Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament inicia al Centre Històric un primer conjunt de millores als espais verds de Manresa

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, ha explicat que es tracta “d’una aposta decidida per enverdir la ciutat, amb una aportació econòmica important”. Entre aquest novembre i desembre s’ha dut a terme la millora del solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer Urgell, la millora de la plaça de la Música i la millora dels espais verds de les escales que pugen de la plaça de la Reforma cap a la Seu.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia la licitació del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat, que augmenta els criteris ambientals i socials i també la dotació econòmica

El contracte estableix un lot concret per al parc del Cardener que amplia notablement la llargada i l'extensió de la zona mantinguda, amb una gestió en la qual prevaldran els criteris ambientals a favor de la biodiversitat. Per primera vegada, es reserva un dels lots grans a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció. El nou contracte incrementa la seva dotació econòmica en un 64,3%.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa prova un model de bus urbà 100% elèctric per valorar-ne l'adquisició

El bus elèctric està realitzant les proves sense viatgers i seguint els recorreguts de diferents línies del servei per tal de valorar la seva adaptabilitat als diferents itineraris de la ciutat. El resultat de les proves servirà per analitzar la viabilitat d’adquirir un d’aquests busos 100% elèctrics.

Llegir més
imagen

Aquesta nit es farà un tractament fitosanitari als pins i cedres de diferents punts de la ciutat

De les 23 h a les 5 h de la matinada es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més

Roda de premsa de presentació de la nova campanya de civisme

Dia: 01/12/2020
Hora: 10.00 h
Lloc: Pati de l'Anònima
Intervenen:

Núria Masgrau Fontanet, regidora d'Indústria, Comerç i Activitats; i Barris, Acció Comunitària i Civisme 

Pol Huguet Estrada, regidor de Ciutat Verda 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament arrenca la campanya d’esporga d’hivern que afectarà 1.325 arbres de la ciutat

La Unitat de Parc i Jardins fa esporgues de manteniment tot l’any, si bé durant l’època que els arbres fan parada hivernal és quan fa les podes més intenses i importants. L’actuació es desenvolupa a tots els barris de la ciutat. L’esporga dels plàtans al Passeig  ha començat aquest dilluns al tram entre Crist Rei i plaça Espanya.

Llegir més
imagen

Manresa Turisme amplia la proposta “Orientació en família” a causa de la bona acollida de l’activitat

Més de 230 persones, repartides en grups bombolla, van participar en les tres primeres sessions

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i Eurecat reforcen el seu compromís per donar suport a l’activitat empresarial i la sostenibilitat en el territori

El consistori i el centre tecnològic han abordat la situació empresarial i econòmica causada per la Covid-19 i el valor de la tecnologia en la reactivació. També s’ha signat un acord per instal·lar punts públics de càrrega semi-ràpida a l’aparcament del Parc Tecnològic, entre l’Edifici Impuls i la seu del centre tecnològic a Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa Turisme proposa circuits d’orientació en família per l’Anella Verda durant els caps de setmana

La proposta, en col·laboració amb Anella Verda i Dinàmic Guies de Muntanya, compleix amb tots els protocols de seguretat.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà aquesta nit un tractament fitosanitari als xiprers del cementiri

L’actuació es farà a gairebé un centenar d'exemplars

Llegir més