Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

Terrassa i Manresa treballaran per la millora de les infraestructures, especialment la línia de rodalies R4, i acorden el reimpuls de l’eix europeu E9

Els alcaldes d’ambdues capitals s’han trobat aquest matí a l’Ajuntament de Terrassa i han acordat establir un marc de treball compartit

Llegir més
imagen

Suspesos els actes d’avui dilluns de la Festa del Tomàquet del Bages a causa de l’incendi forestal

S'anul·len el ‘showcooking’ i la trobada de cuiners i productors, que s’havien de fer aquesta tarda a Món Sant Benet. Les dues activitats s’han suspès per evitar desplaçaments innecessaris i no interferir en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta la zona, així com a mostra de suport i respecte cap a les persones afectades.

Llegir més
imagen

La prolongació de l’avinguda dels Països Catalans afavoreix la mobilitat interna de Manresa i la connexió amb la C-55 i la C-16

El secretari general del Departament de Vicepresidència i Territori, Ricard Font i Hereu, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, posen en servei la infraestructura, que ha comportat una inversió de prop de 6,3 MEUR. Es preveu que el nou vial capti uns 5.600 vehicles diaris, cosa que permetrà estalviar temps i recorregut, a banda de 440 tones d’emissions de CO2 anuals.

Llegir més
imagen

La Festa del Tomàquet del Bages arrenca dilluns amb una demostració de cuina i culminarà dissabte amb un mercat amb 24 varietats

Els actes, del 18 al 23 de juliol, posaran en valor l’horta bagenca i els pagesos que la produeixen. El ‘showcooking’ tindrà lloc dilluns, a les 18h, a la Fundació Alícia, on cuiners de la comarca elaboraran els plats que es podran degustar al Sopar del Tomàquet, dijous al Parc de la Seu. L’acte central, el Mercat del Tomàquet, es farà el dissabte 23 de juliol a l’ombra del Passeig Pere III i reunirà 24 varietats diferents de tomàquet que es conreen al Bages. En total, la festa reunirà una vintena d’activitats, que oferiran diversos tastos gastronòmics, on destaquen propostes com el maridatge de tomàquets amb vins del Bages i un tast durant la caminada nocturna per la séquia. Les inscripcions estan obertes.

Llegir més
imagen

La 6a Festa del Tomàquet del Bages amplia els tastos gastronòmics i estrena una trobada entre productors i restauradors

Els actes, del 18 al 23 de juliol, tenen l’objectiu de divulgar el producte estrella de l’horta bagenca i reflexionar sobre els reptes de la pagesia i el sistema agroalimentari. Al llarg de la setmana, hi haurà prop d’una vintena d’activitats, que inclouran fins a nou tastos gastronòmics. El Mercat del Tomàquet, l’acte central, inclourà un tastet d’altres productes de proximitat i es farà coincidir amb La Refesta del Camí Ignasià. S’han programat jornades, caminades, visites a productors i actes vinculats amb Manresa 2022, entre d’altres.

Llegir més
imagen

La prova pilot entre l’Ajuntament i la Salle Manresa per identificar nius a protegir permet crear una guia per a tots els instituts

Alumnes de 3r d’ESO de la Salle han ajudat a censar i protegir nous nius d’orenetes, falciots i ballesters a Manresa, considerades espècies protegides. El projecte ha permès crear un dossier per a professorat que permetrà, a partir d’ara, fer aquesta assignatura autònoma en qualsevol institut de la ciutat. La iniciativa, que té el suport de l’Institut Català d’Ornitologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu conservar la biodiversitat urbana i fomentar la conscienciació de l’alumnat.

Llegir més
imagen

S’obre al públic el renovat accés principal al Parc de l’Agulla, que amplia i prioritza l’espai per a vianants

Les obres permeten dotar el parc d’una nova façana al cantó de la carretera de Santpedor. S’ha remodelat i reformulat l’accés principal, amb una reorganització de l’estacionament i la millora de l’accessibilitat en transport públic. Es tracta d’una actuació conjunta entre el Consorci de l’Agulla —format pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages—, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, que han sumat esforços amb l’objectiu de dotar el parc d’una nova imatge més endreçada, més verda i més sostenible.

Llegir més
imagen

Bages i Manresa Turisme promocionen el final del Camí Ignasià aquest cap de setmana a Bilbao

La comarca disposa d’un estand a Expovacaciones, una fira de turisme internacional referent al mercat basc, on difon especialment la darrera etapa del Camí Ignasià i tots els productes turístics relacionats. La fira de Bilbao coincideix amb la Final Four de la Basketball Champions League, on participa el Baxi Manresa i, per aquest motiu, l’estand llueix una samarreta commemorativa del club.

Llegir més
imagen

Més de 700 persones s’impliquen en el procés participatiu sobre el Pla Director urbanístic per a l’ampliació del parc de l’Agulla

El procés participatiu, telemàtic i amb sessions presencials, volia recollir les necessitats del territori i la voluntat de la ciutadania abans de redactar el Pla Director Urbanístic, un instrument de planificació supramunicipal —impulsat pel Departament de la Vicepresidència— que crearà el marc urbanístic i territorial per ampliar el parc d’una manera ambientalment coherent, ajustada a les necessitats de les persones usuàries i interconnectada amb els nuclis urbans. Les principals conclusions apunten a la prioritat de mantenir els valors paisatgístics i agraris actuals, vetllar per la convivència amb els nous usos possibles, pacificar el trànsit al parc i millorar la integració de les grans infraestructures.

Llegir més
imagen

Les malles instal·lades per l'Ajuntament al riu Cardener han evitat l’abocament de 160 quilos de residus

La nova reixa i el sistema de malles instal·lats a inicis d'any al sobreeixidor de sota la Seu ha aconseguit retenir 160 quilos de residus sòlids, acumulats sobretot durant les darreres pluges. L’Ajuntament de Manresa ha substituït ara les malles per unes de noves.

Llegir més