Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Les famílies monoparentals obtindran de nou un ajut per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud per obtenir aquest ajut comença ell 5 de novembre i acabarà a final de  desembre.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i Càritas signen tres convenis de col·laboració per prevenir i atendre persones en situació de risc

L’Ajuntament a de Manresa atorga subvencions per un import total de 48.000 euros per donar suport al projecte de masoveria urbana, al servei d’acollida social i  al projecte d’inserció social “Activa’t per viure de l’hort”, amb l’objectiu de prevenir i atendre a la ciutadania en situació de risc.

 

Llegir més
imagen

Arrenca a Manresa “Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", un projecte d’inclusió social a través de l’esport i el bàsquet

Aquesta setmana els nens i nenes del programa municipal d’iniciació multiesportiva per infants amb risc d’exclusió social EDU-ESPORT, que es fa al pati de l’escola Pare Algué, estan rebent la visita de monitors de la Fundació Aito Garcia Reneses, en el marc de col·laboració amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa promou l’obra de teatre 'Casa', una reflexió sobre les causes de refugi

“Casa” és la creació escènica resultant d’un curs de teatre social dut a terme amb setze joves de 16 i 17 anys de la comarca del Garraf que es podrà veure dissabte al teatre dels Carlins a les 17.30 h. L’entrada és gratuïta i al finalitzar la representació s’obrirà un debat entorn de l’obra i la situació dels refugiats.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa ha adjudicat 68 pisos de lloguer social a famílies i ha aturat 156 desnonaments entre 2017 i 2018

Des de l’1 de gener del 2017 fins el 30 de setembre del 2018 l’Ajuntament de Manresa ha adjudicat un total de 68 pisos de lloguer social a famílies amb necessitats d’habitatge. En el mateix temps, l’Ajuntament ha aturat 156 desnonaments, 80 dels quals (2 per setmana) corresponen a aquest 2018. També durant aquest període, s’han gestionat 3.249 informes per evitar talls de llum i s’han destinat 139.619,62 euros a ajudes per pagar subministraments. Pel que fa al Pla d’Habitatge, 25 de les 29 actuacions previstes per aquest 2018 s’han engegat. Aquestes són algunes de les dades d’accions en matèria social vinculades a l’habitatge que avui han presentat els regidors d’Acció Social, Àngels Santolaria, i d’Habitatge, Joan Calmet. 


Llegir més

Actuacions en matèria social d'habitatge

Dia: 05/10/2018
Hora: 10 del matí
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (plaça Major, 1)
Intervenen:

-Àngels Santolaria, regidora d'Acció Social i Cooperació

-Joan Calmet, regidor d'Habitatge i Barris

Llegir més
imagen

Ajuntament i Fundació del Convent de Santa Clara signen un conveni de col·laboració

La Fundació del Convent de Santa Clara rebrà una subvenció de 54.150 euros per donar suport a les famílies amb necessitats d’aliments, a través de la Plataforma d’Aliments; per atendre a les persones amb necessitats de llar, a la Residència Rosa Oriol, i mitjançant el programa “Pisos d’Acollida”, i per fer el seguiment de les persones i famílies amb risc d’exclusió social.

Llegir més
imagen

Campanya de prevenció del consum d’alcohol i altres drogues i de la violència masclista per la Festa Major

Es tracta d’un seguit d’accions adreçades a tots els implicats, és a dir, als comerciants, bars, restaurants i locals d’oci; al personal dispensador de begudes de les barres exteriors de la Festa Major; als joves i a les famílies.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament cobrirà a l’estiu les necessitats alimentàries i de lleure d’infants i adolescents usuaris de Serveis Socials

A través de Serveis Socials es duran a terme tres accions extraordinàries que consisteixen en: l’ampliació de l’horari del casal d’estiu als centres oberts de la ciutat; l’entrega de targetes nominals per l’adquisició d’aliments; i ajudar econòmicament a l’Associació de veïns de les Escodines que organitzen activitats del lleure.

Llegir més
imagen

Càritas i l’Ajuntament de Manresa presenten sis nous pisos rehabilitats gràcies al projecte de Masoveria Urbana

Càritas i l’Ajuntament de Manresa continuen sumant esforços per atraure propietaris de pisos que necessiten ser reformats i posar-los a disposició de persones amb situació de vulnerabilitat que no tenen habitatge i que poden emprar les seves habilitats en les tasques de rehabilitació. La tercera fase del projecte de Masoveria Urbana inclou sis pisos, tres dels quals al Centre Històric.

Llegir més