Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament comença un tractament fitosanitari contra les males herbes i escocells a diferents espais de la ciutat

A partir d’avui i fins el dilluns 6 de novembre, tots els dies laborables en horari de 7 del matí a les 3 del migdia, es farà aquesta actuació que té per objectiu el manteniment de les zones arbrades de la ciutat.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa farà un tractament fitosanitari als pins i cedres de diferents punts de la ciutat

La nit d’avui dilluns a dimarts, de les 22 a les 06 h, es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més
imagen

Els socis europeus del projecte europeu UrbanWINS es reuneixen a Bucarest

La trobada té com a objectiu revisar l’estat actual del projecte i definir els següents passos a seguir fins a la seva finalització. UrbanWINS és un projecte de tres anys finançat per la Unió Europea que pretén desenvolupar i provar estratègies eco-innovadores per a la prevenció i gestió dels residus en vuit ciutats pilot d’Itàlia, Portugal, Romania i Catalunya.

Llegir més
imagen

Una delegació de Manresa ha participat a les jornades “Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles” celebrades a València

Va participar en grups de treball on es van presentar experiències d’interès d’algunes de les ciutats assistents com Saragossa, Madrid i València que van resultar molt enriquidores per a la delegació manresana.


Llegir més
imagen

Manresa participa per primer cop al certamen Viles Florides i és distingida amb tres Flors d'Honor

Aquest reconeixement, a iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i de l’Agència de Turisme, posa en valor la tasca portada a terme en la millora de l’espai verd urbà. El guardó l’ha recollit Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Una delegació de Manresa participarà a València a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles"

Durant aquestes jornades es debatrà sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. Amb l’esdeveniment es pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de forma conjunta per tal de millorar i fer més sostenible l’alimentació.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament millora la il·luminació del passatge Serarols

L’actuació ha consistit en la instal·lació de dues lluminàries amb tecnòloga LED


Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari als plàtans de vàries zones de la ciutat

El tractament es durà a terme durant la nit del divendres 11 d’agost al dissabte 12 d’agost, de les 12 de la nit a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa s’adhereix a la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia per impulsar polítiques alimentàries sostenibles

L’objectiu d’aquesta xarxa, que engloba a vàries ciutats de l’estat espanyol, és impulsar les polítiques alimentàries sostenibles que lluiten contra el canvi climàtic i la pèrdua de sòl fèrtil i aporten una millora de la salut de la població. Es tracta de posar en comú estratègies, informacions i propostes d’accions a realitzar, mitjançant la cooperació de totes les ciutats que integren la xarxa.

Llegir més
imagen

Neix la Festa del Tomàquet del Bages per posar en valor la riquesa, qualitat i diversitat del producte estrella de l’horta

Amb l’objectiu de generar consciència de la gran varietat i qualitat de tomàquets de Manresa i el Bages, donar visibilitat als productors i reforçar l’aposta pel producte de proximitat, neix la primera Festa del Tomàquet del Bages, que tindrà com a plat fort la jornada del dia 29 al Mercat de Puigmercadal. Avui, precisament el mercat ha acollit la presentació d’una festa que, com una tomaquera, neix amb la voluntat d’arrelar i donar molts més fruits.

Llegir més