Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

L’Ajuntament farà demà una nova inspecció a l’edifici incendiat al carrer Sarret i Arbós i reunirà els veïns per fer balanç dels danys

L’Ajuntament de Manresa es reunirà demà dilluns amb la propietat i veïns de l’immoble on ahir al migdia es va produir un greu incendi, al carrer Sarret i Arbós, per tal de fer balanç dels danys produïts. La primera inspecció duta a terme pels serveis tècnics revela que l’estructura no ha resultat afectada, si bé demà a primera hora s’hi farà una altra inspecció.


Llegir més

Les famílies monoparentals obtindran una subvenció per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquesta subvenció és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud per obtenir aquest ajut comença demà i acabarà el 29 de setembre.

Llegir més
imagen

El servei de teleassistència es dota de més recursos i a Manresa ja arriba a prop de 1.700 usuaris

L’edifici dels Infants de l’Ajuntament de Manresa, a la carretera de Vic, acull des de fa unes setmanes una unitat mòbil de primera resposta del Servei Local de Teleassistència. Fins ara el servei ja es prestava, però ara Manresa és la base d’acollida d’aquesta unitat. Es tracta d’un servei que garanteix la seguretat a persones en situació de risc i que ofereix la Diputació de Barcelona, que ha incrementat recentment la seva xarxa d’unitats mòbils. A Manresa el servei de teleassistència creix de manera constant i ja arriba a prop de 1.700 persones. 

Llegir més
imagen

L'alcalde afirma que "la suma de complicitats" ha fet possible el nou magatzem distribuïdor d'aliments solidaris

S'inaugura a Manresa un nou espai que ha començat a funcionar gràcies a  l’acord subscrit per la Diputació de Barcelona, la Fundació Privada Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli. El nou magatzem permetrà distribuir aliments a quinze entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 3.725 persones.

Llegir més
imagen

El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


Llegir més
imagen

El Pla Local d’Habitatge proposa 38 accions i 1,2 milions de pressupost inicial el 2018 per recuperar pisos buits, fomentar la rehabilitació i augmentar el lloguer social

El govern municipal portarà a aprovació al Ple Municipal de dijous la proposta de Pla d’Habitatge 2017-2022. El document, que ha estat elaborat al llarg del darrer any i mig amb la participació d’entitats, col·lectius, partits i agents vinculats a l’habitatge, preveu accions en tres grans línies (recuperació d’habitatges desocupats, rehabilitació i més pisos per a lloguer social). En conjunt, un total de 38 accions concretes, calendaritzades i quantificades, un pressupost inicial, el 2018, superior als 1,2 milions d’euros i objectius concrets, com ara recuperar 470 pisos buits en 6 anys o bé ampliar fins a 200 unitats els habitatges de preu assequible i de preu social.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament reforça les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

L’ampliació d’horari dels casals d’estiu als centre oberts de la ciutat, l’increment de la dotació  de les targetes nominals per a l’adquisició d’aliments, el suport al servei d’atenció que ofereix l’AVV Escodines i el projecte d’Invulnerables Manresa són les propostes extraordinàries adreçades als infants i adolescents en situació de risc durant els mesos d’estiu.


Llegir més

Presentació de les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

Dia: 09/06/2017
Hora: 12.00 h.
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa, Plaça Major 1
Intervenen:

Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa

Representants de les entitats Fundació Rosa Oriol, Creu Roja Manresa i AVV Escodines

Llegir més
imagen

Es presenta la primera edició del torneig de futbol solidari #INVULNERABLES – DIAPO Manresa

Se celebrarà el dissabte 10 de juny al Congost i comptarà amb 16 equips de categoria benjamí com el FC Barcelona, CE Sabadell, Gimnàstic de Manresa, CE Manresa, entre d’altres. La recaptació estarà destinada a ajuda solidària. 


Llegir més