Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

Presentació de la 4a fase del projecte de Masoveria Urbana de Càritas i l'Ajuntament de Manresa

Dia: 10/05/2019
Hora: 10 del matí
Lloc: Carrer Sant Francesc 2, 3r 2a
Intervenen:

-Joan Calmet, regidor d'Habitatge i Barris

-Àngels Santolaria, regidora d'Acció Social i Cooperació

-Francesc Carné, gerent de FORUM

-Alfons Sort, arquitecte del projecte de Masoveria Urbana

-Representants de Càritas

-Famílies participants al projecte

Llegir més
imagen

La Festa del Riu i la Mostra d’Economia Social se sumen per omplir la llera del Cardener de música i propostes “transformadores”

La Setmana de l’Economia i la Cultura Transformadora començarà el 27 de maig i clourà amb la Festa del Riu el dia 1 de juny amb el treball conjunt d’iniciatives socials i culturals, cooperatives, Ateneu Cooperatiu i Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa presenta les creacions de teatre social del projecte MOU-Teatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social

Aquest projecte s’estrena aquest dissabte, 4 de maig a les 18 h. a la Sala Petita del Kursaal. El projecte és una iniciativa de les regidories de Cultura, Joventut, Inclusió i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, per tal de fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa signa convenis de col·laboració amb empreses de serveis a domicili per a les persones grans i dependents

L’acord de col·laboració s’ha fet amb les empreses Servi3 Serveis a Domicili SL, Servifamília suport a la Gent Gran, Solubages SL i Sant Andreu Salut, Fundació Privada, pel programa d’ajuts socials Xec Servei.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i l'Associació Sociocultural la Xarxa renoven l’acord de col·laboració per al 2019

L’ha rubricat avui l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l’entitat, Eva Torres

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i les entitats del Pacte de Ciutat acorden un salari mínim per les concessions administratives i els contractes d'obres

La mesura, que és fruït del diàleg i el consens entre el govern municipal i els agents socials i econòmics,  va ser anunciada ahir a la tarda per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant la reunió de balanç del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social  2016-2019.

Llegir més
imagen

Manresa porta a aprovació del Ple municipal el pla d’acció per a la Inclusió Social 2018-2022

El Pla d’Inclusió Social 2018-2022 estableix cinc eixos estratègics a treballar, amb els corresponents objectius i accions amb l’objectiu de treballar contra les desigualtats i l’exclusió social a la ciutat de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa presenta “Propers”, un projecte per contribuir al benestar de les persones grans i evitar situacions de soledat

Està impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través dels Plans de Desenvolupament Comunitari dels barris de La Balconada i el Xup, amb l’ajuda de voluntaris i Creu Roja, i amb l’objectiu de reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de la gent gran i pal·liar els efectes negatius de la soledat no volguda.

Llegir més
imagen

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el programa de comptadors solidaris de l’Ajuntament de Manresa

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un programa  que té per objectiu garantir el subministrament de serveis bàsics a famílies vulnerables que es troben en situació d’ocupació.  El Tribunal Superior de Justícia ha dictat un aute que autoritza l’entrada a un pis per a la instal·lació d’un comptador solidari, amb la qual cosa avala la iniciativa de l’Ajuntament.


Llegir més
imagen

Acord de col·laboració per al projecte Mosaic per a persones amb malaltia mental i per al projecte de bugaderia social per a persones sense sostre

L’Ajuntament de Manresa atorga una subvenció total de 42.000 euros a la Fundació Germà Tomàs Canet per contribuir a la realització d’aquests dos projectes encaminats a assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i en situació de risc social.

 

Llegir més