Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Manresa acull dissabte una diada festiva per sensibilitzar i mostrar l’esport inclusiu

Al primer tram del Passeig del Passeig Pere III s’instal·laran gairebé una quinzena d’estands d’entitats que treballen per conscienciar i fomentar l’esport adaptat. La jornada es completarà amb exhibicions, activitats esportives i lúdiques per compartir amb tothom.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de blau aquest diumenge pel Dia Internacional de l'Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya que enguany porta per lema "Col·legieu-vos i organitzeu-vos, perquè necessitem la vostra força " que impulsa el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

 

Llegir més
imagen

Manresa presenta la 2a edició de CulturaMENT, un programa per posar la cultura i les arts al servei de la salut

Les activitats programades per aquesta edició han estat  presentades al Museu de l’Aigua i el Tèxtil (antic Museu de la Tècnica), per les regidores  de lAjuntament de Manresa Anna Crespo i Obiols (Cultura), Rosa M. Ortega Juncosa (Infància, Joventut i Persones Grans) i Maria Mercè Tarragó Costa (Ciutat Saludable).

 

Llegir més
imagen

El CLAM presenta la seva edició més ambiciosa amb una trentena de títols del millor cinema social de la temporada

Tindrà lloc del 23 de setembre al 2 d’octubre a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages. A banda de l’atractiva programació, el festival comptarà amb l’assistència dels destacats cineastes Isaki Lacuesta i Jaime Rosales, així com dues de les realitzadores de més projecció del cinema català, Neus Ballús i Irene Moray.

 

Llegir més
imagen

S’inicien els tallers CulturaMENT al Casal de les Escodines de Manresa

El projecte CulturaMENT - La cultura i les arts al servei de la salut mental de les persones grans - consisteix en activitats culturals inclusives en equipaments culturals de la ciutat amb l’objectiu de millorar la salut mental de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus de salut mental, conjuntament amb el personal professional que en tenen cura i els seus familiars.


 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament organitza un acte per donar a conèixer els serveis i recursos a l’abast per a les persones majors de 65 anys o en situació de discapacitat i dependència

L’acte tindrà lloc aquest divendres, 16 de setembre a les 10.30 h, a l’Auditori de l’Ateneu les Bases, i comptarà amb l’assistència de la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs i Alsina

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia una campanya per donar a conèixer els serveis i recursos adreçats a les persones majors de 65 anys o en situació de dependència i discapacitat

L’àrea de Serveis Socials unifica l’atenció a l’Ateneu Les Bases, on està ubicat l’Equip d’Atenció a les Persones Grans, a la Dependència i a la Discapacitat, una finestreta única que té l’objectiu d’oferir informació, suport i acompanyament social a aquest àmbit de població. Són serveis i recursos adreçats a persones que necessiten suport per a les tasques quotidianes.

Llegir més
imagen

Prop d’un centenar d’infants de Manresa es beneficien del Pla de Millores d’Oportunitats Educatives amb cursets de natació

Per segon estiu, nens i nenes d’entre 6 i 12 anys dels centres oberts municipals realitzen activitats aquàtiques gràcies als fons del pla de millora educativa del Departament d’Educació.

Llegir més
imagen

Manresa lliura 25.710 euros per ajuda humanitària a persones refugiades d’Ucraïna i de països de l’Orient Mitjà

L’acte de lliurament d’ajuda a les entitats que treballen amb persones refugiades ha tingut lloc a la plaça Sant Domènec, on fins al 30 de juny es pot visitar una exposició informativa sobre deu camps de persones refugiades al món i per sensibilitzar sobre el dret al refugi.

 

Llegir més
imagen

El PECT BAGESS exposa els projectes que estan en marxa per millorar l’atenció a la dependència i a la cronicitat després d’un any de feina

Coordinat per l’Ajuntament de Manresa i compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Althaia, Ampans, Eurecat, la FUB, IDIAP – ICS i Sant Andreu Salut), el projecte té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. A la vegada, la iniciativa busca impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals. El PECT BAGESS compta amb un pressupost total de 2.762.752,70 euros i una subvenció provinent de la Generalitat de Catalunya d’1.381.376,35 euros. Aquest matí, s’han mostrat els projectes que s’estan desenvolupant a través d’aquest programa.

Llegir més