Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

L’Ajuntament de Manresa signa convenis de col·laboració amb empreses de serveis a domicili per a les persones grans i dependents

L’acord de col·laboració s’ha fet amb les empreses Servi3 Serveis a Domicili SL, Servifamília suport a la Gent Gran, Solubages SL i Sant Andreu Salut, Fundació Privada, pel programa d’ajuts socials Xec Servei.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i l'Associació Sociocultural la Xarxa renoven l’acord de col·laboració per al 2019

L’ha rubricat avui l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l’entitat, Eva Torres

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i les entitats del Pacte de Ciutat acorden un salari mínim per les concessions administratives i els contractes d'obres

La mesura, que és fruït del diàleg i el consens entre el govern municipal i els agents socials i econòmics,  va ser anunciada ahir a la tarda per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant la reunió de balanç del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social  2016-2019.

Llegir més
imagen

Manresa porta a aprovació del Ple municipal el pla d’acció per a la Inclusió Social 2018-2022

El Pla d’Inclusió Social 2018-2022 estableix cinc eixos estratègics a treballar, amb els corresponents objectius i accions amb l’objectiu de treballar contra les desigualtats i l’exclusió social a la ciutat de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa presenta “Propers”, un projecte per contribuir al benestar de les persones grans i evitar situacions de soledat

Està impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través dels Plans de Desenvolupament Comunitari dels barris de La Balconada i el Xup, amb l’ajuda de voluntaris i Creu Roja, i amb l’objectiu de reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de la gent gran i pal·liar els efectes negatius de la soledat no volguda.

Llegir més
imagen

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el programa de comptadors solidaris de l’Ajuntament de Manresa

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un programa  que té per objectiu garantir el subministrament de serveis bàsics a famílies vulnerables que es troben en situació d’ocupació.  El Tribunal Superior de Justícia ha dictat un aute que autoritza l’entrada a un pis per a la instal·lació d’un comptador solidari, amb la qual cosa avala la iniciativa de l’Ajuntament.


Llegir més
imagen

Acord de col·laboració per al projecte Mosaic per a persones amb malaltia mental i per al projecte de bugaderia social per a persones sense sostre

L’Ajuntament de Manresa atorga una subvenció total de 42.000 euros a la Fundació Germà Tomàs Canet per contribuir a la realització d’aquests dos projectes encaminats a assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i en situació de risc social.

 

Llegir més
imagen

Manresa posa en funcionament el Cruyff Court Manel Estiarte, a la plaça Milcentenari

  • Aquesta instal·lació esportiva neix amb la voluntat de continuar millorant el Centre Històric de Manresa i el seu espai urbà i com a eina d’inclusió i cohesió social dels joves a través de l’esport.

  • La inauguració oficial que s’havia de celebrar ahir va quedar ajornada per la pluja  i se celebrarà passades les festes de Nadal.

  • El Cruyff Court Manel Estiarte, és el vuitè dels quinze que s’estrenen a Catalunya arran de la col·laboració entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Barça.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i Creu Roja signen convenis per ajudar a l’alimentació de famílies vulnerables i per a projectes d'interès social

El consistori atorga subvencions per un total de 149.500 euros per a al lliurament de targetes de prepagament d’alimentació a famílies derivades pels Serveis Socials Bàsics, i per a la gestió del projecte del Centre obert Casal-Ot; per al desenvolupament de projectes socials i foment del voluntariat; per a la col·laboració en el Programa JNA, Joves Nucli Antic; i per a la gestió i el manteniment de la Ludoteca Ludugurus.

Llegir més
imagen

Continua obert el període perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 28 de desembre.

Llegir més