Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

Les obres per la construcció d'un bypass a l’Agulla mantindran el parc tancat 3 setmanes i mitja

El tancament es produirà des del 23 de gener fins al 15 de febrer i s’anunciarà amb cartells als accessos. Es podrà continuar accedint al Berenador des de la porta que hi dona accés, al costat de la rotonda. L'obra millorarà la qualitat de l’aigua que arriba a la planta potabilitzadora de Manresa.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa obre el concurs per redactar el projecte que ha de completar la rehabilitació de la Torre Lluvià

La previsió és que el projecte estigui redactat el proper estiu. Els treballs se centraran en els acabats interiors i les instal·lacions, després que el 2015 es completés la primera fase de la rehabilitació. Les obres comptaran amb 815.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat en el programa de rehabilitació d’edificis públics.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort

Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa edita 1.000 exemplars més del calendari del 2023

Es poden recollir a partir d’avui a l’Oficina de Turisme, a la plaça Major, 10.

Llegir més
imagen

El Campi Qui Jugui oferirà més d’una trentena d’activitats per a infants i joves en l’any del retorn al Palau Firal

  • El 37è Saló de la Infància i la Joventut de Manresa es farà del 27 de desembre al 4 de gener. Tindrà com a eix temàtic l’espai exterior i tot allò vinculat amb l’univers.

Llegir més
imagen

El Congrés d'Història Moderna de Catalunya se celebra per primer cop a Manresa amb motiu de l’Any Ignasià

Dilluns arrenca a Manresa la 9a edició del congrés, que tractarà l’època en què va viure Ignasi de Loiola, coincidint amb la celebració dels 500 anys de la seva estada a la ciutat. Està organitzat per l’Àrea d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Els actes es faran de dilluns a dimecres a la sala d’actes de la Fundació Althaia de Manresa, mentre que dijous la cloenda es trasllada a Barcelona.

Llegir més
imagen

El Pont Nou de Manresa ja llueix la seva esplendor després de la finalització dels treballs de rehabilitació i reforç estructural

  • Aquesta setmana han quedat enllestits els treballs de la tercera i última fase d’obres, que han consistit en la reparació de fissures i esquerdes. Les obres han tingut un pressupost de 275.000 euros, 97.559 euros dels quals provenen d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat i la resta dels fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència.

Llegir més
imagen

La Cova acollirà un concert únic del cicle Espurnes Barroques, amb música de Montserrat

El 12 de febrer, Espurnes Barroques tancarà la seva commemoració ignasiana, posant música als “Exercicis espirituals” amb partitures de l’arxiu de Montserrat

 

Llegir més
imagen

Torna la Fira de Santa Llúcia a Manresa, amb més d’una seixantena de parades

El certamen tindrà lloc aquest cap de setmana del 10 i 11 de desembre a la plaça Major i dimarts vinent, dia de Santa Llúcia, a la Baixada de la Seu.

Llegir més
imagen

Manresa Turisme bat el rècord de visites guiades i consolida la tendència a l’alça del turisme a la ciutat

La commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat ha tingut un clar impacte en les xifres, així com en la recuperació de l’activitat turística dels mercats nacionals i internacionals després de la pandèmia.

 

Llegir més