Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

L’Ajuntament tala els onze plàtans morts al parc Josep Vidal

La mort dels arbres és causada molt probablement a un vessament del col·lector de salmorres, a final del 2015.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament fa un tractament fitosanitari als plàtans i til·lers de vàries zones de la ciutat

L’actuació es durà aterme la nit del dimarts dia 11 i dimecres 12 de Juliol, en horari de 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament recull per primer cop en un plànol desplegable tots els itineraris per l’Anella Verda de Manresa

La principal novetat d'aquest plànol és que recull, per primera vegada, un conjunt de 8 itineraris senderistes que abracen el conjunt de municipi de Manresa i cadascun dels espais representatius de l'Anella Verda. És el resultat d'una feina d'anys liderada per la Comissió d'Itineraris de l'Anella Verda i vol oferir als amants de la natura i les caminades un ventall de recursos per gaudir dels indrets més interessants del municipi. Se n’han editat 10.000 exemplars, que es distribuiran a diferents punts, equipaments turístics i entitats de la ciutat i comarca.

 

Llegir més
imagen

Dilluns se celebra la segona 'àgora ciutadana' sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins

El teatre Kursaal acollirà, a partir de les 7 de la tarda, la segona  "àgora ciutadana" per debatre sobre com millorar la prevenció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. Dilluns passat es va celebrar la primera sessió amb èxit de participació. La sessió és gratuïta, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat

 

Llegir més
imagen

La Generalitat finançarà els 10 milions d'euros d'una planta de tractament de residus al Consorci del Bages

La fracció de rebuig que arriba ara al dipòsit de Bufalvent, es traslladarà transitòriament a Vacarisses perquè es faci el pretractament allà mentre el Bages no disposi de la planta que es construirà al Parc ambiental de Bufalvent

Llegir més
imagen

L'Ajuntament engega dilluns una actuació per millorar camins rurals

Està previst que aquests treballs tinguin una durada de dues setmanes

Llegir més
imagen

La primera 'àgora ciutadana' sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins, dilluns a Manresa

El teatre Kursaal acollirà aquest proper dilluns, 26 de juny, i també el 3 de juliol, a partir de les 7 de la tarda, les dues primeres "àgores ciutadanes" per debatre sobre com millorar la prevenció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. Els "berenars-debat" es faran en el marc del projecte europeu UrbanWins, en el qual Manresa participa com a ciutat pilot, juntament amb Sabadell, amb la participació d'Eurecat-CTM i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Encara hi ha places per apuntar-s'hi.

Llegir més
imagen

S'avança l'horari de recollida de rebuig i orgànica amb motiu de la revetlla de Sant Joan

Es demana als ciutadans que tinguin en compte aquest horari per baixar les escombraries


Llegir més
imagen

Dilluns i dimarts es faran tractaments pel control de les males herbes als equipaments esportius municipals

Dilluns és farà el tractament als camps de futbol de les Cots i la Balconada, i l’endemà, serà el torn de la zona esportiva del Congost i dels camps de futbol de la Mion i el Xup. Ambdues actuacions començaran a les 8 del matí.

Llegir més
imagen

Manresa convida la ciutadania a participar en debats sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins

El teatre Kursaal acollirà els propers dies 26 de juny i 3 de juliol les dues primeres "àgores ciutadanes" per debatre sobre com millorar la prevenció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. Els debats es faran en el marc del projecte europeu UrbanWins, en el qual Manresa participa com a ciutat pilot, juntament amb Sabadell, amb la participació d'Eurecat-CTM i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Aquest matí s'ha fet una primera àgora, al centre cultural El Casino, en aquest cas amb personal de l'Ajuntament de Manresa.

Llegir més