Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

Marc Ribas i la cuina de La Rioja protagonitzaran les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a Manresa

Les jornades d’enguany tindran lloc els dies 11 i 12 de març al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa i comptaran amb diferents activitats com tastos, showcookings i mercats. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

El pregó infantil rememora de forma teatral els fets i els personatges de la construcció de la Séquia i el Misteri de Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’Escola Pare Algué, que han evocat de forma didàctica i divertida els principals fets de la construcció de la Séquia i el Misteri de la Llum.

 

Llegir més
imagen

El festival d'art Jardins de Llum exhibirà 25 obres inspirades en la llum i l'aigua al Centre Històric de Manresa

La mostra, inclosa dins la Festa de la Llum, es podrà veure aquest cap de setmana, 18 i 19 de febrer, de 18.30 a 21.30 h. L’espectacle inaugural, novetat d’enguany, es farà a les 20 h a la plaça Major.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa restaurarà la Torre de Santa Caterina i hi construirà un mirador a dins per contemplar la ciutat

L’Ajuntament obrirà la setmana vinent el concurs públic per triar l’empresa que executarà el projecte, que permetrà recuperar l’antiga fortificació, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i que és emblema del final del Camí Ignasià. Els treballs tenen l’objectiu de revertir les patologies que actualment afecten la torre i d’obrir-la al públic com a lloc on poder contemplar la ciutat, amb la instal·lació d’una escala amb plataforma circular que actuarà de mirador. Les obres tenen un cost de 246.233 euros, provinents dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Llegir més
imagen

S'obren les inscripcions per a la 8a Marxa del Pelegrí, que permet descobrir l’últim tram del Camí Ignasià

Es farà el 16 d’abril i s’hi podrà participar en tres modalitats: en una ruta de 26 quilòmetres, de Montserrat a Manresa, en una ruta de 8 quilòmetres, de Montserrat a Castellbell, o en una ruta circular per l’Anella Verda.

 

Llegir més
imagen

La 26a Fira de l'Aixada de Manresa recupera les aus rapinyaires i potencia l'escenari de Milcentenari, els seguicis i l'acte central nocturn

La plaça del Milcentenari es reforça amb espectacles de teatre i de dansa i amb activitats per a tots els públics. La Fira de l’Aixada, que es farà el 25 i el 26 de febrer, traslladarà al segle XIV els carrers i places del Centre Històric, que s’omplirà d’espectacles, activitats, parades d’artesans i demostracions d’ofici. El certamen forma part de la Festa de la Llum de Manresa, que rememora el misteri segons el qual, ara fa 678 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme, fet que va desbloquejar la construcció de la séquia.

Llegir més
imagen

La inversió al riu supera el milió d'euros des de l'aprovació del Pla Estratègic del Cardener i es doblarà aquest 2023

La dotació d’un pla específic per al riu ha permès destinar 1.020.000 euros els darrers dos anys en actuacions com l’enderroc de la Carpa del Riu, la reurbanització de l’entorn i la restauració del Pont Nou, entre d’altres. Aquest 2023 la inversió prevista encara serà més gran, d’1,8 milions d’euros, procedents dels fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), la qual cosa permetrà continuar avançant en les intervencions previstes en el Pla Estratègic del Cardener 2030.

Llegir més
imagen

Manresa presenta els actes de la Festa de la Llum, que enguany administra el Gremi de Constructors de Manresa i Comarques

L’entitat administradora, que celebra 700 anys d’història, ha preparat activitats com el Concurs de Joves Paletes, la construcció del mural de la Llum i la inauguració d’una escultura commemorativa a la plaça Sant Ignasi. El programa de la Llum torna a comptar amb els actes institucionals i renova l’espectacle ‘El Pacte de la Concòrdia’. El cap de setmana del 18 i el 19 de febrer se celebrarà el festival d’art Jardins de Llum a diferents espais del Centre Històric i amb espectacle d’inauguració inclòs. El programa conjunt de la Festa de la Llum i de la Fira de l’Aixada (que tindrà lloc el 25 i el 26 de febrer) es començarà a repartir a totes les cases en els pròxims dies. El pregoner d’enguany és el constructor i aparellador Agustí Cots i Calsina. L’Escola Pare Algué protagonitzarà el Pregó Infantil.

Llegir més
imagen

Es presenten les imatges de la Festa de La Llum, la Fira de l'Aixada i la Transéquia

Signades respectivament per Gemma Buxaderas (Festa de La Llum), Sílvia Cano Herrera (Fira de L'Aixada) i  Killing Weekend (Transéquia), la presentació del grafisme de la nova edició dona el tret de sortida als actes preparatoris de les activitats de la Festa de La Llum, reconeguda com a Patrimoni Festiu de Catalunya, i que se celebrarà a Manresa de l’11 de febrer al 5 de març.

 

Llegir més
imagen

El Casino acollirà demà una conferència de l'artista Rubén Verdú, en el marc de l’exposició «Matèria d'exercici»

Amb el títol “Sapiens Lux”, l’artista reflexionarà sobre el seu treball a l’entorn del llegat d’Ignasi de Loiola. L’acte tindrà lloc a les 19h.

Llegir més