Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

El 29 de setembre finalitza el termini perquè les famílies monoparentals sol·licitin una subvenció per al pagament de l'IBI

La finalitat d’aquesta subvenció és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses


Llegir més

L’Ajuntament es reuneix amb els veïns de l’edifici incendiat i organitza el reallotjament de totes les famílies mentre no puguin tornar a casa

L’Ajuntament de Manresa ha fet avui una segona inspecció de l’edifici afectat per l’incendi que va tenir lloc dissabte,  a l’edifici del carrer Sarret i Arbós, que determina que no hi ha danys estructurals a l’immoble. Tot i així, l’Ajuntament ha sol·licitat a la propietat un informe tècnic urgent que ha confirmi. Aquest mateix migdia s’ha organitzat una reunió amb els veïns per informar de la situació i, com que encara ningú no pot tornar a l’edifici, s’ha analitzat cas per cas les necessitats de reallotjament temporal de cada família. La majoria poden allotjar-se a casa de familiars o amics, llevat de cinc famílies, que a partir d’avui mateix es poden traslladar als allotjaments temporals que els ha proporcionat l’Ajuntament.

Llegir més

L’Ajuntament farà demà una nova inspecció a l’edifici incendiat al carrer Sarret i Arbós i reunirà els veïns per fer balanç dels danys

L’Ajuntament de Manresa es reunirà demà dilluns amb la propietat i veïns de l’immoble on ahir al migdia es va produir un greu incendi, al carrer Sarret i Arbós, per tal de fer balanç dels danys produïts. La primera inspecció duta a terme pels serveis tècnics revela que l’estructura no ha resultat afectada, si bé demà a primera hora s’hi farà una altra inspecció.


Llegir més

Les famílies monoparentals obtindran una subvenció per al pagament de l’IBI

La finalitat d’aquesta subvenció és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses. El termini per presentar la sol·licitud per obtenir aquest ajut comença demà i acabarà el 29 de setembre.

Llegir més
imagen

El servei de teleassistència es dota de més recursos i a Manresa ja arriba a prop de 1.700 usuaris

L’edifici dels Infants de l’Ajuntament de Manresa, a la carretera de Vic, acull des de fa unes setmanes una unitat mòbil de primera resposta del Servei Local de Teleassistència. Fins ara el servei ja es prestava, però ara Manresa és la base d’acollida d’aquesta unitat. Es tracta d’un servei que garanteix la seguretat a persones en situació de risc i que ofereix la Diputació de Barcelona, que ha incrementat recentment la seva xarxa d’unitats mòbils. A Manresa el servei de teleassistència creix de manera constant i ja arriba a prop de 1.700 persones. 

Llegir més
imagen

L'alcalde afirma que "la suma de complicitats" ha fet possible el nou magatzem distribuïdor d'aliments solidaris

S'inaugura a Manresa un nou espai que ha començat a funcionar gràcies a  l’acord subscrit per la Diputació de Barcelona, la Fundació Privada Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli. El nou magatzem permetrà distribuir aliments a quinze entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 3.725 persones.

Llegir més
imagen

El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


Llegir més
imagen

El Pla Local d’Habitatge proposa 38 accions i 1,2 milions de pressupost inicial el 2018 per recuperar pisos buits, fomentar la rehabilitació i augmentar el lloguer social

El govern municipal portarà a aprovació al Ple Municipal de dijous la proposta de Pla d’Habitatge 2017-2022. El document, que ha estat elaborat al llarg del darrer any i mig amb la participació d’entitats, col·lectius, partits i agents vinculats a l’habitatge, preveu accions en tres grans línies (recuperació d’habitatges desocupats, rehabilitació i més pisos per a lloguer social). En conjunt, un total de 38 accions concretes, calendaritzades i quantificades, un pressupost inicial, el 2018, superior als 1,2 milions d’euros i objectius concrets, com ara recuperar 470 pisos buits en 6 anys o bé ampliar fins a 200 unitats els habitatges de preu assequible i de preu social.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament reforça les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

L’ampliació d’horari dels casals d’estiu als centre oberts de la ciutat, l’increment de la dotació  de les targetes nominals per a l’adquisició d’aliments, el suport al servei d’atenció que ofereix l’AVV Escodines i el projecte d’Invulnerables Manresa són les propostes extraordinàries adreçades als infants i adolescents en situació de risc durant els mesos d’estiu.


Llegir més