Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia uns treballs per millorar la biodiversitat del riu Cardener

L’actuació, emmarcada en el conveni signat amb l’ACA, consisteix en la retirada d’espècies invasores com són les canyes –en una superfície de 1.230 m2- i una cinquantena d’acàcies bordes, i a continuació la plantació de 300 d’arbres i arbusts propis de boscos de ribera.

Llegir més
imagen

Dissabte es farà una nova passejada per debatre sobre el futur Pla Urbanístic de l'Agulla

El Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla té per objectiu proposar una ordenació integral de l'àmbit que permeti l'ampliació del parc actual, ubicant-hi nous equipaments i usos col·lectius de manera compatible amb el foment de l'activitat agrícola i ramadera i posant l’accent en el valor paisatgístic, patrimonial  i ambiental de l'entorn.

Llegir més
imagen

Es presenta el projecte d’un nou jardí al pati del Casino

L’actuació preveu l’adequació del terreny, la construcció de parterres, la plantació de diverses espècies arbustives i de diferents elements vegetals situats en àmbits circulars, la col·locació de nou mobiliari amb nou cadires, la instal·lació del reg per degoteig i una nova font. Els treballs tenen un pressupost total de 42.636 euros i se situaran a la banda propera al carrer Arquitecte Oms.

Llegir més
imagen

Demà se celebra una taula rodona oberta a tothom per debatre sobre el futur Pla Urbanístic de l'Agulla

Demà dimecres, 17 de novembre (18 h - Palau Firal), continuen les sessions de participació ciutadana per a la redacció del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla. Aquest document té per objectiu proposar una ordenació integral de l'àmbit que permeti l'ampliació del parc actual, ubicant-hi nous equipaments i usos col·lectius de manera compatible amb el foment de l'activitat agrícola i ramadera i posant en valor l'alt valor paisatgístic, patrimonial  i ambiental de l'entorn.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa es dota per primera vegada d’un Pla Estratègic per al Cardener que fixa les línies d’actuació fins al 2030

El document, que es portarà a aprovació al ple d’aquest dijous, té com a objectiu conservar i augmentar la biodiversitat i la connectivitat ecològica del riu, millorar l´ús públic de la ribera, i donar a conèixer els valors naturals i patrimonials de la zona.

Llegir més
imagen

El projecte ‘Cep, Tina i Vi’ estrena a Manresa l’exposició itinerant ‘Quan les cases feien olor de vi’

La mostra, que es podrà veure fins al 27 de novembre a la Casa Lluvià de la capital del Bages, recull la feina de recerca feta el darrer any per posar en valor la memòria de la vinya i el vi al territori

Llegir més
imagen

Demà comencen les sessions de participació per a la redacció del Pla Urbanístic de l’Agulla

Demà dimecres, 10 de novembre (18 h - Palau Firal), s'inicien les sessions de participació ciutadana per a la redacció del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla. Aquest document té per objectiu proposar una ordenació integral de l'àmbit que permeti l'ampliació del parc actual, ubicant-hi nous equipaments i usos col·lectius de manera compatible amb el foment de l'activitat agrícola i ramadera i posant en valor l'alt valor paisatgístic, patrimonial  i ambiental de l'entorn.


Llegir més
imagen

Manresa és presentada com a cas d’èxit per impulsar l’estratègia integral de desenvolupament urbà i rural sostenible a Europa

El dictamen elaborat pel Comitè Econòmic i Social Europeu ha destacat les aportacions del regidor de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, sobre el paper que poden jugar les ciutats mitjanes en la dinamització de l’entorn rural i el sector econòmic agrari de la comarca i l’aposta de Manresa per la preservació de l’Anella Verda.

Llegir més
imagen

Torna el cicle Petjades en Clau de Sol, caminades guiades per l'Anella Verda amb acompanyament musical

El diumenge 28 de novembre es reprèn el cicle Petjades en Clau de Sol, amb una caminada guiada per l’Anella Verda amb acompanyament musical.

Llegir més
imagen

Manresa inicia una prova pilot al per reduir el consum de plàstics d’un sol ús al mercat municipal Puigmercadal

Des d’avui, divendres 5 de novembre, en el mercat municipal Puigmercadal de Manresa es posa en marxa una prova pilot, impulsada per la Diputació de Barcelona, per reduir el consum de plàstic d’un sol ús als mercats municipals de la província. La setmana passada es va iniciar a Rubí i el proper 23 de novembre es farà Viladecans. L’objectiu de la campanya, que duu com a lema “Mercats sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús!” i que s’inicia com a prova pilot a aquestes tres poblacions, és impulsar la sostenibilitat i reduir els residus de plàstics, especialment els d’un sol ús, mitjançant accions que fomentin la participació ciutadana i que involucrin els clients i els paradistes.

Llegir més