Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Anella Verda de Manresa multiplica per quatre les visites a la web i la descàrrega i consulta d’itineraris a Wikiloc durant el confinament

La pandèmia afavoreix que els ciutadans de Manresa facin sortides a la vora de casa per conèixer l’entorn. El maig ha estat el mes que ha generat més cerques de l’Anella Verda a la plataforma Wikiloc per buscar rutes i descarregar itineraris.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament completa la reobertura dels parcs infantils després de finalitzar les tasques de neteja

El consistori demana la corresponsabilitat de la ciutadania per prevenir possibles contagis, i ha penjat cartells als parcs avisant de les mesures de seguretat necessàries, com ara usar mascareta, evitar les aglomeracions o rentar-se les mans abans i després d’anar al parc.

Llegir més
imagen

La Festa del Tomàquet celebrarà la quarta edició a finals de juliol a Manresa

La quarta edició de la Festa del Tomàquet del Bages se celebrarà del 20 al 25 de juliol adaptant tots els seus actes a les necessitats sanitàries imposades per la crisi de la Covid-19. Jornades, conferències, activitats gastronòmiques i el Mercat del Tomàquet, entre altres propostes, formaran part del programa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa cedeix un solar de 5.200 m2 a l’AV Escodines que duplicarà l’espai actual per al projecte d’horts comunitaris

Amb l’ampliació, les Escodines comptarà amb 10.000 m2 de terreny que donen resposta a la llista d’espera de peticions per participar en un projecte d’èxit que contribueix  la cohesió i inclusió social i, alhora, fomenta la producció d’aliments de km0 a l’espai urbà.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa s’afegeix a la commemoració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2020

La pandèmia de la Covid-19 ha fet que aquest any s’impulsin activitats per fer des de casa. L’Ajuntament de Manresa proposa realitzar un ‘challenge’ domèstic per estalviar energia.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa instal·la una xarxa de calor alimentada amb biomassa per a diversos equipaments del barri de La Balconada

Amb l’objectiu de potenciar un consum energètic més sostenible, s’ha decidit instal·lar una caldera de 300 kW, que cremarà estella provinent d’explotacions forestals de proximitat, i que substituirà el consum de combustibles fòssils. El pressupost de l’obra ha estat de 305.805,28 euros, IVA inclòs, un import que ha finançat en un 50% la Diputació de Barcelona. Tenint en compte que l’estalvi previst és de 17.330 euros anuals, la inversió realitzada s’amortitzarà en poc menys de 15 anys.

Llegir més
imagen

Regió7 es fa ressò de l'èxit de les rutes per l'Anella Verda

El diari Regió7 ha publicat un ampli reportatge en què reflecteix la bona acollida de les rutes per l'Anella Verda durant el període de desconfinament i el fet que un bon nombre de manresans i manresanes han descobert indrets i itineraris del seu entorn més proper.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari per al control de l'assecada dels xiprers al cementiri de Manresa

El tractament es farà la nit de dilluns 1 de juny a dimarts 2 de juny, en horari de les 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

Més del 80% de participants a l’enquesta per definir el nou model de residus es mostren partidaris dels contenidors intel·ligents

Un total de 1.544 manresans i manresanes van respondre l’enquesta per ajudar a definir el nou model de residus de Manresa, 77 persones van participar en tres sessions participatives presencials i 150 més a la sessió inaugural. Del procés participatiu s’extreu la idea que la gran majoria, més del 80%, es decanta per la implantació d’un sistema de contenidors intel·ligents per als domicilis. Per a les activitats econòmiques, la majoria (60%) es decanta pel sistema porta a porta.

Llegir més
imagen

S’obre al públic la nova passera de Can Poc Oli, que apropa el centre de la ciutat a la seva Anella Verda

Davant la impossibilitat de realitzar una caminada col·lectiva per donar a conèixer la nova infraestructura per a vianants i bicicletes —a causa de les mesures per evitar la propagació de la covid-19— l’Ajuntament i les entitats proposants del projecte —que va ser escollit en uns pressupostos participatius— animen la ciutadania a descobrir l’indret pel seu compte.

Llegir més