Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

Manresa participa en reunions a Azpeitia i Bellpuig per continuar impulsant la promoció del Camí Ignasià

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ser dijous passat a Azpeitia per participar en el primer fòrum de municipis bascos sobre el Camí Ignasià;  i divendres el regidor de Turisme, Joan Calmet, a Bellpuig per participar en la reunió dels municipis catalans.

 

Llegir més
imagen

La Fira de l'Aixada aplega multituds i deixa molt bones sensacions malgrat les inclemències del temps

La Fira de l’Aixada 2016 ha guanyat el pols a la meteorologia. Malgrat que la pluja va afectar les activitats d’una part de dissabte, el públic va respondre com sempre al certamen manresà. El 80% de les actuacions es van poder portar a terme Al final, satisfacció general entre paradistes, coordinadors escènics i entitats, que s’han abocat com sempre a la Fira i als quals l’organització agraeix profundament la feina i l’esforç.


Llegir més
imagen

Bona afluència de públic en les jornades de portes obertes al Museu Comarcal de Manresa

Més de mig de miler de persones han visitat durant la Festa de la Llum aquest equipament cultural de la ciutat


Llegir més
imagen

L'Encesa de la Nova Llum i els Jardins de Llum il·luminaran aquest dissabte els carrers de Manresa

30.000 espelmes cremaran en l’acte que enguany es dedica a Muriel Casals. A més, el Centre Històric s’omplirà d’art i color amb setze propostes artístiques basades en la llum.


Llegir més

Presentació de l'Encesa de la Nova Llum i de Jardins de Llum 2016

Dia: 18/02/2016
Hora: 1 del migdia
Lloc: Centre Cultural del Casino
Intervenen:

-Joan Calmet, regidor de Turisme i Festes

-Jordi Corrons, president d'Òmnium Bages

-Roser Oduber, presidenta de la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya central

-Representant de l'Associació Misteriosa Llum

Llegir més

L'Ajuntament de Manresa incorporarà un nou gerent de Fira de Manresa per reforçar la dinamització estratègica i turística de la ciutat

L’Ajuntament de Manresa ha obert un procés de selecció per cobrir la plaça de gerent de la Fundació Fira de Manresa. La creació de el nou càrrec directiu reforçarà l’estructura de l’ens, amb l’objectiu de potenciar la dinamització de la ciutat i els projectes estratègics i turístics.


Llegir més
imagen

Presentació de la darrera fase de la instal·lació de la senyalització turística i patrimonial als llocs ignasians

Els nous elements consisteixen en 85 indicadors de senyalització d’orientació per a vianants al Centre Històric, 3 plafons interiors (a la Capella del Rapte, a la capella de Sant Pau i a la Casa Canyelles), 7 tòtems informatius en llocs neuràlgics ignasians i 2 faristols panoràmics (un al pla de la Torre de Santa Caterina i un altre al mirador de la Balconada).


Llegir més
imagen

Portes obertes al nou "Espai Manresa 1522, la ciutat d'Ignasi", aquest cap de setmana

Després de la inauguració d'aquest dilluns, els ciutadans podran conèixer el nou "Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi" aquest cap de setmana, en jornades de portes obertes que seran dissabte (finalment només a la tarda, de 5 a 8) i diumenge al matí, de 10 a 2. L'equipament ocupa una ala de l'antic claustre del convent de Sant Domènec, a l'actual teatre Conservatori.

Llegir més
imagen

Manresa estrena l'Espai Manresa 1522, un dels equipaments de referència del projecte Manresa 2022, per explicar la ciutat que va acollir Ignasi de Loiola

Manresa ha estrenat avui l’Espai Manresa 1522, la ciutat d’Ignasi, un equipament situat a l’antic convent de Sant Domènec actualment edifici del Teatre Conservatori. L’espai, que s’inaugura juntament amb el conjunt escultòric L’Acollida, obra del manresà Ramon Oms, té per objectiu explicar com era la ciutat que va acollir Sant Ignasi de Loiola, fa gairebé 5 segles.

 

El nou centre és una de les accions incloses al Pla Director Manresa 2022, amb el qual la ciutat prepara la celebració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat. Aquest cap de setmana serà obert per primer cop a la ciutadania


Llegir més
imagen

Manresa acull la presentació d'una guia turística per descobrir el Bages, Moianès, Anoia, Lluçanès, Berguedà i Osona

L’acte ha tingut lloc avui, al Museu Comarcal de Manresa, amb la presència del seu autor, l'escriptor i fotògraf Jordi Bastart;  del diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns; i del regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.


 

Llegir més