Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat les actuacions per connectar el camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort i crear un mirador a les Escodines

Amb l’aprovació inicial de la modificació del POUM i d’un conveni entre l’Ajuntament i els propietaris de dos terrenys afectats, es fa efectiva la proposta d’ordenació de l’entorn de la Creu del Tort consensuada amb el veïnat, el Centre d’Estudis del Bages i l’Associació de Veïns que permetrà resoldre la connexió entre el riu Cardener i el barri de les Escodines després de 19 anys de reivindicació veïnal.

Llegir més
imagen

La comissió de seguiment de la R4 es constitueix a Barcelona amb la participació dels representants del territori

El coordinador de Rodalies, Pere Macias, i els màxims responsables de Renfe i Adif a Catalunya es reuneixen amb els alcaldes i els consells comarcals afectats per l’estat de la línia de Rodalies entre Manresa i Terrassa, en compliment del compromís assumit pel Ministeri de Foment en la reunió del passat 26 de febrer a Madrid.

Llegir més
imagen

Manresa celebra la festa de l’Anella Verda amb una matinal d’activitats al voltant de la Torre Lluvià

La festa, organitzada per la comissió de l’Anella Verda, es durà a terme el diumenge 7 d’abril i pretén donar a conèixer la Torre Lluvià com a equipament de referència de l’entorn natural de la capital del Bages.

Llegir més
imagen

Un nou vídeo explica què és l’Anella Verda i convida les persones de Manresa i Catalunya a descobrir-la, assaborir-la i gaudir-la

El vídeo, promogut des de la Regidoria d’Entorn Natural, ha estat elaborat a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

Finalitzen els treballs de millora del paviment i de la col·locació de mobiliari urbà a l’espai lliure del passatge Jover

Les obres han consistit en dotar de pendent el paviment per afavorir el drenatge de l’aigua de la pluja i en la instal·lació de dos bancs, una paperera i una font. Aquest intervenció se sustenta en el procés participatiu de l’any 2108 del districte nord.

Llegir més
imagen

Clou amb èxit l’acció nadalenca de la campanya "Aquí productes locals" amb el sorteig d’una panera formada per productes de proximitat

Durant les festes nadalenques, la regidoria d’Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa va impulsar aquesta acció consistent en visitar diversos productors carnis i en sortejar una panera, per a la qual s’han segellat 1.850 butlletes; 1.134 als establiments adherits i les 716 restants als mercats de productors, i que ha sortit guanyador el manresà Carles Gannau. La campanya continuarà demà dimarts amb la difusió dels productes que es consumeixen a cada època de l’any.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa expressa el condol per la víctima mortal de l’accident de tren a Vacarisses i demana millores a la línia

El govern manresà mostra la seva solidaritat amb la família de la víctima i amb totes les persones ferides i afectades per l'accident. El regidor Aloy s'ha reunit amb la delegada del govern espanyol a Catalunya i el president de Renfe per reiterar la demanda de millores a la línia de rodalies R4.

Llegir més
imagen

Manresa forma part de la nova Assemblea Urbana de Catalunya, constituïda avui al Palau de la Generalitat

L’Assemblea Urbana de Catalunya és un òrgan integrat per to totes les administracions i representants del teixit econòmic i social que elaborarà i validarà l’Agenda Urbana de Catalunya. Serà un acord estratègic de país per afrontar els reptes tecnològics, ambientals, energètics i de cohesió social propis de les àrees urbanes del segle XXI. Manresa en forma part, en representació de la Catalunya central. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el primer tinent d’alcalde, Marc Aloy, han assistit avui a la presentació del nou òrgan.

Llegir més
imagen

Manresa i Cardona uneixen esforços i ofereixen una visita conjunta, els dissabtes, per donar a conèixer el seu patrimoni medieval

Aquest estiu s’estrena aquesta nova proposta turística conjunta entre Manresa i Cardona amb la finalitat d’organitzar una visita guiada en un sol dia en aquests dos municipis medievals.

Llegir més
imagen

Jornada comarcal per abordar la innovació tecnològica i la modernització dels polígons industrials

La 5a reunió d’Associacions Empresarials de Polígons del Bages, debatrà els projectes d’inversió necessaris per modernitzar aquests pols d’activitat econòmica.

Llegir més