Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L'Ajuntament farà controls fitosanitaris per combatre la processionària de pins i cedres i l'assecada dels xiprers del cementiri

La matinada del dijous 26 al divendres 27 d’octubre, de les 22 a les 06 h, es farà una ruixada per combatre la processionària de pins i cedres a diferents zones de la ciutat, i també per evitar  l’assecada dels xiprers del cementiri.

Llegir més
imagen

La mostra de vehicles elèctrics, principal novetat d’Ecoviure 2017

La fira torna aquest cap de setmana al Palau Firal amb les darreres novetats en medi ambient, ecologia i sostenibilitat


Llegir més
imagen

La transició energètica cap a un nou model sostenible serà el tema del Fòrum Energia, divendres a l’Ecoviure

El fòrum, que es durà a terme al Palau Firal, està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i oferirà 8 ponències que tracten diferents aspectes com l’energia verda, les renovables, etc. Es tracta d’una proposta per compartir experiències, innovacions i realitats a l’entorn de la transició energètica cap a un nou model sostenible.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament comença un tractament fitosanitari contra les males herbes i escocells a diferents espais de la ciutat

A partir d’avui i fins el dilluns 6 de novembre, tots els dies laborables en horari de 7 del matí a les 3 del migdia, es farà aquesta actuació que té per objectiu el manteniment de les zones arbrades de la ciutat.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa farà un tractament fitosanitari als pins i cedres de diferents punts de la ciutat

La nit d’avui dilluns a dimarts, de les 22 a les 06 h, es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més
imagen

Els socis europeus del projecte europeu UrbanWINS es reuneixen a Bucarest

La trobada té com a objectiu revisar l’estat actual del projecte i definir els següents passos a seguir fins a la seva finalització. UrbanWINS és un projecte de tres anys finançat per la Unió Europea que pretén desenvolupar i provar estratègies eco-innovadores per a la prevenció i gestió dels residus en vuit ciutats pilot d’Itàlia, Portugal, Romania i Catalunya.

Llegir més
imagen

Una delegació de Manresa ha participat a les jornades “Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles” celebrades a València

Va participar en grups de treball on es van presentar experiències d’interès d’algunes de les ciutats assistents com Saragossa, Madrid i València que van resultar molt enriquidores per a la delegació manresana.


Llegir més
imagen

Manresa participa per primer cop al certamen Viles Florides i és distingida amb tres Flors d'Honor

Aquest reconeixement, a iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i de l’Agència de Turisme, posa en valor la tasca portada a terme en la millora de l’espai verd urbà. El guardó l’ha recollit Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Una delegació de Manresa participarà a València a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles"

Durant aquestes jornades es debatrà sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. Amb l’esdeveniment es pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de forma conjunta per tal de millorar i fer més sostenible l’alimentació.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament millora la il·luminació del passatge Serarols

L’actuació ha consistit en la instal·lació de dues lluminàries amb tecnòloga LED


Llegir més