Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia dilluns els treballs de prolongació de la passera de vianants que connectarà el Pont Vell amb l’estació de Renfe

La passera tindrà una longitud de 191 metres i té l’objectiu de completar un itinerari segur per als vianants entre el Pont Vell, l’accés a l’estació de Renfe i el Pont de la Reforma. L’actuació té una durada de sis mesos i un pressupost de 523.265 euros, i està finançada pels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), adreçat a la recuperació del patrimoni històric per a ús turístic a Manresa, com a destí  final del Camí Ignasià.

 

Llegir més
imagen

S’obren les inscripcions per a la 9a edició de la Marxa del Pelegrí

La Marxa, que  tindrà lloc el 14 d’abril,  comptarà amb les tres modalitats de la darrera edició que permetran als participants gaudir de l’últim tram del Camí Ignasià

Llegir més
imagen

Manresa estrenarà Capitalitat de la Sardana amb un espectacle inèdit ple de contrastos sonors i visuals

‘Espardenya de 7 vetes”, de Dan Arisa, es podrà veure el 16 de març a la plaça Major, després de l’acte institucional de la Capitalitat al Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’interpretaran la companyia Fun Dan Mondays amb la col·laboració de La Principal de la Bisbal i entitats de la ciutat.

Llegir més
imagen

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, relleva el president del Consell Comarcal, Eloi Hernàndez Mosella, a la presidència de Bages Turisme

El relleu s’ha fet efectiu avui durant la Jornada del Sector Turístic del Bages, que ha tingut lloc aquest dimecres a l’antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa i que ha acabat amb una visita al nou Museu del Barroc de Catalunya. Durant la jornada s’han lliurat els distintius a les empreses que enguany s’han certificat als programes de competitivitat turística.

 

Llegir més
imagen

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es faran al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi per connectar-les amb l’art del nou Museu del Barroc

La 7a edició tindrà lloc els dies 16 i 17 de març i comptarà amb el pastisser Christian Escribà i la xef Martina Puigvert Pladevall, entre altres. El territori ignasià convidat d’enguany és Lleida.

Llegir més
imagen

Afectacions a la mobilitat per la celebració de la Fira de l’Aixada

Diversos carrers del Centre Històric de Manresa quedaran tallats a partir de demà divendres 23 de febrer a les 9 h i fins al diumenge 25 a les 24 h.  El servei de transport públic urbà de Manresa reforçarà el servei del diumenge en la línia L8 Perimetral – Estacions, de manera que passarà un bus cada 30 minuts.

 

Llegir més
imagen

Els Gegants Vells de Manresa tornaran a ballar després de 23 anys per la inauguració del Museu del Barroc

Els Gegants Vells de la ciutat ballaran a la plaça Sant Ignasi per celebrar l’obertura del Museu del Barroc, un acte que es durà a terme a les 7 de la tarda a la plaça Sant Ignasi amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia. Les figures centenàries aprofitaran aquest acte per lluir els vestits, ornaments i perruques acabats de restaurar. 

Llegir més
imagen

Un pregó infantil escenificat en forma d’auca rememora la història de la Séquia i el misteri de la Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola Les Bases que han presentat l’Auca de la Llum -amb dibuixos i versos- que han recordat els principals fets de la construcció de la Séquia i el misteri de la Llum.

 

Llegir més
imagen

Josep Maria Massegú lloa en el pregó de la Festa de la Llum la contribució dels artistes en la història de Manresa

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha tornat a acollir aquest dijous al vespre el pregó institucional de la Festa de la Llum. El pregoner ha estat l’artista pintor manresà Josep Maria Massegú i Bruguera, escollit per l'entitat administradora de la festa d'aquest 2024, el Cercle Artístic de Manresa, que celebra el seu centenari.

Llegir més
imagen

La Fira de l'Aixada aixecarà el teló el 24 de febrer amb nous espais i espectacles

Entre les novetats d’enguany hi ha l’estrena de la Sala Gòtica de l’hospital de Sant Andreu com a escenari teatral i nous recorreguts del rei Pere III i el bisbe Galceran Sacosta fins a la plaça Major. També s'incorporen nous espectacles i més oferta lúdica per als més petits. Aquest any la fira comptarà amb unes 200 parades i mig miler d’actors.

Llegir més