Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Els Ajuntaments de Manresa, Artés i Navàs impulsen el primer obrador compartit d’horta de la Catalunya Central

L’espai agroalimentari permetrà als pagesos transformar part dels seus productes, i així donar valor afegit al producte de proximitat. El projecte compta amb el finançament de l’Ajuntament de Manresa, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

El nou contracte de jardineria, amb criteris a favor de la biodiversitat, ja està donant els seus fruits al Parc del Cardener

És la primera primavera que l’Ajuntament de Manresa aplica una nova línia d’actuacions mediambientals estratègica i, tot i que es troba en fase de prova, el canvi ja és visible.

Algunes de les accions que s’han dut a terme han consistit en segues selectives, amb intensitats diverses i una especialització dels espais, i l’acumulació de branques mortes en indrets concrets per afavorir la biodiversitat de la zona.

Llegir més
imagen

Tractament fitosanitari contra el pugó a l'arbrat de diversos punts de la ciutat

L’actuació tindrà lloc la nit de divendres 2  a dissabte 3 de juliol, de les 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

La cinquena Festa del tomàquet se celebrarà del 19 al 24 de juliol

L’esdeveniment es durà a terme en la mateixa línia de l’edició anterior, tenint en compte totes les mesures sanitàries decretades pel govern. Pròximament s’exposaran tots els detalls en una presentació.

Llegir més
imagen

La Biblioteca del Casino acull l’exposició sonora «Els Sons del Llobregat i el Cardener»

La mostra és pot veure fins al 23 de juny i forma part del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.  L’exposició ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de l’institut Manresa Sis i Foto Art Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa participa en una jornada virtual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la xarxa URBACT i agents locals

Les sessions, que han comptat amb la participació de la ciutat líder de la xarxa, Tallin, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, el gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martin, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i la psicòloga de la fundació AMPANS, Emma Badia, han servit per donar a conèixer les polítiques d’acció que la ciutat està desenvolupant per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i configurar l’Agenda 2030 local.

Llegir més
imagen

Tractament fitosanitari contra el pugó a l'arbrat de diversos punts de la ciutat

L’actuació tindrà lloc la nit de divendres 11 de juny a dissabte 12, de les 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa amplia el projecte de caixes nius amb tallers ambientals a les escoles

Els tallers, conduïts per l’ornitòleg Marc Illa Llobet, ja s’han fet a les escoles Puigberenguer i Valldaura. En total, hi han participat més de 160 alumnes i es preveu que l’any que ve se’n puguin fer més.

Llegir més
imagen

Comencen les obres de la nova àrea d'esbarjo exclusiva per a gossos al passatge Dante

El projecte té un pressupost de 93.252,64 euros i es preveu que els treballs finalitzin a finals de l’estiu.

Llegir més
imagen

Centenars de persones passen per la Festa del Riu

Les activitats s’han celebrat entre el 21 i el 29 de maig a diversos espais de Manresa.

La programació ha permès reflexionar sobre reptes socials actuals.

Llegir més