Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

L'alcalde afirma que "la suma de complicitats" ha fet possible el nou magatzem distribuïdor d'aliments solidaris

S'inaugura a Manresa un nou espai que ha començat a funcionar gràcies a  l’acord subscrit per la Diputació de Barcelona, la Fundació Privada Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli. El nou magatzem permetrà distribuir aliments a quinze entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 3.725 persones.

Llegir més
imagen

El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


Llegir més
imagen

El Pla Local d’Habitatge proposa 38 accions i 1,2 milions de pressupost inicial el 2018 per recuperar pisos buits, fomentar la rehabilitació i augmentar el lloguer social

El govern municipal portarà a aprovació al Ple Municipal de dijous la proposta de Pla d’Habitatge 2017-2022. El document, que ha estat elaborat al llarg del darrer any i mig amb la participació d’entitats, col·lectius, partits i agents vinculats a l’habitatge, preveu accions en tres grans línies (recuperació d’habitatges desocupats, rehabilitació i més pisos per a lloguer social). En conjunt, un total de 38 accions concretes, calendaritzades i quantificades, un pressupost inicial, el 2018, superior als 1,2 milions d’euros i objectius concrets, com ara recuperar 470 pisos buits en 6 anys o bé ampliar fins a 200 unitats els habitatges de preu assequible i de preu social.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament reforça les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

L’ampliació d’horari dels casals d’estiu als centre oberts de la ciutat, l’increment de la dotació  de les targetes nominals per a l’adquisició d’aliments, el suport al servei d’atenció que ofereix l’AVV Escodines i el projecte d’Invulnerables Manresa són les propostes extraordinàries adreçades als infants i adolescents en situació de risc durant els mesos d’estiu.


Llegir més

Presentació de les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

Dia: 09/06/2017
Hora: 12.00 h.
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa, Plaça Major 1
Intervenen:

Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa

Representants de les entitats Fundació Rosa Oriol, Creu Roja Manresa i AVV Escodines

Llegir més
imagen

Es presenta la primera edició del torneig de futbol solidari #INVULNERABLES – DIAPO Manresa

Se celebrarà el dissabte 10 de juny al Congost i comptarà amb 16 equips de categoria benjamí com el FC Barcelona, CE Sabadell, Gimnàstic de Manresa, CE Manresa, entre d’altres. La recaptació estarà destinada a ajuda solidària. 


Llegir més

Presentació de la 2a Mostra d'Economia Social i Solidària

Dia: 24/05/2017
Hora: 11 del matí
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (Plaça Major, 1)
Intervenen:

-Àngels Santolària, regidora d'Acció Social

-Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria

-Representants d'entitats/empreses que col·laboren amb la Mostra

Llegir més
imagen

Càritas i l'Ajuntament posen en marxa un nou projecte de Masoveria Urbana per oferir habitatge social

Una visita a un dels pisos ha servit per conèixer de primera mà i a través de veus implicades les experiències del projecte, que pretén coordinar propietaris, administració, entitats i ciutadania en un projecte de rehabilitació de pisos buits per cedir-los a habitatge social.

Llegir més
imagen

La Fundació FCB porta Barçakids a Manresa per promoure els valors de l’esport entre l’alumnat de primària

Aquest projecte es desenvoluparà al  Centre Cultural El Casino fins  al 28 de març.  Barçakids arriba a Manresa en col·laboració del projecte #Invulnerables  de lluita contra la pobresa infantil que impulsa la monja manresana Sor Lucia Caram


Llegir més