Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament i Bages Biodiversitat organitzen un taller d’observació i identificació de papallones nocturnes

L’activitat tindrà lloc aquest divendres a les 8 del vespre a la finca del Canyet  i es apta per a tots els públics. Per  participar-hi cal inscripció prèvia a aquest enllaç o bé a www.anellaverdamanresa.cat

Llegir més
imagen

Ecoviure farà entre setmana 4 jornades professionals dedicades a l’agricultura ecològica, l’aigua, els residus i les renovables

Enguany la proposta adreçada al públic professional s’amplia i disposarà d’un programa propi entre setmana. Les jornades estan organitzades per entitats de referència en cadascun d’aquests àmbits.


Llegir més
imagen

Tractament fitosanitari per al control de la plaga de la galeruca de l’om

Els treballs es faran es faran la nit de dijous a divendres sobre els oms del passatge Salvador Espriu, al Parc sota el Centre Cívic Selves i Carner, al Passeig del Riu davant de Sant Marc i a la Plana de l’Om.

Llegir més
imagen

La segona edició de Microscopies es desenvoluparà a la Torre Lluvià amb obres efímeres i una escultura permanent d’Àngels Freixanet

La inauguració es farà el divendres 27 d’agost a les sis de la tarda. La mostra de land art es podrà veure també el dissabte 28 i el diumenge 29 d’agost, en horari de 18 a 21 hores. Enguany, s’instal·laran sis obres efímeres. També es proposa una caminada al capvespre per redescobrir la iniciativa artística des d’una altra mirada. Àngels Freixanet presentarà l’obra ‘Somnis Arrelats’, una escultura de tres peces de ferro reciclat i tractat de sis metres d’alçada, que quedarà instal·lada de manera permanent. La iniciativa Microscopies —nascuda l’any passat en el marc de la Festa Major— uneix cultura, art i natura i permet descobrir entorns singulars de l’Anella Verda de Manresa a través de l’art.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa demana prudència a la població davant de l’onada de calor i l’elevat risc d’incendi

Cal beure molta aigua, evitar les hores de més sol i disminuir les activitats al medi natural. A banda del risc d’incendi i de l’avís per onada de calor, l’Ajuntament de Manresa també fa públiques recomanacions i consells pels nivells moderats de contaminació per partícules en suspensió (PM10).

Llegir més
imagen

Tractament fitosanitari en arbrat a diferents punts de la ciutat

L’actuació tindrà lloc la nit de divendres 30 a dissabte 31 de juliol als carrers Casanova i Canonge Mulet, i a les places Catalunya, 8 de Març i Anselm Clavé.

Llegir més
imagen

Acaba la Festa del Tomàquet del Bages, amb un miler d’assistents a les activitats dutes a terme per donar a conèixer el producte de proximitat de la comarca

L’Ajuntament valora molt positivament el desenvolupament de la festa, que es consolida com la setmana de l’horta bagenca. El Sopar del Tomàquet va ser un dels actes més concorreguts i valorats, amb 150 comensals gaudint de les diverses receptes elaborades amb tomàquets del Bages. Durant el Mercat del Tomàquet de dissabte es van vendre 650 quilos de tomàquets. Durant el mes d’agost, la festa continuarà amb la celebració de les jornades gastronòmiques del tomàquet. La Gran Tumakada posarà el punt final a l'edició 2021 el 26 d'agost.

Llegir més
imagen

Dilluns vinent s’obre el període d’inscripcions per a la 6a Marxa del Pelegrí

La 6a Marxa del Pelegrí se celebrarà el diumenge 3 d’octubre i, enguany, compta amb tres modalitats diferents tot adaptant-se als diferents nivells dels participants.

Llegir més
imagen

El projecte per canviar el model de gestió de residus a Manresa és reconegut per l’Agència de Residus de Catalunya amb una subvenció de dos milions d’euros

L’Ajuntament de Manresa ha rebut una subvenció de dos milions d’euros de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) —procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)— que permetran finançar una part important dels costos d’implantació del nou sistema de residus de la ciutat, basat en un model mixt que combina els contenidors intel·ligents per a la ciutadania i el porta a porta per a comerços i equipaments.

Llegir més
imagen

La 5a Festa del Tomàquet recupera el format presencial i torna a reivindicar els productes agraris de la comarca

Tindrà lloc del 19 al 24 de juliol i inclourà jornades tècniques, visites guiades, activitats gastronòmiques i el tradicional mercat, entre altres. Tots els detalls de la festa han estat exposats aquest matí en una roda de premsa a Can Poc Oli que ha comptat amb la presència del regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, i productors de la comarca i representants d’algunes de les entitats que formen part de la comissió organitzadora de la festa. La presentació ha culminat amb un petit tast de tomàquets i una visita a l’assaig varietal de tomaqueres de la finca de l’Escola Agrària de Manresa.

Llegir més