Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Manresa il·luminarà de verd la façana de l’Ajuntament per conscienciar contra el maltractament a les persones grans

Demà dissabte, 15 de juny, es commemora el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament en la vellesa amb l’objectiu de donar visibilitat qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció.

 

Llegir més
imagen

L’exposició Infinites mostrarà les diferents identitats de gènere i orientacions sexuals a dos casals de persones grans de Manresa

La mostra, cedida pel Consell Comarcal del Bages a l’Ajuntament de Manresa, es podrà veure als casals de persones grans de la Balconada i a La Nostra Llar de Valldaura

Llegir més
imagen

Manresa impulsa un nou model d’atenció integrada social i sanitària per a persones amb dependència

  • El nou model té per objectiu millorar la qualitat de l’atenció social i sanitària que reben les persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Manresa i dels centres d’atenció primària de la ciutat.

 

  • Es tracta d’una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Manresa, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Althaia, la Fundació Sant Andreu Salut, l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central i la Fundació Universitària del Bages.

 

  • S’ha desenvolupat un sistema informàtic compartit sobre l’atenció domiciliària que engloba la informació social i sanitària de la persona.

 

  • El projecte, que és una de les 7 experiències escollides de la futura Agència Integrada social i sanitària, es presentarà aquest dijous 23 de maig al TecnoBages, en el marc de les activitats que s’organitzen amb motiu de la 42 edició de l’ExpoBages.

Llegir més
imagen

Manresa acull dissabte la final de la fase regional del Torneig de futbol escolar Sortiu i Gaudiu de la Fundació Cruyff

En total participaran 12 equips –6 masculins i 6 femenins-, guanyadors dels tornejos locals disputats a Manresa, Hostalets de Pierola, Mollerusa, Vallfogona de Riucorb, Vilanova del Camí i Saragossa. Es disputarà al camp de futbol Cruyff Court Manel Estiarte de la plaça Milcentenari i forma part de la programació de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament convoca les subvencions de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones, adreçades a entitats i associacions

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza en les dates següents: Cultura (30 d’abril); Ensenyament i Esports (31 de maig); Serveis Socials, Salut Pública, Persones Grans, Feminismes, LGTBI+ i Barris (15 de maig).

 

Llegir més
imagen

Es traslladen diversos serveis municipals per l’inici dels treballs de rehabilitació de l’edifici Infants

A partir de dilluns vinent, 25 de març, l’edifici Infants restarà tancat i s’atendrà a la ciutadania a tres punts de la ciutat: Carrer Bilbao, 20; Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner. Es preveu que les obres a l’edifici Infants tinguin una durada d’uns cinc mesos.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social

D’aquesta manera, un any més, el consistori dona suport a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, per conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d'aquest àmbit professional.

 

Llegir més
imagen

Els agents del territori en els àmbits de Salut i Social impulsen una agenda compartida per millorar les polítiques i els projectes de dependència i cronicitat

La majoria de les entitats ja han estat treballant des del 2021 en el projecte PECT BAGESS, enfocat a millorar la qualitat de vida i a afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. Ara, es fa un pas més amb la creació d’una agenda compartida i la incorporació de noves institucions, per tal de crear un nou model de governança que permeti guanyar pes com a territori, posicionant-lo com un ecosistema d’innovació en els àmbits de la Salut i Social que sigui reconegut a nivell català i internacional.

Llegir més
imagen

Els joves omplen la plaça Major de Manresa per fer un crit de sensibilització i rebuig contra la violència masclista

Aquest migdia ha tingut lloc l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El lliurament dels premis del concurs de pancartes, una acció teatral  i els parlaments institucionals  han protagonitzat una celebració que enguany ha posat el focus en la prevenció de la violència masclista entre els joves.


 

Llegir més