Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

L'Ajuntament de Manresa promou un catàleg de moda sostenible amb la participació d'iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat

  • L'objectiu és donar visibilitat i promocionar les alternatives econòmiques sostenibles i justes i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, alhora que aposta per una moda lliure d’estereotips.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort

Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.

Llegir més
imagen

Els Next Generation deixen 3,6 milions d’euros més a Manresa per rehabilitar L’Anònima i la Torre Lluvià

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat les dues sol·licituds presentades per l’Ajuntament de Manresa al programa de rehabilitació d’edificis públics. Es tracta de dos edificis del patrimoni modernista manresà, que són obra d’Ignasi Oms i Ponsa i que estan declarats Bé Cultural d’Interès Local. Amb la nova subvenció, els fons europeus han portat fins ara prop de 20 milions d’euros a la capital del Bages.

Llegir més
imagen

S’inicia l’enderroc de la resclosa de la riera de Rajadell, dins el projecte de renaturalització de Can Poc Oli per a la recuperació de la biodiversitat

És una de les accions que s’han plantejat per reconstruir els processos naturals afectats per les actuacions humanes. L’actuació comportarà millores en la qualitat de l’aigua i la biodiversitat, i reduirà el risc d’inundació. Es recuperarà la connectivitat longitudinal del riu, deixant pas lliure a peixos i sediments per aquest tram de riera, que es connectarà de nou amb el riu Cardener.

Llegir més
imagen

La primera verema de la vinya de la Torre Lluvià recull 2.500 quilos de raïm de varietats recuperades del Bages

Ja s’han començat a elaborar els primers vins, en fase experimental. Es tracta d’un projecte compartit entre l’Ajuntament de Manresa, la DO Pla de Bages i la Fundació Ampans amb l’objectiu de recuperar varietats antigues de vinya de la comarca.

Llegir més
imagen

Manresa acull unes jornades d'àmbit europeu sobre com aplicar els objectius de l’Agenda 2030 a escala local

L’esdeveniment reunirà dijous i divendres prop d’un centenar de persones de diferents països a la sala d’actes de la FUB. Les jornades, sota el nom de Global Goals For Cities Manresa, estan organitzades per l’Ajuntament i per URBACT, la xarxa de ciutats europees de la qual forma part el consistori manresà, amb l’objectiu d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquest matí, l'alcalde Marc Aloy i Guàrdia ha rebut una delegació d’un dels municipis integrants de la xarxa, la ciutat hongaresa de Veszprém.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament organitza dues exposicions sobre l'educació a la Segona República i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa

Les dues mostres, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, es poden visitar fins al 30 de setembre. L’exposició “República i Escola (1931-1939)” divulga l’obra educativa del govern de la República a Manresa i el moviment de renovació pedagògica que va significar. La mostra dels ODS fa difusió de les accions de l’Agenda 2030 a la ciutat.

Llegir més
imagen

El Museu de la Tècnica de Manresa passa a anomenar-se Museu de l'Aigua i el Tèxtil

L’anunci s’ha fet aquesta tarda en l’acte de celebració del 30è aniversari de l’equipament. L’objectiu de la nova denominació és facilitar la comprensió de les col·leccions i del fons que conserva.

Llegir més
imagen

El Museu de Manresa inaugura una exposició dedicada a la tasca de recerca arqueològica del Centre Excursionista Montserrat

Es tracta de la Descoberta número 32, “Arqueologia i excursionisme”, organitzada amb motiu del centenari de l’entitat excursionista. El públic també hi podrà descobrir com eren els jocs amb què jugaven els infants romans. La mostra serà inaugurada aquest dissabte a les 19h en el marc de la Festa Major de Manresa. Es podrà visitar fins al 16 de setembre.

Llegir més
imagen

Manresa continua en estat de prealerta per sequera i recomana un esforç per minimitzar el consum d’aigua

Aquesta setmana s’ha reunit el comitè municipal de sequera de Manresa, format per personal de l’Ajuntament, Junta de la Séquia i Aigües de Manresa, per fer el seguiment de la situació actual. Malgrat la pluja dels darrers dies, actualment la ciutat està en fase de prealerta, amb les reserves d’aigua per sota del 60%. Això no comporta de moment restriccions per a la ciutadania, però  es continua recomanant un esforç per minimitzar el consum d’aigua. 

Llegir més