Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

La primera verema de la vinya de la Torre Lluvià recull 2.500 quilos de raïm de varietats recuperades del Bages

Ja s’han començat a elaborar els primers vins, en fase experimental. Es tracta d’un projecte compartit entre l’Ajuntament de Manresa, la DO Pla de Bages i la Fundació Ampans amb l’objectiu de recuperar varietats antigues de vinya de la comarca.

Llegir més
imagen

Manresa acull unes jornades d'àmbit europeu sobre com aplicar els objectius de l’Agenda 2030 a escala local

L’esdeveniment reunirà dijous i divendres prop d’un centenar de persones de diferents països a la sala d’actes de la FUB. Les jornades, sota el nom de Global Goals For Cities Manresa, estan organitzades per l’Ajuntament i per URBACT, la xarxa de ciutats europees de la qual forma part el consistori manresà, amb l’objectiu d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquest matí, l'alcalde Marc Aloy i Guàrdia ha rebut una delegació d’un dels municipis integrants de la xarxa, la ciutat hongaresa de Veszprém.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament organitza dues exposicions sobre l'educació a la Segona República i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa

Les dues mostres, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, es poden visitar fins al 30 de setembre. L’exposició “República i Escola (1931-1939)” divulga l’obra educativa del govern de la República a Manresa i el moviment de renovació pedagògica que va significar. La mostra dels ODS fa difusió de les accions de l’Agenda 2030 a la ciutat.

Llegir més
imagen

El Museu de la Tècnica de Manresa passa a anomenar-se Museu de l'Aigua i el Tèxtil

L’anunci s’ha fet aquesta tarda en l’acte de celebració del 30è aniversari de l’equipament. L’objectiu de la nova denominació és facilitar la comprensió de les col·leccions i del fons que conserva.

Llegir més
imagen

El Museu de Manresa inaugura una exposició dedicada a la tasca de recerca arqueològica del Centre Excursionista Montserrat

Es tracta de la Descoberta número 32, “Arqueologia i excursionisme”, organitzada amb motiu del centenari de l’entitat excursionista. El públic també hi podrà descobrir com eren els jocs amb què jugaven els infants romans. La mostra serà inaugurada aquest dissabte a les 19h en el marc de la Festa Major de Manresa. Es podrà visitar fins al 16 de setembre.

Llegir més
imagen

Manresa continua en estat de prealerta per sequera i recomana un esforç per minimitzar el consum d’aigua

Aquesta setmana s’ha reunit el comitè municipal de sequera de Manresa, format per personal de l’Ajuntament, Junta de la Séquia i Aigües de Manresa, per fer el seguiment de la situació actual. Malgrat la pluja dels darrers dies, actualment la ciutat està en fase de prealerta, amb les reserves d’aigua per sota del 60%. Això no comporta de moment restriccions per a la ciutadania, però  es continua recomanant un esforç per minimitzar el consum d’aigua. 

Llegir més
imagen

Manresa inaugura el Camí de les Ínyigues, en reconeixement a les dones manresanes que van acollir i cuidar Ignasi de Loiola fa 500 anys

S’ha senyalitzat amb aquest nom el camí històric del rec de Sant Pau, que va des del carrer del Peix, a les Escodines, fins al carrer de la Font dels Llops, i que passa pel Pou de Llum. L’acte d’inauguració es va fer aquest dimarts al vespre amb les intervencions de l’alcalde, Marc Aloy i Guàrdia, del tinent d’alcalde de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet i Piqué, i de la presidenta de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa, Roser Soler Esmet, entitat que va proposar la designació.

Llegir més
imagen

La Festa del Tomàquet del Bages ven més de mil quilos de producte local

La majoria d’actes del certamen van esgotar les entrades. Malgrat la suspensió de les activitats dels dos primers dies a causa dels incendis forestals, l’organització, formada per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats, fan un balanç molt positiu de la festa, que ha atret públic divers, vingut d’altres zones del país, no només de la comarca.

Llegir més
imagen

L'obertura completa de l’avinguda dels Països Catalans millora la connexió dels Trullols amb el centre de Manresa i amb la C-55

Aquest matí s’ha inaugurat el darrer tram que quedava per obrir de la nova avinguda, entre la carretera de Viladordis i els Trullols. L’obra ha acabat quatre mesos abans del previst. El nou vial millora la mobilitat interna de la ciutat i les connexions amb la ronda, afavoreix els recorreguts de vianants i, alhora, permetrà reduir el trànsit dels barris propers. L’alcalde i regidors del consistori han inaugurat el tram, en un acte amb representants de les associacions de veïns i dels polígons.

Llegir més
imagen

La ministra Maroto ratifica la inversió de 5,2 milions en turisme a Manresa i ofereix suport per fer créixer el Camí Ignasià

“Estic convençuda que el Camí Ignasià serà un dels principals reclams turístics de Manresa”, ha dit la titular del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, que ha mostrat la disposició del govern de l’estat a continuar donant suport al projecte. Maroto ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Manresa, el carrer del Balç, la Cova de Sant Ignasi, el museu i la Fàbrica Nova. L’alcalde Marc Aloy i Guàrdia ha agraït a la ministra haver acceptat les dues propostes presentades per l’Ajuntament.

Llegir més