Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

Sessió per avançar cap a una escola més inclusiva i per treballar contra la segregació escolar, demà a Manresa

La sala d’actes de la FUB acollirà demà dimarts, a les 6 de la tarda, la xerrada “El sistema educatiu inclusiu a Manresa, on som i cap on anem?”, que inclourà una conferència del catedràtic Xavier Bonal i la intervenció de l’inspector del departament d’Educació Albert Ramírez. En el mateix acte, tots els centres de primària i secundària de la ciutat signaran un document per treballar a favor d’una educació diversa i inclusiva i evitar la segregació escolar.


Llegir més
imagen

Els musicals de Broadway seran els protagonistes demà a "Una hora de música al Conservatori"

El recital, interpretat pel departament de vent i percussió, tindrà lloc a les 8 del vespre a l’Auditori i forma part del 9è Cicle de Concerts de Professors del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Llegir més
imagen

La plaça Major ha viscut aquest matí l’arrencada de la gimcana tecnològica "Manresada"

Uns 1.000 alumnes de secundària de la Catalunya Central han participat aquest matí en aquesta activitat impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages amb la finalitat de fomentar l’autonomia i una bona utilització de les noves tecnologies entre els joves. L’acte ha comptat amb el suport i col·laboració de les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, que han fet entrega d’unes targetes T-2 del bus urbà als alumnes.

Llegir més
imagen

Arriba a Manresa l’exposició "Controles?" sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum

La mostra, que es podrà veure a l’Espai Plana de l’Om del 22 de febrer al 21 de març, va adreçada a adolescents, joves, famílies i professionals.

Llegir més
imagen

El CEDEM ofereix el curs "Fiscalitat bàsica per a autònoms" per tractar qüestions relacionades amb les taxes, impostos i contribucions

La formació tindrà una durada de vuit hores i es realitzarà en dues sessions: el dimarts 5 i dijous 7 de març, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, al Palau Firal de Manresa. El curs, que anirà a càrrec de l’assessor fiscal Jordi Rojas, està adreçat als autònoms.

Llegir més
imagen

Aquest dimecres tindrà lloc una nova edició de la gimcana tecnològica "Manresada" amb més de 1.000 participants

Uns 1.000 alumnes de secundària de la Catalunya Central participaran aquest dimecres, 20 de febrer, en aquesta activitat impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages. L’acte, que  té la finalitat de fomentar l’autonomia i una bona utilització de les noves tecnologies, compta amb el suport i col·laboració de les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Alumnes de les escoles Jeroni de Moragas, Oms i de Prat i Renaixença recreen la història de la construcció de la Sèquia en el pregó infantil de la Llum

La Festa de la Llum 2019 ha viscut aquest matí el pregó infantil amb una posada en escena que ha combinat música i una escenificació teatral per recordar els fets històrics que va viure la ciutat de Manresa al segle XIV.

Llegir més
imagen

Avui s’ha inaugurat un itinerari botànic al Parc de Puigterrà amb la plantada de tres arbres

La creació d’aquest itinerari botànic, que consta de 27 arbres d’espècies diferents i identificades, és una de les novetats proposades per la Federació d’Associació de Veïns de Manresa, els administradors de la Festa de la Llum d’enguany.

Llegir més
imagen

Manresa acull diumenge els Campionats de Catalunya Universitaris de Natació

123 nedadors i nedadores universitaris competiran a les Piscines Municipals de Manresa, en una prova  organitzada per l Universitat Ramon Llull i el Club Natació Minorisa, en el marc de les activitats de l’Esport Català Universitari,  i amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Demà es donarà el tret de sortida de la Festa de la Llum 2019 amb els pregons infantil i institucional

A les 11 del matí, alumnes de les escoles Jeroni de Moragas, Oms i de Prat i Renaixença seran els encarregats de pronunciar el pregó infantil al saló de sessions. A 2/4 de 8 del vespre serà el torn del pregó institucional, que anirà a càrrec del coordinador de l’Associació El Galliner i dinamitzador cultural Joan Morros. D’altra banda, a 2/4 d’1 del migdia, s’inaugurarà l’itinerari botànic al Parc de Puigterrà.

Llegir més