Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha adjudicat 68 pisos de lloguer social a famílies i ha aturat 156 desnonaments entre 2017 i 2018

Des de l’1 de gener del 2017 fins el 30 de setembre del 2018 l’Ajuntament de Manresa ha adjudicat un total de 68 pisos de lloguer social a famílies amb necessitats d’habitatge. En el mateix temps, l’Ajuntament ha aturat 156 desnonaments, 80 dels quals (2 per setmana) corresponen a aquest 2018. També durant aquest període, s’han gestionat 3.249 informes per evitar talls de llum i s’han destinat 139.619,62 euros a ajudes per pagar subministraments. Pel que fa al Pla d’Habitatge, 25 de les 29 actuacions previstes per aquest 2018 s’han engegat. Aquestes són algunes de les dades d’accions en matèria social vinculades a l’habitatge que avui han presentat els regidors d’Acció Social, Àngels Santolaria, i d’Habitatge, Joan Calmet. 


Llegir més

Actuacions en matèria social d'habitatge

Dia: 05/10/2018
Hora: 10 del matí
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (plaça Major, 1)
Intervenen:

-Àngels Santolaria, regidora d'Acció Social i Cooperació

-Joan Calmet, regidor d'Habitatge i Barris

Llegir més
imagen

Ajuntament i Fundació del Convent de Santa Clara signen un conveni de col·laboració

La Fundació del Convent de Santa Clara rebrà una subvenció de 54.150 euros per donar suport a les famílies amb necessitats d’aliments, a través de la Plataforma d’Aliments; per atendre a les persones amb necessitats de llar, a la Residència Rosa Oriol, i mitjançant el programa “Pisos d’Acollida”, i per fer el seguiment de les persones i famílies amb risc d’exclusió social.

Llegir més
imagen

Campanya de prevenció del consum d’alcohol i altres drogues i de la violència masclista per la Festa Major

Es tracta d’un seguit d’accions adreçades a tots els implicats, és a dir, als comerciants, bars, restaurants i locals d’oci; al personal dispensador de begudes de les barres exteriors de la Festa Major; als joves i a les famílies.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament cobrirà a l’estiu les necessitats alimentàries i de lleure d’infants i adolescents usuaris de Serveis Socials

A través de Serveis Socials es duran a terme tres accions extraordinàries que consisteixen en: l’ampliació de l’horari del casal d’estiu als centres oberts de la ciutat; l’entrega de targetes nominals per l’adquisició d’aliments; i ajudar econòmicament a l’Associació de veïns de les Escodines que organitzen activitats del lleure.

Llegir més
imagen

Càritas i l’Ajuntament de Manresa presenten sis nous pisos rehabilitats gràcies al projecte de Masoveria Urbana

Càritas i l’Ajuntament de Manresa continuen sumant esforços per atraure propietaris de pisos que necessiten ser reformats i posar-los a disposició de persones amb situació de vulnerabilitat que no tenen habitatge i que poden emprar les seves habilitats en les tasques de rehabilitació. La tercera fase del projecte de Masoveria Urbana inclou sis pisos, tres dels quals al Centre Històric.

Llegir més

Presentació de la 3a fase del projecte de Masoveria Urbana de Càritas Manresa i Ajuntament

Dia: 02/07/2018
Hora: 11 del matí
Lloc: C/ Escodines 39, 3r - Manresa
Intervenen:

-Josefina Farrés, directora de Càritas Manresa

-Àngels Santolaria, regidora de Serveis Socials

-Joan Calmet, regidor d'habitatge

-Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria

-Alfons Sort, director del projecte

-Sandra López, treballadora social i referent d'aquest projecte

Llegir més
imagen

Setanta accions contra la discriminació a les persones LGTBI del Bages

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages presenten el Pla comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, que es desenvoluparà fins el 2021 i preveu, entre d’altres, la formació en clau LGTBI de tot el personal públic i la creació d’un servei d’assessorament i informació.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa renova el suport al projecte "Font Solidària" de l'AVV Font dels Capellans

L’objectiu és contribuir a ajudar aquelles persones que pateixen dificultats econòmiques mitjançant el repartiment d’aliments bàsics i ajudes per al pagament de subministraments d'aigua, llum i gas. 

Llegir més
imagen

Més de 40 propostes i activitats a la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa, demà a la Fàbrica dels Panyos

La Fàbrica dels Panyos acollirà demà propostes de tota mena a l'entorn de l'Economia Social i Solidària, el mateix dia que també a la llera del Cardener se celebra la Festa del Riu, també amb activitats per a tota la família.

Llegir més