Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color blau demà amb motiu del Dia Internacional de l’Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya “Ets una peça ESsencial!” que impulsa el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), que enguany celebra el seu 25è aniversari”, i per reconèixer el treball dels professionals de l’Educació Social.

Llegir més
imagen

Mosaic inaugura la remodelació del Club Social donant el protagonisme a les persones ateses

El Club Social Mosaic és un recurs de lleure i socialització per a persones amb problemes de salut mental. Avui s’ha celebrat la inauguració del nou espai, que s’ha reformat al llarg dels darrers mesos.

Per part de l'Ajuntament de Manresa ha assistit la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina; i la regidora de Ciutat Saludable, M. Mercè Tarragó Costa. 


Llegir més
imagen

S’obre el termini perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per al pagament de l'IBI

La finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de monoparentals. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 30 de desembre.


 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa destina més de 135.000 euros aquest estiu a cobrir necessitats alimentàries i de lleure d’infants

El repartiment de targetes d’alimentació permet a les famílies que tenen beca de menjador del 100% adquirir aliments durant els mesos de juliol, agost i setembre, mentre que l’ampliació dels casals d’estiu dels centres oberts de la ciutat permet continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dona durant la resta de l’any, proporcionant també dos àpats diaris.

Llegir més
imagen

El Centre Residencial d’Emergències Socials de Manresa per a persones sense llar registra una ocupació mitjana de deu persones al mes en el seu primer any de funcionament

L’alberg social està ubicat a l’antiga residència de les Germanetes dels Pobres. Disposa de 9 habitacions destinades a persones soles o famílies amb menors d’edat, i té una capacitat màxima de 18 places. El centre té com a objectiu cobrir temporalment les necessitats bàsiques de persones que s’han trobat sense llar de manera sobrevinguda, oferint un servei integral. La inauguració del centre va quedar ajornada per la pandèmia i avui finalment s’hi ha fet una visita institucional.

Llegir més
imagen

La Clínica Universitària integra els serveis d’ARANS

L’acord l’han signat el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, i el president d’ARANS, Alfons Haro Najar. L’Ajuntament de Manresa -representat per la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina-  ha promogut l’acord amb l’objectiu de garantir que el servei prestat a les persones usuàries de l’entitat tingui la continuïtat desitjada. L'acte de presentació s'ha fet aquest migdia a la Fundació Universitària del Bages.

Llegir més
imagen

Manresa disposarà d’un nou servei residencial i d’acompanyament adreçat a joves en situació d’extrema vulnerabilitat

Es tracta del projecte ‘Borsa d’Habitatge’, impulsat per la Fundació Mercè Fontanilles amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. La implementació del projecte es porta a terme en coordinació amb l’Ajuntament de Manresa i amb recursos comunitaris, afavorint el treball en xarxa entre els diferents agents per assolir la inclusió dels joves al territori.

Llegir més
imagen

La Casa Lluvià estrena «Voluntat i Mirada», una exposició fotogràfica dels interns de Lledoners

L’exposició  -dirigida per l’artista Maria Vernet-  s’inaugura demà a les 18 h, i es podrà visitar fins al 17 de juliol. La mostra recull els treballs dels interns que participen de forma voluntària en el taller de fotografia.

Llegir més
imagen

S’obre el termini per accedir a diferents subvencions del Servei de Drets Socials

Les convocatòries obertes són les dels programes de serveis socials, salut pública, millora de la qualitat de vida de les persones grans, la igualtat efectiva de les dones, la diversitat afectiva, sexual i de gènere, barris i acció comunitària, i cooperació.

 

Llegir més
imagen

L’estudi sobre els models d’habitatge per a gent gran mostra que s’aposta per continuar vivint a casa el màxim de temps possible

Envellir a casa, sense haver-se de moure del barri ni del municipi, amb un servei d’assistència que doni suport allà on no s’arriba, i trobar nous models d’habitatge intermedis que permetin no haver de fer el salt directament de casa a una residència. Aquesta és la premissa que s’extreu de l’estudi sobre persones grans i habitatge que ha elaborat l’Ajuntament de Manresa, i que aquest dimarts s’ha presentat a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa, amb la presència de la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, del regidor d’Habitatge, Jamaa Mbarki ElBachir, i de la regidora de Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa.

Llegir més