Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

L’Ajuntament de Manresa organitza tallers als instituts per sensibilitzar sobre les conseqüències de l’incivisme

S’han programat deu sessions de la dinàmica de grup “Game Over Incivisme Fora de Joc!”, adreçada a alumnat de 4rt d’ESO. La sessió d’ahir al Lacetània va comptar amb l’assistència del regidor d’Ensenyament i Universitat, Josep Gili Prat.

 

Llegir més
imagen

150 persones assisteixen a la xerrada informativa on-line sobre la preinscripció escolar per al curs 2020-21

Les famílies que vulguin més informació o resoldre dubtes es poden adreçar al centre escolar triat en primera opció o a l'Oficina Municipal d’Escolarització (OME), via email: a l’adreça ome@ajmanresa.cat o bé trucant al telèfon 93 876 83 38.

Llegir més
imagen

Ja hi ha obres guanyadores del concurs “Mems per la igualtat” als centres de secundària de Manresa

Àngel Pérez i Biel Perau, de 1r d’ESO del Lacetània; i Laia Vidal, Martina Gibert i Mireia Sanllehí, de 4t d’ESO del Pius Font i Quer, guanyen el concurs impulsat pel SIAD Montserrat Roig amb el suport del Consell Municipal de la Dona amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Amb les obres guanyadores i les finalistes s’ha editat un VÍDEO que es pot veure a les xarxes socials.

Llegir més
imagen

Manresa inicia la setmana que ve la preinscripció escolar per al curs 2021-22

La preinscripció per al 2n Cicle d’Educació Infantil i Educació Primària serà del 15 al 24 de març i per a l’ESO del 17 al 24 de març. Es farà de manera telemàtica i només per a les famílies que no disposin dels mitjans es podrà sol·licitar suport amb cita prèvia.

Aquest dimecres, 10 de març, a les 18.30 h, es farà una xerrada informativa on-line per resoldre dubtes, i que es podrà seguir al següent enllaç:  https://meet.google.com/obt-pyfz-iiv


Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia aquesta setmana els treballs per millorar l’accés a l’Escola Les Bases, al carrer Puigmal

L’actuació, amb un pressupost de 25.485 euros, té l’objectiu d’evitar l’estacionament incontrolat de vehicles i millorar l’entorn a l’entrada a equipament educatiu, a la zona nord de la ciutat.

Llegir més
imagen

Centres educatius de Manresa acullen l’activitat «Juntes ho podem tot», amb motiu de la commemoració del 8 de març

Aquesta activitat, impulsada des de l'Oficina Jove del Bages a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus, es desenvoluparà  fins al 12 de març  amb l’objectiu de sensibilitzar les persones joves sobre les actituds masclistes i violències de gènere.

Llegir més
imagen

Prop de dues-centes persones participen en les xerrades sobre l’ús i gestió de les pantalles i les TIC

L’Ajuntament de Manresa i el Departament d’Educació han organitzat aquestes xerrades amb l’objectiu de donar resposta a una de les principals demandes de les famílies per disposar de més eines i més recursos per millorar la gestió dels dispositius tecnològics i racionalitzar-ne l’ús que en fan els infants i adolescents.

Llegir més
imagen

El pregó infantil advoca per plantar cara a la Covid com van fer els manresans contra la sequera al segle XIV

La Festa de la Llum 2021 ha arrencat aquest matí amb el pregó infantil. En aquesta edició, el pregó ha consistit en una representació teatralitzada amb titelles realitzada per l’alumnat de 6è de primària l’Escola Fedac Manresa, gravat dies enrere i que s’ha projectat avui al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb una presència limitada d’assistents amb motiu de la Covid-19.

Llegir més
imagen

El cost del Pla de Reconstrucció de l'Ajuntament de Manresa per fer front a la Covid-19 supera els 4,7 milions d'euros

El vuitè informe de seguiment del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa constata que, fins a mitjans de febrer, s’han destinat 4.760.782,35 euros a les mesures previstes en el Pla per fer front als efectes de la pandèmia a la ciutat. L’Ajuntament continua assumint la major part de les aportacions, el 55,65% del total. Les actuacions en l'àmbit laboral i de foment de l’ocupació són les que sumen un major percentatge de la dotació del pla (22,43%) després de la posada en marxa de noves mesures que es recullen al document.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages programa diverses accions per a la reducció de riscos en el consum d’alcohol i begudes energètiques entre la població adolescent

La campanya de sensibilització «Veus el que beus?» es durà a terme fins al 18 de febrer a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus dels centres de secundària i universitats de Manresa i a les xarxes socials de Manresa Jove

Llegir més