Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

La Fundació La Caixa i Fira de Manresa sumen esforços per celebrar les 1es Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

La Fundació de l’entitat bancària fa una aportació de 25.000 euros per col·laborar en l’organització d’aquest esdeveniment cultural que tindrà  lloc aquest cap de setmana, en el marc dels actes vinculats al projecte Manresa 2022.


Llegir més
imagen

Caminada de Montserrat a Manresa seguint l’últim tram del Camí Ignasià, aquest dissabte

Es tracta d’un itinerari guiat de 23,6 quilòmetres amb un desnivell de 479 metres positius i  992 de negatius. L’excursió està prevista  que duri de 6 a 8 hores i inclou petites aturades per fer tasts de productes de la terra i vi de la DO Pla de Bages.

Llegir més
imagen

La XATIC organitza la primera edició de la Setmana del Turisme Industrial

Del 4 al 13 de novembre museus, centres d’interpretació i empreses, com el Parc de la Sèquia i el Museu de la Tècnica de Manresa, oferiran un centenar d’activitats arreu del territori.


Llegir més
imagen

Manresa organitza el 12 i 13 de novembre unes jornades per donar a conèixer la gastronomia i els vins del Camí Ignasià

Les Jornades gastronòmiques del Camí Ignasià, que se celebraran a Manresa els dies 12 i 13 de novembre en el marc del projecte Manresa 2022, neixen amb l’objectiu de donar a conèixer el Camí Ignasià, que va de Loiola a Manresa, i la seva gastronomia. La Fira Gastronòmica del Geoparc, un tast de vins amb el guardonat sommelier Josep Pelegrín i un ‘showcooking’ en directe seran algunes de les activitats que es duran a terme durant tot el cap de setmana, entre Sant Domènec i l’auditori de la Plana de l’Om. És una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa, que ha desenvolupat la Fundació Alícia, amb el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i altres col·laboradors.


Llegir més

Presentació de les 1es Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Dia: 27/10/2016
Hora: 12 del migdia
Lloc: Espai Manresa 1522 (plaça Fius i Palà - Manresa)
Intervenen:

-Joan Calmet, regidor de Cultura i Festes Ajuntament

-Agustí Comas, president Consell Comarcal del Bages i del Geoparc de la Catalunya Central

-Jaume Masana, representant de l'Obra Social "la caixa", patrocinadora de les Jornades

-Toni Massanés, director de la Fundació Alícia


Representants d'institucions, empreses i entitats col·laboradores i patrocinadors

Llegir més
imagen

Comença la segona fase de les obres a l'antic Col·legi de Sant Ignasi, que consistiran en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre

L’edifici de l’Antic Col·legi de Sant Ignasi ha iniciat recentment la segona fase de les obres: la rehabilitació de les façanes interiors. Seran dos mesos de treballs per reformar elements del claustre de l’edifici. Per altra banda, s’està completant la primera fase, que consisteix a habilitar els espais d’acollida del Camí Ignasià i fer una ampliació dels espais expositius del museu, a banda de la nova rampa d’accés i uns nous lavabos. Aquest matí s’ha fet la presentació de la segona fase i una visita d’obres a l’edifici.

Llegir més
imagen

Alumnes de secundària participen en un innovador itinerari amb activitats de meditació i gestió de les emocions pel Camí Ignasià

Avui s’ha fet la prova pilot del Lotus Blau, un recorregut de 12 quilòmetres a peu per l’últim tram del Camí Ignasià, de Castellgalí a Manresa. El Lotus Blau, que s’engloba en el projecte Lotus, s’ha fet amb alumnes de 2n d’ESO de l’escola FEDAC i inclou activitats de mindfulness, gestió de les emocions, meditació i ioga. 


Llegir més
imagen

Èxit de participació en les jornades de portes obertes vinculades a la campanya "Et porto al cor"

Més de mig miler de persones assisteixen a la visita als principals espais patrimonials de la ciutat. La Seu i el Carrer del Balç van ser els espais més visitats.


Llegir més

Presentació del Lotus Blau, itinerari meditatiu pel camí ignasià

Dia: 20/10/2016
Hora: 13 hores
Lloc: Oller del Mas, Carretera de Igualada C37Z, km 91, Manresa
Intervenen:

- Albert Tulleuda i Sònia Puyol, responsables del projecte Manresa 2022

- Personal tècnic del projecte Lotus

Llegir més
imagen

Una delegació institucional de la ciutat occitana de Narbona visita Manresa

Convidats per l’Ajuntament de Manresa,  van ser rebuts al consistori per l'alcalde Valentí Junyent i han estat acompanyats durant la celebració de la Fira Mediterrània i durant una visita guiada als espais patrimonials de la ciutat.

Llegir més