Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

L’Ajuntament de Manresa participa en un projecte de la Generalitat per millorar l’accessibilitat i la seguretat de les dones i les persones no binàries a l’espai públic

Els dies 2 i 9 de novembre, a les 18 h, s’ha organitzat una sessió de treball i una marxa de dones i persones no binàries per explorar possibles espais que generen inseguretat a la ciutat. Les inscripcions per participar-hi es poden fer al correu siad@ajmanresa.cat o bé trucant al 93 875 23 10

 

Llegir més
imagen

Manresa organitza les jornades “Binomi Salut-Cultura, una recepta per la cohesió social”, dins el projecte CulturaMENT

Tindran lloc el 3 de novembre a l’Auditori Plana de l’Om. Estan dirigides a artistes, professionals dels àmbits de la gestió cultural, de la salut i sociosanitari. Dins el mateix projecte, aquest divendres, 28 d’octubre, a les 18.30 h, es projectarà la pel·lícula “A propósito de Schmidt”, amb un col·loqui posterior a càrrec del psiquiatre i crític de cinema, Jordi Bordas.

 

Llegir més
imagen

S’inaugura «El Banquet», una exposició de ceràmica de joves participants en les activitats de l’Estiu Jove 2022

La mostra de ceràmica és el resultat dels tallers impartits per l’artista Anna Benet i es podrà visitar fins al 18 de novembre a l’Espai Jove Joan Amades. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols.

 

Llegir més
imagen

Manresa acull dissabte una diada festiva per sensibilitzar i mostrar l’esport inclusiu

Al primer tram del Passeig del Passeig Pere III s’instal·laran gairebé una quinzena d’estands d’entitats que treballen per conscienciar i fomentar l’esport adaptat. La jornada es completarà amb exhibicions, activitats esportives i lúdiques per compartir amb tothom.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de blau aquest diumenge pel Dia Internacional de l'Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya que enguany porta per lema "Col·legieu-vos i organitzeu-vos, perquè necessitem la vostra força " que impulsa el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

 

Llegir més
imagen

Manresa presenta la 2a edició de CulturaMENT, un programa per posar la cultura i les arts al servei de la salut

Les activitats programades per aquesta edició han estat  presentades al Museu de l’Aigua i el Tèxtil (antic Museu de la Tècnica), per les regidores  de lAjuntament de Manresa Anna Crespo i Obiols (Cultura), Rosa M. Ortega Juncosa (Infància, Joventut i Persones Grans) i Maria Mercè Tarragó Costa (Ciutat Saludable).

 

Llegir més
imagen

El CLAM presenta la seva edició més ambiciosa amb una trentena de títols del millor cinema social de la temporada

Tindrà lloc del 23 de setembre al 2 d’octubre a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages. A banda de l’atractiva programació, el festival comptarà amb l’assistència dels destacats cineastes Isaki Lacuesta i Jaime Rosales, així com dues de les realitzadores de més projecció del cinema català, Neus Ballús i Irene Moray.

 

Llegir més
imagen

S’inicien els tallers CulturaMENT al Casal de les Escodines de Manresa

El projecte CulturaMENT - La cultura i les arts al servei de la salut mental de les persones grans - consisteix en activitats culturals inclusives en equipaments culturals de la ciutat amb l’objectiu de millorar la salut mental de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus de salut mental, conjuntament amb el personal professional que en tenen cura i els seus familiars.


 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament organitza un acte per donar a conèixer els serveis i recursos a l’abast per a les persones majors de 65 anys o en situació de discapacitat i dependència

L’acte tindrà lloc aquest divendres, 16 de setembre a les 10.30 h, a l’Auditori de l’Ateneu les Bases, i comptarà amb l’assistència de la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs i Alsina

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia una campanya per donar a conèixer els serveis i recursos adreçats a les persones majors de 65 anys o en situació de dependència i discapacitat

L’àrea de Serveis Socials unifica l’atenció a l’Ateneu Les Bases, on està ubicat l’Equip d’Atenció a les Persones Grans, a la Dependència i a la Discapacitat, una finestreta única que té l’objectiu d’oferir informació, suport i acompanyament social a aquest àmbit de població. Són serveis i recursos adreçats a persones que necessiten suport per a les tasques quotidianes.

Llegir més