Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

Manresa forma part de la nova Assemblea Urbana de Catalunya, constituïda avui al Palau de la Generalitat

L’Assemblea Urbana de Catalunya és un òrgan integrat per to totes les administracions i representants del teixit econòmic i social que elaborarà i validarà l’Agenda Urbana de Catalunya. Serà un acord estratègic de país per afrontar els reptes tecnològics, ambientals, energètics i de cohesió social propis de les àrees urbanes del segle XXI. Manresa en forma part, en representació de la Catalunya central. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el primer tinent d’alcalde, Marc Aloy, han assistit avui a la presentació del nou òrgan.

Llegir més
imagen

Manresa i Cardona uneixen esforços i ofereixen una visita conjunta, els dissabtes, per donar a conèixer el seu patrimoni medieval

Aquest estiu s’estrena aquesta nova proposta turística conjunta entre Manresa i Cardona amb la finalitat d’organitzar una visita guiada en un sol dia en aquests dos municipis medievals.

Llegir més
imagen

Jornada comarcal per abordar la innovació tecnològica i la modernització dels polígons industrials

La 5a reunió d’Associacions Empresarials de Polígons del Bages, debatrà els projectes d’inversió necessaris per modernitzar aquests pols d’activitat econòmica.

Llegir més
imagen

Visita a les obres de millora de la carretera de Manresa a Viladordis, que són a la recta final

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, juntament amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d’Urbanisme, Marc Aloy, han visitat aquest matí els treballs per a reforçar la connexió entre la ronda de Manresa (C-55) i l’autopista C-16, a la carretera de Viladordis. L’obra, que està en fase d’acabats, finalitzarà les properes setmanes i té un pressupost d’1,9 milions d’euros. També hi ha assistit el president de l’associació de veïns de Viladordis, Josep Duocastella, que ha mostrat la seva satisfacció pel resultat de l’obra.


Llegir més
imagen

Dilluns comencen els treballs per connectar a l’enllumenat públic el fanal ornamental de la plaça Gispert

L’actuació, que té una durada de quinze dies, preveu també millores en la xarxa d’enllumenat públic d’aquest entorn.


Llegir més
imagen

S'obren els dos carrils de sentit únic ascendent a la Ctra. Pont de Vilomara i el doble sentit a l'Av. Bertrand i Serra

Aquest matí s’han iniciat els nous canvis de mobilitat en el sector de la Bonavista, que ja tindran una implantació definitiva, i que continuaran demà dimecres amb actuacions als carrers Gaudí i Trieta.

Llegir més
imagen

Nous canvis en la mobilitat a l’entorn de la Bonavista

Dimarts 8 i dimecres 9 d’agost entrarà en funcionament un nou paquet de canvis en la mobilitat que s’implantaran ja de manera definitiva al sector de la Bonavista. Els treballs començaran a primera hora del matí i es duran a terme al llarg del dia. 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament dona llum verd a consolidar la mesquita a la fàbrica del Salt per acord de tots els grups municipals

L’Associació Cultural Islàmica del Bages podrà regularitzar l’ús de la mesquita de la fàbrica del Salt (també coneguda com l’Aranya), després de 12 anys d’activitat. Això ha estat possible gràcies a les modificacions urbanístiques aprovades en la darrera revisió del POUM i a un projecte d’edificació que permetrà que l’equipament s’adapti a la darrera normativa en vigor per aquesta mena d’activitat.

Llegir més

L’Ajuntament de Manresa obre un expedient sancionador a l’empresa PYMSA per superar els límits legals de soroll i ordena la clausura parcial de l’activitat

L’empresa no ha aplicat les mesures correctores que ja se li han requerit en diverses ocasions i per les quals ja havia estat sancionada. Ara, tant la Generalitat com l’Ajuntament han comprovat que l’empresa continua superant els límits de soroll i per tant se li atribueixen infraccions tipificades com a molt greus. L’Ajuntament ha ordenat la clausura parcial provisional de l’activitat i ha convocat els responsables de l’empresa per trobar solucions definitives. També ha convocat una reunió informativa amb els veïns.

Llegir més
imagen

S’estrena a Bufalvent l’oficina de Simbiosi Industrial, un nou servei per a les empreses

Es tracta d’un servei que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Manresa i que té per objectiu estimular la col·laboració entre empreses per crear sinergies amb els recursos sobrants (residus, energia, aigua, matèries primeres, logística, espais, coneixement) i fer negoci.

 

Llegir més