Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Manresa continua en estat de prealerta per sequera i recomana un esforç per minimitzar el consum d’aigua

Aquesta setmana s’ha reunit el comitè municipal de sequera de Manresa, format per personal de l’Ajuntament, Junta de la Séquia i Aigües de Manresa, per fer el seguiment de la situació actual. Malgrat la pluja dels darrers dies, actualment la ciutat està en fase de prealerta, amb les reserves d’aigua per sota del 60%. Això no comporta de moment restriccions per a la ciutadania, però  es continua recomanant un esforç per minimitzar el consum d’aigua. 

Llegir més
imagen

Centres educatius i entitats que treballen pel medi ambient a Manresa se sumen a la Fira Ecoviure 2022

Espais expositius per entitats, activitats infantils i juvenils i exposicions relacionades amb l’aigua, l’energia, el consum i els residus, són algunes de les novetats que s’han confirmat la seva presència a la 23a edició de l’Ecoviure, que tindrà lloc entre els dies 17 i 23 d’octubre.

 

Llegir més
imagen

Manresa inaugura el Camí de les Ínyigues, en reconeixement a les dones manresanes que van acollir i cuidar Ignasi de Loiola fa 500 anys

S’ha senyalitzat amb aquest nom el camí històric del rec de Sant Pau, que va des del carrer del Peix, a les Escodines, fins al carrer de la Font dels Llops, i que passa pel Pou de Llum. L’acte d’inauguració es va fer aquest dimarts al vespre amb les intervencions de l’alcalde, Marc Aloy i Guàrdia, del tinent d’alcalde de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet i Piqué, i de la presidenta de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa, Roser Soler Esmet, entitat que va proposar la designació.

Llegir més
imagen

La Festa del Tomàquet del Bages ven més de mil quilos de producte local

La majoria d’actes del certamen van esgotar les entrades. Malgrat la suspensió de les activitats dels dos primers dies a causa dels incendis forestals, l’organització, formada per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats, fan un balanç molt positiu de la festa, que ha atret públic divers, vingut d’altres zones del país, no només de la comarca.

Llegir més
imagen

Els treballs de configuració i adequació del nou jardí de la residència de la Font dels Capellans entren a la recta final

Aquests dies s’estan fent les darreres tasques i l’actuació ha de quedar enllestida a l’inici d’agost. El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David-Aaron López Martí, i la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, han explicat avui l’estat dels treballs a la directora de la residència. El nou jardí s’ha elaborat recollint les peticions dels usuaris i disposa d’espais més accessibles per als usuaris, enjardinats de nou, amb zones de pas pavimentades i nous recorreguts perimetrals.

Llegir més
imagen

Suspesos els actes d’avui dilluns de la Festa del Tomàquet del Bages a causa de l’incendi forestal

S'anul·len el ‘showcooking’ i la trobada de cuiners i productors, que s’havien de fer aquesta tarda a Món Sant Benet. Les dues activitats s’han suspès per evitar desplaçaments innecessaris i no interferir en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta la zona, així com a mostra de suport i respecte cap a les persones afectades.

Llegir més
imagen

La Festa del Tomàquet del Bages arrenca dilluns amb una demostració de cuina i culminarà dissabte amb un mercat amb 24 varietats

Els actes, del 18 al 23 de juliol, posaran en valor l’horta bagenca i els pagesos que la produeixen. El ‘showcooking’ tindrà lloc dilluns, a les 18h, a la Fundació Alícia, on cuiners de la comarca elaboraran els plats que es podran degustar al Sopar del Tomàquet, dijous al Parc de la Seu. L’acte central, el Mercat del Tomàquet, es farà el dissabte 23 de juliol a l’ombra del Passeig Pere III i reunirà 24 varietats diferents de tomàquet que es conreen al Bages. En total, la festa reunirà una vintena d’activitats, que oferiran diversos tastos gastronòmics, on destaquen propostes com el maridatge de tomàquets amb vins del Bages i un tast durant la caminada nocturna per la séquia. Les inscripcions estan obertes.

Llegir més
imagen

L’Ecoviure es traslladarà aquest octubre al centre de Manresa

La fira —centrada en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica— inicia la preparació de la que serà la 23 edició,  amb la voluntat de continuar consolidant-se a la ciutat

Llegir més
imagen

El bus urbà de Manresa arribarà fins al Parc de l’Agulla en un estiu en què el servei de diumenges i festius serà gratuït

L’Ajuntament de Manresa inicia una campanya encarada a guanyar nous usuaris en la qual les línies que circulen els dies festius seran gratuïtes els mesos de juliol i agost. La promoció coincideix amb la posada en marxa de la parada a l’Agulla, un cop s’ha condicionat l’accés principal al parc. També s’incrementen freqüències i s’allarga la línia fins als Trullols.

Llegir més
imagen

La 6a Festa del Tomàquet del Bages amplia els tastos gastronòmics i estrena una trobada entre productors i restauradors

Els actes, del 18 al 23 de juliol, tenen l’objectiu de divulgar el producte estrella de l’horta bagenca i reflexionar sobre els reptes de la pagesia i el sistema agroalimentari. Al llarg de la setmana, hi haurà prop d’una vintena d’activitats, que inclouran fins a nou tastos gastronòmics. El Mercat del Tomàquet, l’acte central, inclourà un tastet d’altres productes de proximitat i es farà coincidir amb La Refesta del Camí Ignasià. S’han programat jornades, caminades, visites a productors i actes vinculats amb Manresa 2022, entre d’altres.

Llegir més