Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

El Ple Municipal aprova el Pla Local d'Habitatge i ajuts a aturats de més de 45 anys i a famílies monoparentals

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir el Pla Local d’Habitatge, el document que ha de regir les polítiques en aquest àmbit els propers 6 anys, i que tindrà un pressupost d’inversió d’1,2 milions d’euros el 2018. El ple també va aprovar les bases del projecte “Bages Ocupació +45”, per a persones en situació d’atur de més de 45 anys, i les subvencions sobre la quota de l’IBI per a famílies monoparentals.


Llegir més
imagen

El Pla Local d’Habitatge proposa 38 accions i 1,2 milions de pressupost inicial el 2018 per recuperar pisos buits, fomentar la rehabilitació i augmentar el lloguer social

El govern municipal portarà a aprovació al Ple Municipal de dijous la proposta de Pla d’Habitatge 2017-2022. El document, que ha estat elaborat al llarg del darrer any i mig amb la participació d’entitats, col·lectius, partits i agents vinculats a l’habitatge, preveu accions en tres grans línies (recuperació d’habitatges desocupats, rehabilitació i més pisos per a lloguer social). En conjunt, un total de 38 accions concretes, calendaritzades i quantificades, un pressupost inicial, el 2018, superior als 1,2 milions d’euros i objectius concrets, com ara recuperar 470 pisos buits en 6 anys o bé ampliar fins a 200 unitats els habitatges de preu assequible i de preu social.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament reforça les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

L’ampliació d’horari dels casals d’estiu als centre oberts de la ciutat, l’increment de la dotació  de les targetes nominals per a l’adquisició d’aliments, el suport al servei d’atenció que ofereix l’AVV Escodines i el projecte d’Invulnerables Manresa són les propostes extraordinàries adreçades als infants i adolescents en situació de risc durant els mesos d’estiu.


Llegir més

Presentació de les accions socials per cobrir les necessitats alimentàries i de lleure dels infants aquest estiu

Dia: 09/06/2017
Hora: 12.00 h.
Lloc: Sala de Premsa de l'Ajuntament de Manresa, Plaça Major 1
Intervenen:

Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa

Representants de les entitats Fundació Rosa Oriol, Creu Roja Manresa i AVV Escodines

Llegir més
imagen

Es presenta la primera edició del torneig de futbol solidari #INVULNERABLES – DIAPO Manresa

Se celebrarà el dissabte 10 de juny al Congost i comptarà amb 16 equips de categoria benjamí com el FC Barcelona, CE Sabadell, Gimnàstic de Manresa, CE Manresa, entre d’altres. La recaptació estarà destinada a ajuda solidària. 


Llegir més

Presentació de la 2a Mostra d'Economia Social i Solidària

Dia: 24/05/2017
Hora: 11 del matí
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa (Plaça Major, 1)
Intervenen:

-Àngels Santolària, regidora d'Acció Social

-Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria

-Representants d'entitats/empreses que col·laboren amb la Mostra

Llegir més
imagen

Càritas i l'Ajuntament posen en marxa un nou projecte de Masoveria Urbana per oferir habitatge social

Una visita a un dels pisos ha servit per conèixer de primera mà i a través de veus implicades les experiències del projecte, que pretén coordinar propietaris, administració, entitats i ciutadania en un projecte de rehabilitació de pisos buits per cedir-los a habitatge social.

Llegir més
imagen

La Fundació FCB porta Barçakids a Manresa per promoure els valors de l’esport entre l’alumnat de primària

Aquest projecte es desenvoluparà al  Centre Cultural El Casino fins  al 28 de març.  Barçakids arriba a Manresa en col·laboració del projecte #Invulnerables  de lluita contra la pobresa infantil que impulsa la monja manresana Sor Lucia Caram


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa explicarà la seva experiència sobre masoveria urbana en una jornada de la Diputació de Barcelona

La capital bagenca assistirà com a ponent per explicar el cas d’èxit de masoveria Urbana amb el projecte conjunt que han dut a terme amb Càritas, que pretén reformar pisos amb l’ajuda i participació dels llogaters a canvi de suprimir el lloguer durant els tres primers anys.

Llegir més
imagen

La marató d'estalvi d'energia recapta a Manresa 6.403 euros que es destinaran a Serveis Socials

Dels equipaments municipals que participaven en la marató a Manresa, s’ha aconseguit reduir el consum d’electricitat un 19%, el d’aigua un 4% i la reducció del consum de gas ha estat del 26%.

Llegir més