Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

La 3a Mostra d’Economia Social i Solidària posa a debat la possibilitat de crear un supermercat cooperatiu a Manresa

La Mostra s’estendrà al llarg de tota una setmana, entre el 28 de maig i el 2 de juny i culminarà aquest dia traslladant l’activitat a un espai més ampli i lúdic a l’entorn de la Fàbrica dels Panyos. Espectacles de circ, una xocolatada de comerç just, un vermut amb Jo Jet i Maria Ribot, una desfilada de moda sostenible i un concert de Cesk Freixas completaran la mostra de parades i tallers del dissabte 2 de juny

 

Llegir més

Presentació de la 3a Mostra d'Economia Social i Solidària

Dia: 23/05/2018
Hora: 11.30 del matí
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (plaça Major, 1)
Intervenen:

-Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria

-Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut

-Àngels Santolaria, regidora d'Acció Social i Cooperació

-Alba Rojas, representant de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i Bàsquet Manresa presenten un acord per fomentar la promoció de la ciutat i l'esport inclusiu

A falta de concretar els detalls de l'acord, tindrà una vigència de dos anys i les aportacions econòmiques que farà l’Ajuntament dependran de la categoria on jugui l’equip la propera temporada. Si continua a la LEB, l’aportació municipal per les temporades 2017-2018 i 2018-2019 seria de 200.000 euros. En canvi, si puja a l’ACB, la xifra augmentaria de forma excepcional fins als 320.000 euros.

Llegir més
imagen

El Servei d'Acollida de Serveis Socials de l'Ajuntament estrena nou local al carrer Sant Francesc

Un cop finalitzats els treballs d’adequació, a partir d’avui dilluns el nou local - més ampli i més funcional- ja és a disposició dels ciutadans i ciutadanes de Manresa. Des del 2011 aquest servei s’oferia al carrer Canal, 6, però les dependències s’havien quedat petites en haver de compartir espai amb altres serveis municipals.

Llegir més
imagen

Obre portes una botiga de roba de segona mà per a persones usuàries de serveis socials i la població en general

El nou establiment “Roba amiga”, situat a la plaça Infants, treballa en coordinació amb la regidoria d’Acció Social i es dedica a recollir roba i complements, que ofereix a usuaris de serveis socials i també a tot tipus de públic a preus assequibles. L’acte de presentació es farà demà a la tarda.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament signa un conveni amb Càritas per desenvolupar el projecte de Masoveria Urbana

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, juntament amb la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz, han signat aquest matí un conveni amb Càritas Diocesana de Vic-Arxiprestal de Manresa per al desenvolupament del projecte de Masoveria Urbana, destinat a facilitar l’accés a l’habitatge als sectors més desfavorits i intervenir en habitatges deteriorats, especialment del Centre Històric. L’Ajuntament concedeix a Càritas per aquest projecte una subvenció de 25.000 euros, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, que serviran per rehabilitar sis pisos, tres dels quals al Centre Històric.

Llegir més
imagen

Acords de col·laboració per al projecte Mosaic i per millorar l’ocupabilitat de persones amb malaltia mental

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Germà Tomàs Canet han signat dos convenis  per contribuir a assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental així com la seva integració sociolaboral.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa complementa la beca de menjador escolar a 787 infants

El pressupost municipal dedica 170.000 euros anuals per garantir les necessitats bàsiques com és l’alimentació dels infants.


Llegir més
imagen

Manresa engega el Programa Català de Refugi amb la primera trobada entre mentors i persones refugiades

A Manresa i el Bages, com al conjunt del país, persones voluntàries han rebut formació per tal d’esdevenir mentors de persones refugiades i poder-los donar acompanyament i suport, en el marc del Programa Català de Refugi. Divendres va tenir lloc la primera trobada entre mentors i persones refugiades, amb la participació de responsables de l’Ajuntament, Generalitat i Consell Comarcal.

Llegir més
imagen

La 7a edició de Setmana dels Drets dels Infants a Manresa fixa la mirada en els infants refugiats

La programació inclou activitats de solidaritat, educatives, social i de lleure adreçades als infants de la ciutat. En total més d’una vintena d’actes que s’allargaran fins al 25 de novembre i organitzades per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats de la ciutat.


 

 

Llegir més