Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Manresa porta a aprovació del Ple municipal el pla d’acció per a la Inclusió Social 2018-2022

El Pla d’Inclusió Social 2018-2022 estableix cinc eixos estratègics a treballar, amb els corresponents objectius i accions amb l’objectiu de treballar contra les desigualtats i l’exclusió social a la ciutat de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa presenta “Propers”, un projecte per contribuir al benestar de les persones grans i evitar situacions de soledat

Està impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través dels Plans de Desenvolupament Comunitari dels barris de La Balconada i el Xup, amb l’ajuda de voluntaris i Creu Roja, i amb l’objectiu de reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de la gent gran i pal·liar els efectes negatius de la soledat no volguda.

Llegir més
imagen

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el programa de comptadors solidaris de l’Ajuntament de Manresa

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un programa  que té per objectiu garantir el subministrament de serveis bàsics a famílies vulnerables que es troben en situació d’ocupació.  El Tribunal Superior de Justícia ha dictat un aute que autoritza l’entrada a un pis per a la instal·lació d’un comptador solidari, amb la qual cosa avala la iniciativa de l’Ajuntament.


Llegir més
imagen

Acord de col·laboració per al projecte Mosaic per a persones amb malaltia mental i per al projecte de bugaderia social per a persones sense sostre

L’Ajuntament de Manresa atorga una subvenció total de 42.000 euros a la Fundació Germà Tomàs Canet per contribuir a la realització d’aquests dos projectes encaminats a assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i en situació de risc social.

 

Llegir més
imagen

Manresa posa en funcionament el Cruyff Court Manel Estiarte, a la plaça Milcentenari

  • Aquesta instal·lació esportiva neix amb la voluntat de continuar millorant el Centre Històric de Manresa i el seu espai urbà i com a eina d’inclusió i cohesió social dels joves a través de l’esport.

  • La inauguració oficial que s’havia de celebrar ahir va quedar ajornada per la pluja  i se celebrarà passades les festes de Nadal.

  • El Cruyff Court Manel Estiarte, és el vuitè dels quinze que s’estrenen a Catalunya arran de la col·laboració entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Barça.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i Creu Roja signen convenis per ajudar a l’alimentació de famílies vulnerables i per a projectes d'interès social

El consistori atorga subvencions per un total de 149.500 euros per a al lliurament de targetes de prepagament d’alimentació a famílies derivades pels Serveis Socials Bàsics, i per a la gestió del projecte del Centre obert Casal-Ot; per al desenvolupament de projectes socials i foment del voluntariat; per a la col·laboració en el Programa JNA, Joves Nucli Antic; i per a la gestió i el manteniment de la Ludoteca Ludugurus.

Llegir més
imagen

Continua obert el període perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 28 de desembre.

Llegir més
imagen

Llum verda al nou Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages

La Sala d'Actes de l'Institut Lluis de Peguera s’ha omplert avui de gom a gom per assistir a l’acte institucional de presentació del nou servei que oferirà l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, que ha inclòs un lluït espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la Companyia Tualet.

Llegir més
imagen

Dimarts se celebra l’acte de presentació del Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages

L’acte institucional tindrà lloc, a les 12.30h, a la Sala d’Actes de l’Institut Lluis de Peguera i inclourà l’espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la companyia Tualet.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa impulsa una nova edició millorada del programa Xec Servei, destinat a la prestació de serveis socials de proximitat

El programa consisteix en una subvenció concedida per l’Ajuntament de Manresa que té l’objectiu de reduir el preu a pagar per les persones usuàries pel consum de serveis d’atenció domiciliària, suport a la llar, etc. Enguany s’estableixen dues modalitats de xec, de 4,5 i 7 euros. Cada usuari en pot rebre fins a 100 xecs  anualment, i en casos excepcionals degudament acreditats  150 xecs.


Llegir més