Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Manresa posa en funcionament el Cruyff Court Manel Estiarte, a la plaça Milcentenari

  • Aquesta instal·lació esportiva neix amb la voluntat de continuar millorant el Centre Històric de Manresa i el seu espai urbà i com a eina d’inclusió i cohesió social dels joves a través de l’esport.

  • La inauguració oficial que s’havia de celebrar ahir va quedar ajornada per la pluja  i se celebrarà passades les festes de Nadal.

  • El Cruyff Court Manel Estiarte, és el vuitè dels quinze que s’estrenen a Catalunya arran de la col·laboració entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Barça.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i Creu Roja signen convenis per ajudar a l’alimentació de famílies vulnerables i per a projectes d'interès social

El consistori atorga subvencions per un total de 149.500 euros per a al lliurament de targetes de prepagament d’alimentació a famílies derivades pels Serveis Socials Bàsics, i per a la gestió del projecte del Centre obert Casal-Ot; per al desenvolupament de projectes socials i foment del voluntariat; per a la col·laboració en el Programa JNA, Joves Nucli Antic; i per a la gestió i el manteniment de la Ludoteca Ludugurus.

Llegir més
imagen

Continua obert el període perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 28 de desembre.

Llegir més
imagen

Llum verda al nou Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages

La Sala d'Actes de l'Institut Lluis de Peguera s’ha omplert avui de gom a gom per assistir a l’acte institucional de presentació del nou servei que oferirà l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, que ha inclòs un lluït espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la Companyia Tualet.

Llegir més
imagen

Dimarts se celebra l’acte de presentació del Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa i del Bages

L’acte institucional tindrà lloc, a les 12.30h, a la Sala d’Actes de l’Institut Lluis de Peguera i inclourà l’espectacle de dansa-teatre “Això està degenerant!”, a càrrec de la companyia Tualet.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa impulsa una nova edició millorada del programa Xec Servei, destinat a la prestació de serveis socials de proximitat

El programa consisteix en una subvenció concedida per l’Ajuntament de Manresa que té l’objectiu de reduir el preu a pagar per les persones usuàries pel consum de serveis d’atenció domiciliària, suport a la llar, etc. Enguany s’estableixen dues modalitats de xec, de 4,5 i 7 euros. Cada usuari en pot rebre fins a 100 xecs  anualment, i en casos excepcionals degudament acreditats  150 xecs.


Llegir més
imagen

Les famílies monoparentals obtindran de nou un ajut per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud per obtenir aquest ajut comença ell 5 de novembre i acabarà a final de  desembre.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i Càritas signen tres convenis de col·laboració per prevenir i atendre persones en situació de risc

L’Ajuntament a de Manresa atorga subvencions per un import total de 48.000 euros per donar suport al projecte de masoveria urbana, al servei d’acollida social i  al projecte d’inserció social “Activa’t per viure de l’hort”, amb l’objectiu de prevenir i atendre a la ciutadania en situació de risc.

 

Llegir més
imagen

Arrenca a Manresa “Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", un projecte d’inclusió social a través de l’esport i el bàsquet

Aquesta setmana els nens i nenes del programa municipal d’iniciació multiesportiva per infants amb risc d’exclusió social EDU-ESPORT, que es fa al pati de l’escola Pare Algué, estan rebent la visita de monitors de la Fundació Aito Garcia Reneses, en el marc de col·laboració amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa promou l’obra de teatre 'Casa', una reflexió sobre les causes de refugi

“Casa” és la creació escènica resultant d’un curs de teatre social dut a terme amb setze joves de 16 i 17 anys de la comarca del Garraf que es podrà veure dissabte al teatre dels Carlins a les 17.30 h. L’entrada és gratuïta i al finalitzar la representació s’obrirà un debat entorn de l’obra i la situació dels refugiats.

Llegir més