Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

S’obre el termini perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per a fer front a les despeses de l’habitatge habitual

La finalitat d’aquest ajut és donar suport en les despeses habituals de l’habitatge a les famílies que tenen la consideració de monoparentals. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 29 de desembre.

 

Llegir més
imagen

El govern de Manresa presenta una bateria de noves mesures per millorar la seguretat, el civisme i la convivència a la ciutat

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda la celebració de la setena Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, que ha reunit una cinquantena de persones, entre representants polítics i d’entitats de la ciutat, i que ha estat presidida pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia. El govern local ha exposat un conjunt de mesures per combatre la inseguretat i l’incivisme, com el reforç d’efectius de la Policia Local al carrer, l’increment de polítiques socials, l’augment de les eines de mediació i la firma d’un pacte de ciutat entre grups municipals, entitats, institucions i agents del territori. En total, es destinarà al voltant d’un milió d’euros al desplegament de les noves mesures.

Llegir més
imagen

Manresa fa un crit per demanar més sensibilització amb la salut mental i més eines per protegir l’impacte sobre les persones

La plaça Sant Domènec de Manresa ha acollit aquest migdia l’acte institucional del Dia Mundial de la Salut Mental, una commemoració adreçada a sensibilitzar sobre la importància i les conseqüències personals i socials de les diferents problemàtiques en salut mental. L’acte ha comptat amb la participació de les entitats i institucions de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

 

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de blau dilluns vinent pel Dia Internacional de l'Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya que enguany vol posar en valor el treball que desenvolupa el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

Llegir més
imagen

Manresa se suma al Dia de la Salut Mental amb actes que s’allargaran tot el mes d’octubre

Amb el lema ‘La salut mental és cosa de tothom’, entitats i institucions del territori impulsen diversos actes amb l’objectiu de sensibilitzar l'opinió pública sobre la salut mental i el seu impacte en les persones, les famílies i la comunitat. L’acte institucional de Manresa, organitzat per les entitats de la Taula de la Salut Mental, tindrà lloc a Sant Domènec a les 12 del migdia.

Llegir més
imagen

Manresa commemora el Dia Internacional de les Persones Grans amb un acte institucional i tot un mes d’activitats

El lliurament del Premi del Consell Municipal de Gent Gran i l’obertura de les Aules de les Persones Grans centraran l’acte institucional, que tindrà lloc el 2 d’octubre al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Amb motiu de la commemoració, el mateix Ajuntament i diverses entitats han programat prop d’una trentena d’activitats des de finals de setembre fins a finals d’octubre.

Llegir més
imagen

El Banc de les Bones Pràctiques dels Governs Locals reconeix els projectes municipals ‘Mou-Teatre’ i ‘Manresa, Ciutat Àgora’

El projecte "MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social" té com a objectiu treballar, a través del teatre, sobre les desigualtats i problemàtiques amb les quals es troben diferents col·lectius per afavorir-ne la seva inclusió i transformació social. “Manresa, Ciutat Àgora” és una plataforma digital que recull i ordena els continguts culturals, humanístics i científics que s’han fet a Manresa en forma de col·loquis i xerrades durant els darrers anys.

 

Llegir més
imagen

El servei municipal de mediació va intervenir en 128 casos per afavorir la convivència ciutadana durant el 2022

El servei d’intermediació i treball comunitari de l’Ajuntament de Manresa que treballa per la millora i la convivència ciutadana a la ciutat va atendre durant el 2022 un total de 292 persones per diferents problemàtiques i conflictes entre veïns que afectaven indirectament un total de 1.464 persones.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa recorda els consells preventius per un nou episodi de calor

La regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa comunica que la Generalitat de Catalunya ha informat que demà es preveu un nou episodi de calor molt intensa que afectarà a la Catalunya Central. El consistori demana precaució especialment en l’atenció a la gent gran i les persones més vulnerables i recorda els refugis climàtics a la ciutat a disposició de la ciutadania. L'Ajuntament informa que hi ha en funcionament un centenar de fonts a la ciutat.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa lliura els diplomes a l’alumnat del projecte Tast d’Oficis +16

El regidor d’Ocupació i la regidora de Joventut entreguen els diplomes als participants del projecte per tal de certificar l’assistència  i posar en valor  els procés formatiu que han fet els joves.


Llegir més