Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Manresa participa en una jornada virtual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la xarxa URBACT i agents locals

Les sessions, que han comptat amb la participació de la ciutat líder de la xarxa, Tallin, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, el gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martin, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i la psicòloga de la fundació AMPANS, Emma Badia, han servit per donar a conèixer les polítiques d’acció que la ciutat està desenvolupant per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i configurar l’Agenda 2030 local.

Llegir més
imagen

Tractament fitosanitari contra el pugó a l'arbrat de diversos punts de la ciutat

L’actuació tindrà lloc la nit de divendres 11 de juny a dissabte 12, de les 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa amplia el projecte de caixes nius amb tallers ambientals a les escoles

Els tallers, conduïts per l’ornitòleg Marc Illa Llobet, ja s’han fet a les escoles Puigberenguer i Valldaura. En total, hi han participat més de 160 alumnes i es preveu que l’any que ve se’n puguin fer més.

Llegir més
imagen

Comencen les obres de la nova àrea d'esbarjo exclusiva per a gossos al passatge Dante

El projecte té un pressupost de 93.252,64 euros i es preveu que els treballs finalitzin a finals de l’estiu.

Llegir més
imagen

Centenars de persones passen per la Festa del Riu

Les activitats s’han celebrat entre el 21 i el 29 de maig a diversos espais de Manresa.

La programació ha permès reflexionar sobre reptes socials actuals.

Llegir més
imagen

Una jornada plena d’activitats i un concert de Xavi Sarrià tancaran aquest dissabte la Festa del Riu

Dissabte al matí es faran tallers a la llera del riu i a la tarda una trobada d’entitats i col·lectius de l’economia social i solidària.

Una desfilada de roba sostenible i un concert de Xavi Sarrià tancaran les activitats al Pati de l’Anònima.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa dona a conèixer els resultats del procés de participació ciutadana per configurar l’Agenda 2030 local

S’han dut a terme tallers, enquestes, entrevistes i campanyes de sensibilització amb la ciutadania i entitats al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ara, els resultats serviran per elaborar l’estratègia de sostenibilitat de la ciutat per als pròxims deu anys. El  procés participatiu, que es va engegar l’any 2019, ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

L’Oficina de Turisme de Manresa rep el segell ‘Biosphere’ pel seu compromís amb la sostenibilitat turística

L'acte de lliurament es va celebrar el passat divendres 7 de maig al Hub cambraDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona. En total, es va atorgar el segell del Compromís per a la Sostenibilitat Turística a un total de 664 empreses: 416 van renovar el distintiu i 248 es van incorporar al programa.

El segell acredita les bones pràctiques d’empreses i serveis turístics i reconeix internacionalment les organitzacions que dissenyen productes i serveis de turisme no agressiu i que, a llarg termini, garanteixin l'equilibri entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa elabora un ‘geocaching’ per donar a conèixer l’entorn del Cardener

L’activitat, que està pensada per a escolars però que també es podrà fer de manera autònoma, s’ha pogut realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

El Let’s Clean Up Europe recull més de dues tones de residus a Manresa

L’acció, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana, s’emmarca dins l’European Clean Up Day, una operació de neteja a escala europea que té per objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es llancen de manera incontrolada a la natura. La jornada va comptar amb la participació de la fundació AMPANS, Creu Roja, l’Escola Puigberenguer i el Consell Local per la República de Manresa. 

Una de les neteges va permetre detectar un abocament de residus incontrolat a la zona de Can Poc Oli, on hi havia hagut una discoteca.

Llegir més