Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Comença l’enderroc de la Carpa del Riu, que permetrà impulsar la millora del tram central del Parc del Cardener

Els treballs tenen un pressupost de 97.455,44 euros i una durada prevista de dos mesos. L’enderroc de la Carpa del Riu és un pas important i previ per a la prevista urbanització d’aquest tram del Passeig del Riu —entre la plaça del Mil·lenari i el pont de Sant Francesc—, una actuació per a la qual hi ha una partida reservada de 365.000 euros en el Pressupost d’enguany.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa obté una subvenció de 55.000 euros per desenvolupar polítiques d’acció orientades a assolir els objectius establerts en l’Agenda 2030

La subvenció s’ha aconseguit gràcies al fet que la ciutat s’ha incorporat a la xarxa URBACT, integrada per 19 ciutats europees, i que té per objectiu desenvolupar plans d’acció per a la localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’ajut servirà per potenciar encara més la feina que l’Ajuntament de Manresa realitza des del 2018 per contribuir als reptes globals, així com per intercanviar coneixements amb altres ciutats sobre com implementar amb èxit els ODS a escala local.

Llegir més
imagen

Manresa s'adhereix a "L'Hora del Planeta" i demà apagarà els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou i l'Ajuntament

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà demà dissabte, 27 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 d’11 del vespre,  i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

Llegir més
imagen

L'exposició sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible arriba a l'Ateneu les Bases

La mostra, dissenyada i produïda per l’Ajuntament de Manresa, té la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania els 17 Objectius de Desenvolupament  Sostenible que l'ONU va fixar el 2015 a l'Agenda 2030. Es podrà visitar a l’Ateneu les Bases fins al 31 de març.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica els dos lots de més grans del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat

El nou contracte incrementa la seva dotació econòmica en un 64,3% i augmenta els criteris ambientals i socials. Per primera vegada, s’ha reservat un dels lots grans a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció. 

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa finalitza el segon conjunt de millores en espais verds de la ciutat

S’han plantat prop d’un centenar d’arbres i arbustives a la zona del Pont Nou, s’ha enjardinat el talús situat a la carretera de Sant Joan, sota els Panyos, i s’ha reposat arbrat del parc del Casino. A petició de l’Associació de Veïns, s’ha enjardinat el xamfrà entre el carrer Enric Morera i la Carretera de Santpedor, on usuaris del centre Art de Viure d’Ampans han pintat un mural. Els treballs formen part del pla del 2020 per enverdir la ciutat, dotat amb 65.000 euros. Per al 2021, es preveu una partida de 75.000 euros més per continuar millorant els espais verds de Manresa.

Llegir més
imagen

L’Anella Verda de Manresa guanya un novè itinerari i edita un nou plànol amb una major vocació turística

El desplegable recull totes les rutes senderistes i els seus punts d’interès, així com un apartat de gastronomia, oleoturisme i enoturisme, i tot un seguit de propostes d’activitats que es troben integrades en els recorreguts de l’Anella Verda. En total, se n’han editat 10.000 exemplars, que es poden recollir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme i en altres equipaments turístics. El novè recorregut posa de relleu el patrimoni natural i de pedra seca de la zona dels Comtals i la Serra de Montlleó i incorpora una petita ruta circular que ha condicionat l’empresa Condals Group.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa realitza més d’un centenar de tasques de manteniment a l’Anella Verda

Els treballs, que s’han desenvolupat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, han consistit en desbrossaments de camins i corriols, tasques de manteniment d’itineraris de natura i arranjaments, entre altres.

Llegir més
imagen

Rutes de l’Anella Verda que pots fer durant el confinament

L’Ajuntament de Manresa recorda a la ciutadania els itineraris que es poden fer sense sortir de la ciutat, uns recorreguts que permeten descobrir i gaudir d’un entorn natural a prop de casa.

Llegir més
imagen

En marxa la segona fase dels treballs de manteniment i millora de camins rurals de Manresa

L’actuació s’està executant al Camí Històric de Santa Caterina, Camí del Raval de l’Oller, Camí de ca l’Oliveres; Camí del Balcells de Dalt, Camí Sud del Mas d’en Pla i al Camí Sud del Poal

 

Llegir més