Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

El ‘Pacte Manresa 2022’ insta els governs de tot el món a combatre el canvi climàtic global i a crear ciutats sostenibles, justes i inclusives

El Fòrum Internacional Multireligiós ‘Cruïlla de Camins’ s’ha tancat aquest dimecres amb la signatura del ‘Pacte Manresa 2022’, que ha estat firmat per líders religiosos de tot el món, col·lectius internacionals de joves i de dones, autoritats locals i assistents als debats i conferències que han tingut lloc al llarg de quatre dies a la capital del Bages, contribuint a la seva confecció. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la secretària general de Religions for Peace, Azza Karam, s’han compromès a traslladar les propostes i els compromisos del Pacte a altres ciutats, comunitats religioses i organismes nacionals i internacionals, com l’ONU i la UNESCO, amb la voluntat que sigui compartit per tots els governs del món.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia la plantació d’arbrat al nou tram urbanitzat al passeig de Riu

En total es plantaran 56 exemplars de plàtans al tram situat entre el Pont de Sant Francesc i la plaça del Mil·lenari

 

Llegir més
imagen

Avui entra en vigor l’estat d’alerta per sequera a Manresa

Aquesta setmana s’ha reunit el Comitè Municipal de Sequera de Manresa, format per l’Ajuntament de Manresa, la Junta de la Séquia i Aigües de Manresa, per fer el seguiment de la situació actual. L’estat d’alerta no comporta restriccions en l’aigua de boca, però es continua recomanant un esforç per minimitzar-ne el consum.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament programa tractaments fitosanitaris als xiprers del cementiri i a pins i cedres de diferents punts de la ciutat

Les actuacions es faran dimecres i dijous a la nit a 97 xiprers i 460 exemplars de pins i cedres. Els tractaments tenen l’objectiu de combatre l’assecada del xiprer i la processionària del pi.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa ha interposat enguany 177 denúncies a amos de gossos per incomplir la normativa

Seixanta dels expedients s’han obert per portar gossos deslligats o sense morrió, mentre que un centenar de denúncies s’han posat per no tenir llicència, microxip o registre al cens. Un 35% del total de denúncies s’han adreçat a amos de gossos de raça potencialment perillosa.

Llegir més
imagen

L’ACA finalitza treballs de manteniment de lleres al terme de Manresa

Els treballs s’han fet a la zona del torrent de Mas d’en Pla en la seva desembocadura cap al Cardener, i a la riera de Rajadell, tant a l'altura de Can Poc Oli com a la zona del Xup. Totes les actuacions tenen com a objectiu impedir que la vegetació s'acumuli dins de la llera i pugui provocar obturacions en infraestructures com els ponts, posant en risc la seva estabilitat.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament i les escoles Bages i Ítaca inicien un projecte per enverdir els seus entorns escolars

Es preveu enverdir i reposar periòdicament una cinquantena d’escocells propers a les dues escoles. La proposta pretén fomentar la corresponsabilitat dels joves en la cura de l’espai públic i contribuir a educar als joves en nocions bàsiques d’horticultura i en la importància de les zones verdes en els espais urbans.

 

Llegir més
imagen

Manresa crea a Bufalvent la primera comunitat energètica empresarial del país amb 31 petites i mitjanes empreses

La nova cooperativa, que s’ha batejat amb el nom de ‘Manresa Il·lumina’, construirà i gestionarà instal·lacions solars fotovoltaiques i, en un futur, l’objectiu és que es converteixi en un agregador que pugui gestionar conjuntament les necessitats energètiques del polígon i planificar instal·lacions de renovables —com xarxes de calor, biomassa o eòlica— en funció de les necessitats col·lectives. La cooperativa, que podrà donar servei a tots els polígons de Manresa, és sense ànim de lucre i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, que a través d’ajuts de la Diputació de Barcelona s’ha encarregat dels estudis previs per analitzar la seva posada en marxa i viabilitat.

Llegir més
imagen

Manresa acull aquesta setmana l’assemblea general de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns

Tindrà lloc els dies 2 i 4 de novembre al Centre Cultural el Casino i altres punts de la ciutat, amb l’assistència de representants més d’una desena de ciutats europees i catalanes que formen part d’una xarxa que té l’objectiu de debatre estratègies i experiències per desenvolupar ciutats més sostenibles i properes.

 

Llegir més
imagen

Els Next Generation deixen 3,6 milions d’euros més a Manresa per rehabilitar L’Anònima i la Torre Lluvià

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat les dues sol·licituds presentades per l’Ajuntament de Manresa al programa de rehabilitació d’edificis públics. Es tracta de dos edificis del patrimoni modernista manresà, que són obra d’Ignasi Oms i Ponsa i que estan declarats Bé Cultural d’Interès Local. Amb la nova subvenció, els fons europeus han portat fins ara prop de 20 milions d’euros a la capital del Bages.

Llegir més