Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

Dissabte la façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color blau amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya “Il·lumina de blau” i la solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies. Al matí, al Passeig, se celebrarà una cursa adaptada oberta a tota la mainada amb diversitat funcional.


 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament convoca les subvencions de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones, adreçades a entitats i associacions

L'Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per a l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones, on s’hi troba el Servei d’Ensenyament, Cultura i Esports i el Servei de Drets Socials. Les entitats i associacions de la ciutat que hi vulguin optar han de fer una sol·licitud dins el termini establert a cadascuna de les convocatòries.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social

D’aquesta manera, el consistori dona suport a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, amb l’objectiu conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d'aquest àmbit professional.

 

Llegir més
imagen

Manresa es dota per primera vegada d’un Pla Estratègic de l’Envelliment i la Dependència que marca 40 accions per dur a terme en els pròxims cinc anys

El document, que es portarà a aprovació en el pròxim ple, parteix d’un compromís municipal que recull una proposta de CCOO. El Pla marca quatre línies estratègiques i prioritàries: l’impuls a la inclusió social comunitària, l’orientació a la permanència de les persones al seu domicili, l’ampliació de la cobertura de places residencials públiques i concertades, i l’aposta per la qualitat dels serveis. A Manresa, les persones majors de 65 anys representen el 20% de la població, un percentatge que anirà en augment en els propers anys.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa porta a aprovació del ple l’Estratègia Local pel Dret a l’Alimentació

La proposta, consensuada amb entitats socials i amb totes les regidories, es debatrà en la sessió plenària d’aquest dijous. El concepte “dret a l’alimentació” no fa referència únicament a garantir la cobertura d’aquesta necessitat bàsica, sinó que abraça altres dimensions, com ara l’accés a una alimentació adequada i saludable, l’autonomia de la persona o la seva dignitat. Es proposaran accions per garantir una alimentació suficient i saludable per a la població en situació de vulnerabilitat, per lluitar contra el malbaratament alimentari i per promoure que infants i adolescents aprenguin a alimentar-se millor, entre altres.

Llegir més
imagen

Manresa celebra el primer Plenari del Consell per l’Acció i la Inclusió Social

Creat l’any passat, el Consell és un òrgan de participació i d’acció conjunta entre administració, entitats, institucions i ciutadania que treballen per construir una Manresa amb una major qualitat de vida per a totes les persones.

Llegir més
imagen

Lliurament de diplomes a més de cent persones que han finalitzat cursos de primera acollida i cures de la Llar

Fins a 108 persones han recollit aquest matí els certificats acreditatius dels cursos de primera acollida i de cures de la Llar que ha realitzat la Fundació EMI a Manresa, finançats per la Generalitat i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. Els cursos inclouen llengua catalana, coneixement del món laboral i coneixement de la societat catalana i serveixen per obtenir el certificat d’acollida. A més, s’ha ofert formació específica en cures de la Llar per facilitar el camí laboral de les persones usuàries.


Llegir més
imagen

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa presenta el projecte CulturaMent

La iniciativa d’activitats culturals per a persones grans amb inicis de demència es porta a terme a diferents equipaments de la ciutat amb una exposició artística, tallers, conferències, visites guiades i la pel·lícula “El Pare”,  de Florian Zeller.

Llegir més
imagen

S’obre el termini per demanar subvenció per a programes d’inclusió en l’àmbit de la formació de l'expressió artística d'infants i adolescents

Les beques estan adreçades a entitats i empreses dels municipis que treballin amb infants i joves de 4 a 17 anys amb pocs recursos econòmics.  El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 25 de novembre.

Llegir més
imagen

Manresa participa en una iniciativa cultural de la Diputació per a persones grans amb problemes de salut mental

A partir de l’1 de novembre tindrà lloc la Quinzena CulturaMENT, una experiència pilot que programa una setantena d’activitats culturals adreçades exclusivament a persones grans amb malalties mentals i els seus familiars i cuidadors. A més de Manresa, en aquesta primera edició participen els municipis de Berga, Castellterçol, Igualada, Llinars del Vallès, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Tordera, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

Llegir més