Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

"Els reptes energètics per fer front al canvi climàtic", serà el tema del Fòrum Energia en el marc de la Fira Ecoviure

El fòrum, que es durà a terme al Palau Firal el divendres 26 d’octubre, està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Fira de Manresa i pren com a eix central el canvi climàtic, i oferirà 10 ponències sobre el paper de l’energia en la mitigació dels seus efectes adversos, en aspectes com l’autoconsum, la mobilitat, l’eficiència energètica o la gestió del consum.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari contra la Processionària dels pins i cedres de Manresa

Les nits del 23 al 26 d’octubre, de les 10 del vespre a les 6 de la matinada, es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament pinta l’itinerari dels Pous de glaç i la riera de Guardiola, a l’Anella Verda

S’ha marcat tot el recorregut amb pintura verda, un treball realitzat amb la col·laboració de persones voluntàries. Aquest itinerari és el primer que es pinta des de fa uns anys i es preveu que entre final d’any i el 2019 es senyalitzin la resta d’itineraris senderistes que transcorren per l’Anella Verda.

 

Llegir més
imagen

Es presenta la 3a edició de la caminada popular “Seguint la petjada de sant Ignasi” del Grup Sardanista Dintre el Bosc

La caminada se celebrarà el diumenge 21 d’octubre amb un recorregut familiar de 14,4 km i un de més llarg de 20,9 km, i que permet la visita de camins i punts d’interès ignasians. L’activitat s’emmarca dins el projecte 2022 i compta amb el suport d’entitats i empreses.

Llegir més
imagen

Dilluns, l'Ajuntament començarà els treballs fitosanitaris contra les males herbes a tots els arbres i espais verds de la ciutat

Les actuacions començaran el dilluns 24 de setembre i s’allargaran fins al dimarts 16 d’octubre, en horari matinal, i  es faran en els diferents barris i zones verdes de la ciutat, i també, als equipaments esportius municipals.

Llegir més
imagen

Un miler de persones han participat en els diversos actes de la segona edició de la Festa del Tomàquet

La Festa del Tomàquet és una iniciativa de l'Ajuntament de Manresa que va néixer l'any passat amb l'objectiu de donar a conèixer els productors de l'horta bagenca i les diferents varietats de tomàquet que conreen. La segona edició, que s’ha acabat aquesta setmana, ha confirmat la seva gran acceptació

Llegir més
imagen

L’Ajuntament farà dijous a la nit un tractament fitosanitari als plàtans i til·lers de diverses zones de la ciutat

L’actuació es durà a terme la nit del dijous 23 i divendres 24 d’agost, en horari de les 11 de la nit a les 6 de la matinada

Llegir més
imagen

Es presenta la 2a Festa del Tomàquet, que tindrà lloc a Manresa entre el 19 i el 28 de juliol

L’esdeveniment que té per objectiu donar a conèixer els productors de l’horta bagenca i les diverses varietats de tomàquet que conreen

Llegir més
imagen

L'Ajuntament fa un tractament fitosanitari als plàtans del Passeig Pere III i la plaça Espanya

Durant la nit de dijous a divendres, 19 i 20 de juliol, de les 11 del vespre a les 6 de la matinada, es farà una ruixada als arbres del Passeig Pere III fins a la plaça Espanya pel control del tigre del plàtan (Corythucca ciliata).

Llegir més

Presentació de la 2a Festa del Tomàquet

Dia: 17/07/2018
Hora: 2/4 de 12 del migdia
Lloc: Espai "We love cooking" - Elde - C. del Bruc, 74 - Manresa
Intervenen:

-Pol Huguet, regidor d'Entorn Natural

-Jaume Arnau, regidor de Comerç i Mercats

-Membres de l'organització

Llegir més