Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

El mercat Puigmercadal instal·la un contenidor per reciclar taps de plàstic amb objectius solidaris

El contenidor té forma de cor i és el primer d’aquestes característiques que s’instal·la a Manresa. Els taps recollits s’entregaran a la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral en el marc de la seva campanya ‘Sense transport no hi ha esport’.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa afronta la retirada més gran de canyars al riu Cardener per recuperar el bosc de ribera autòcton

S’intervindrà al llarg de tres quilòmetres al marge esquerre del riu, entre el pont de Sant Francesc i la passera de Can Poc Oli. La inversió és de prop de 240.000 euros, provinents dels fons Next Generation.

Llegir més
imagen

Els equipaments de Manresa se sumen a la recollida de residus porta a porta

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada.

 

Llegir més
imagen

Finalitzen els treballs de millora de l'itinerari del Pont Vell a la Font de Sant Pau

L’actuació de l’Ajuntament de Manresa ha estat finançada amb els fons Next Generation i ha consistit en la construcció d’un mur de formigó a la vora del Cardener,  la pavimentació amb panot de la vorera afectada i l’estesa de tot-ú en part del camí.

 

Llegir més
imagen

La Junta General d'Aigües Manresa acorda la signatura d'un Pacte Social de l'Aigua

Aquest 25 de gener, la Junta General d’Aigües Manresa ha acordat per unanimitat l’adhesió al Pacte Social de l’Aigua. L’objectiu del pacte és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa enllesteix la millora de l’espai de vianants al Tossal dels Cigalons

L’actuació ha consistit en la millora del paviment malmès per l’acció de les arrels dels arbres, la plantació de 48 nous exemplars i la millora de la xarxa de reg.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa retira el paviment de l’aparcament i l’estructura del rètol de l’antiga discoteca Pont Aeri

L’actuació s’emmarca en un projecte de renaturalització per a la recuperació de la biodiversitat que l’Ajuntament està duent a terme juntament amb entitats i institucions educatives i ambientals en aquesta finca de titularitat municipal, situada a la confluència de la riera de Rajadell i el riu Cardener.

Llegir més
imagen

Manresa inicia una campanya per promoure el comerç just amb implicació dels restaurants

S'hi han adherit 15 restaurants de Manresa els quals oferiran productes procedents del comerç just fins al 7 de gener.

Llegir més
imagen

La línia 8 de Bus Manresa doblarà el servei els dies festius de comerços oberts

Amb motiu de la campanya de Nadal, es reforçarà el servei d’aquesta línia els dies 6, 8, 17, 24 i 31 de desembre i el 7 de gener.

Llegir més
imagen

Manresa inicia aquest desembre la recollida de residus porta a porta als comerços de la ciutat

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica.

Llegir més