Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

Visita a les obres de millora de la carretera de Manresa a Viladordis, que són a la recta final

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, juntament amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d’Urbanisme, Marc Aloy, han visitat aquest matí els treballs per a reforçar la connexió entre la ronda de Manresa (C-55) i l’autopista C-16, a la carretera de Viladordis. L’obra, que està en fase d’acabats, finalitzarà les properes setmanes i té un pressupost d’1,9 milions d’euros. També hi ha assistit el president de l’associació de veïns de Viladordis, Josep Duocastella, que ha mostrat la seva satisfacció pel resultat de l’obra.


Llegir més
imagen

Dilluns comencen els treballs per connectar a l’enllumenat públic el fanal ornamental de la plaça Gispert

L’actuació, que té una durada de quinze dies, preveu també millores en la xarxa d’enllumenat públic d’aquest entorn.


Llegir més
imagen

S'obren els dos carrils de sentit únic ascendent a la Ctra. Pont de Vilomara i el doble sentit a l'Av. Bertrand i Serra

Aquest matí s’han iniciat els nous canvis de mobilitat en el sector de la Bonavista, que ja tindran una implantació definitiva, i que continuaran demà dimecres amb actuacions als carrers Gaudí i Trieta.

Llegir més
imagen

Nous canvis en la mobilitat a l’entorn de la Bonavista

Dimarts 8 i dimecres 9 d’agost entrarà en funcionament un nou paquet de canvis en la mobilitat que s’implantaran ja de manera definitiva al sector de la Bonavista. Els treballs començaran a primera hora del matí i es duran a terme al llarg del dia. 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament dona llum verd a consolidar la mesquita a la fàbrica del Salt per acord de tots els grups municipals

L’Associació Cultural Islàmica del Bages podrà regularitzar l’ús de la mesquita de la fàbrica del Salt (també coneguda com l’Aranya), després de 12 anys d’activitat. Això ha estat possible gràcies a les modificacions urbanístiques aprovades en la darrera revisió del POUM i a un projecte d’edificació que permetrà que l’equipament s’adapti a la darrera normativa en vigor per aquesta mena d’activitat.

Llegir més

L’Ajuntament de Manresa obre un expedient sancionador a l’empresa PYMSA per superar els límits legals de soroll i ordena la clausura parcial de l’activitat

L’empresa no ha aplicat les mesures correctores que ja se li han requerit en diverses ocasions i per les quals ja havia estat sancionada. Ara, tant la Generalitat com l’Ajuntament han comprovat que l’empresa continua superant els límits de soroll i per tant se li atribueixen infraccions tipificades com a molt greus. L’Ajuntament ha ordenat la clausura parcial provisional de l’activitat i ha convocat els responsables de l’empresa per trobar solucions definitives. També ha convocat una reunió informativa amb els veïns.

Llegir més
imagen

S’estrena a Bufalvent l’oficina de Simbiosi Industrial, un nou servei per a les empreses

Es tracta d’un servei que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Manresa i que té per objectiu estimular la col·laboració entre empreses per crear sinergies amb els recursos sobrants (residus, energia, aigua, matèries primeres, logística, espais, coneixement) i fer negoci.

 

Llegir més

Acte de signatura del protocol entre Ajuntament, Generalitat i FGC per a l'estudi de la integració i millora de la línia ferroviària a Manresa i el pla de Bages

Dia: 07/04/2017
Hora: 13.00 h.
Lloc: ALCALDIA - Sala de columnes de l'Ajuntament de Manresa, Plaça Major, 1. 2a planta
Intervenen:

Valentí Junyent, alcalde de Manresa

Marc Aloy, regidor de Planejament i Projectes Urbans de l'Ajuntament de Manresa

Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat

Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme i la Generalitat

Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Llegir més
imagen

Manresa rebrà 825.000 euros dels fons europeus FEDER per a continuar impulsant el projecte Manresa 2022

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs, ho anunciat avui durant la seva visita a Manresa. Aquest ajut econòmic està adreçat a la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural de Manresa.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament rep un estudi d'Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia que permetrà millorar l'estat i la senyalització de camins a l'entorn dels ramals de la Sèquia

L’estudi, encarregat per la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia a l’empresa Catemocions, respon al compromís que la Fundació va adquirir amb el projecte Manresa 2022, de realitzar un estudi de la zona de regadiu de Vallparadís i Viladordis, els espais més vinculats amb Sant Ignasi i alhora afavorir la millora dels camins periurbans de Manresa. L’Ajuntament considera que és un bon punt de partida per millorar la senyalització d’aquestes zones, i buscarà el finançament necessari, juntament amb la Junta de la Sèquia, per tirar-ho endavant.

Llegir més