i entitats del municipi valoren molt positivament unes activitats finançades pel departament d’Educació de la Generalitat i que tenen l’objectiu de lluitar contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic en aquest moment de crisi sanitària.

Llegir més