Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

La Generalitat aprova el projecte PECT BAGESS per impulsar un clúster de salut digital i millorar l’atenció a la dependència i la cronicitat

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS (Big data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social), emmarcat dins de l’estratègia RIS3CAT, està liderat  per l’Ajuntament de Manresa  i és compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Fundació Sant Andreu, Fundació Althaia, el centre tecnològic Eurecat, ICS / IDIAP Jordi Gol, Fundació Universitària del Bages i Fundació Ampans, el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació, l’Associació Catalana d’Entitat de Base Associativa i la Fundació TIC Salut Social). El projecte compta amb pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya.   

Llegir més
imagen

El CLAM tanca la seva 17a edició amb els premis més socials i més internacionals de la seva història

La reflexió sobre les noves vies de difusió cinematogràfica mitjançant les plataformes online, el paper del cinema en l’educació, la projecció de prop d’una vintena de llargmetratges i deu curtmetratges de marcat caire social per provocar una reflexió de futur, i l’estrena del CLAM Jove que ha portat a debat la situació del col·lectiu LGTBIQ+, han marcat un certamen que ja treballa per oferir una divuitena edició amb plena normalitat i d’acord amb les transformacions que està experimentant la indústria cultural cinematogràfica.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà dissabte de color vermell amb motiu del Dia Mundial de la Creu Roja

Amb aquesta iniciativa es mostra el suport municipal per reconèixer la gran tasca d’aquesta organització a favor de les persones més vulnerables, oimés amb un any en què aquestes accions estan sent més importants que mai a causa de les necessitats humanitàries per  la Covid-19.

Llegir més
imagen

Torna el CLAM amb una programació de qualitat adaptada als actuals condicionants de la pandèmia, i destacades novetats per garantir el seu futur

La dissetena edició del Festival se celebrarà entre el 30 d’abril i el 9 de maig al Bages en tres escenaris diferents: Navarcles, Manresa i Sant Fruitós. Hi haurà 5 pel·lícules i 10 curts a concurs. La secció Pantalla Oberta, amb projeccions d’estrena, i diverses activitats paral·leles configuren aquesta edició del CLAM. Ahir es va fer la presentació al Bages Centre amb l'assistència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; l'alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu Selga; i l'alcadessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñan i Claret. 


Llegir més
imagen

Manresa celebrarà dimecres vinent el “Marrus’s day”, la primera jornada de la creativitat i la innovació social

Està impulsada per l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb la UManresa, Althaia, Ampans, Sant Andreu Salut i Nero in Business i està confinançada per la Diputació de Barcelona. En aquesta primera edició, els diferents col·lectius participants tractaran de reflexionar i donar respostes a les problemàtiques socials associades a situació de la Covid  que estem vivint.

Llegir més
imagen

Torna el CLAM, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

Del 30 d’abril al 9 de Maig, el CLAM celebrarà la dissetena edició, amb una programació de qualitat adaptada als actuals condicionants de la pandèmia, i destacades novetats per garantir el seu futur. El Festival compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa. Llegir més
imagen

Manresa celebra demà, per primera vegada, el Dia Internacional del Poble Gitano

L’acte commemoratiu, impulsat per l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Unió Gitana de Manresa, tindrà lloc a les 16.30 h a la Sala Gòtica de Sant Andreu Salut,  amb la presència de l’alcalde, Marc Aloy i Guàrdia.

Llegir més
imagen

El cost de les mesures de Pla de Reconstrucció de l’Ajuntament de Manresa per fer front a la Covid-19 supera els 4,8 milions d’euros

El novè informe de seguiment del Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa corresponent al mes de març constata que l’Ajuntament ha assumit fins ara el 56,26% del cost de les actuacions amb una aportació de 2,7 milions d’euros, la Generalitat, el 24,42% amb un milió d’euros i la Diputació, el 18,74%, amb més de 900.000 euros.

Llegir més
imagen

El conseller Chakir el Homrani presenta a Manresa el projecte 'Sostre 360º', que oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer

El programa, que arribarà a 140 joves de diferents punts del territori català i promourà el vincle amb la comunitat, compta amb la col·laboració de la Fundació ”la Caixa”. A Manresa, el projecte es porta a través dels educadors de la cooperativa Gedi, que treballen a peu de carrer. Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa és la porta d’entrada dels joves que accedeixen al programa.

Llegir més
imagen

L’Escola Popular de Manresa no serà desallotjada i podrà mantenir l’activitat al carrer Sobrerroca després de l’acord assolit entre l’Ajuntament i la Sareb

El proper 1 de març estava previst el desallotjament del local de l’Escola Popular de Manresa, l’espai del carrer Sobrerroca dedicat al suport social i educatiu a infants. Finalment, aquest desallotjament no es durà a terme i l’Escola Popular podrà mantenir les seves activitats, després que l’Ajuntament hagi pactat amb la Sareb rebre en usdefruit i gratuïtament el local per als propers quatre anys. Al seu torn, el consistori cedirà el local a l’Escola Popular.


Llegir més