Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

La Generalitat presenta a Manresa un servei d'atenció a infants i adolescents que han patit abusos sexuals

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera Gòdia, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, han presentat avui a la capital del Bages la Unitat integrada d'atenció als infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals, Barnahus (casa dels infants, en islandès), un nou servei que posa els infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals al centre, perquè permet tenir en un únic espai tots els serveis d’atenció que necessita. Es preveu destinar més de 800.000 euros a la construcció d’aquest equipament, en un solar cedit per l’Ajuntament al de Manresa a la cruïlla entre el carrer Joan Fuster i la Carretera del Pont de Vilomara.

Llegir més
imagen

Manresa i el Bages es doten per primera vegada d’un protocol per a l’abordatge de les violències sexuals

Elaborat per un grup ampli i transversal de treball de la comarca liderat per l’Ajuntament de Manresa, el protocol neix arran de la sacsejada que van suposar per Manresa i el Bages els casos d’agressions sexuals del 2019. L’objectiu és reforçar la cultura de la tolerància zero davant les violències sexuals; determinar les actuacions i els principis rectors que han de seguir totes intervencions, des de la primera atenció fins a la recuperació de les dones que n’han patit; consensuar informació clau en casos d’agressions, i consensuar derivacions i criteris que han de tenir en compte les professionals de la xarxa de violència masclista i els tots els agents implicats.

Llegir més
imagen

Manresa exposa al Parlament la seva experiència amb la Llei de Barris del 2004 per aportar bagatge al redactat de la nova norma

El Parlament de Catalunya debat aquests dies la Proposició de Llei de Millora Urbana, Ambiental i Social dels Barris i Viles, una actualització de la Llei de Barris del 2004, que a Manresa va permetre una inversió global de 16,6 milions d’euros al Centre Històric. L’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, ha assegurat en una de les compareixences previstes en la tramitació de la nova norma que el finançament rebut “va ser molt important” per ciutats com Manresa i ha demanat que la nova llei incideixi en el parc d’habitatge i en l’atenció social.

Llegir més
imagen

El servei municipal de mediació va intervenir en 154 casos per afavorir la convivència ciutadana durant el 2021

El servei d’intermediació i treball comunitari de l’Ajuntament de Manresa que treballa per la millora i la convivència ciutadana a la ciutat va atendre  durant el 2021 un total de 375 persones per diferents problemàtiques i conflictes entre veïns que afectaven un total de 1.143 persones.

Llegir més
imagen

Manresa celebra demà la segona edició del “Marrus’s day”, la jornada de la creativitat i la innovació social

Està impulsada per l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb la UManresa, Althaia, Ampans, Sant Andreu Salut i Nero in Business. En aquesta  edició, els diferents col·lectius participants reflexionaran i tractaran de donar respostes a les problemàtiques socials relacionades amb la diversitat.

Llegir més
imagen

La campanya “Manresa amb el poble d’Ucraïna" organitza un concert per la pau al Teatre Conservatori

El concert es farà el 29 d’abril i comptarà amb les actuacions de músics manresans com Natxo Tarrés, Sara Roy, Celeste Alías i Santi Careta, entre d’altres, i dels cors del Conservatori de Música. Els fons que es recullin es destinaran a projectes d’ajuda humanitària a Ucraïna i a països fronterers, a través de les ONGD Caritas, Creu Roja, Comunitat de Sant’ Egidio i Associació Catalana per la Pau.

Llegir més
imagen

Manresa commemora demà el Dia Internacional del Poble Gitano

Al matí es penjarà la bandera romaní al balcó central de l’Ajuntament de Manresa. A la tarda,  se celebrarà un acte institucional sota el Pont Vell, a la vora del riu Cardener. Amb aquesta commemoració, el consistori dona compliment de l’acord del Ple municipal d’abril de 2021 amb l’objectiu de donar visibilitat i reconeixement al col·lectiu gitano i la seva cultura.

 

Llegir més
imagen

Dissabte la façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color blau amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya “Il·lumina de blau” i la solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies. Al matí, al Passeig, se celebrarà una cursa adaptada oberta a tota la mainada amb diversitat funcional.


 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament convoca les subvencions de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones, adreçades a entitats i associacions

L'Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per a l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones, on s’hi troba el Servei d’Ensenyament, Cultura i Esports i el Servei de Drets Socials. Les entitats i associacions de la ciutat que hi vulguin optar han de fer una sol·licitud dins el termini establert a cadascuna de les convocatòries.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social

D’aquesta manera, el consistori dona suport a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, amb l’objectiu conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d'aquest àmbit professional.

 

Llegir més