Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L'Ajuntament realitzarà un tractament fitosanitari pel control de les males herbes al camp de futbol de la Mion

L’actuació es durà a terme a partir de les 8 del matí de demà, dimarts 19 de febrer.

Llegir més
imagen

Avui s’ha inaugurat un itinerari botànic al Parc de Puigterrà amb la plantada de tres arbres

La creació d’aquest itinerari botànic, que consta de 27 arbres d’espècies diferents i identificades, és una de les novetats proposades per la Federació d’Associació de Veïns de Manresa, els administradors de la Festa de la Llum d’enguany.

Llegir més
imagen

Un nou vídeo explica què és l’Anella Verda i convida les persones de Manresa i Catalunya a descobrir-la, assaborir-la i gaudir-la

El vídeo, promogut des de la Regidoria d’Entorn Natural, ha estat elaborat a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa senyalitza amb fites la ruta dels Pous de glaç i la riera de Guardiola, a l’Anella Verda

El recorregut, de 9.4 km amb un desnivell de 286 metres (unes 3 hores caminant) s’ha marcat amb fites de senyalització que permeten recórrer tot l’itinerari.

Llegir més
imagen

L'Agència Catalana de l’Aigua porta a terme treballs de neteja de les ribes del Cardener i el tram baix de la riera de Rajadell, malmeses arran de les pluges de la tardor

 

Tallar o retirar arbres tombats o inclinats, netejar canyes o brossa vegetal, desbrossar bardisses... Són alguns dels treballs que l’Agència Catalana de l’Aigua, responsable de la gestió dels rius a Catalunya, està executant aquests dies al tram manresà del Cardener i a la riera de Rajadell. En aquests indrets, les pluges intenses de la tardor havia tingut conseqüències, que ara s’estan arranjant.

 

Llegir més
imagen

Informadors ambientals visiten els comerços per impulsar la recollida porta a porta de paper i cartró comercial a Manresa

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat.


Llegir més
imagen

Una visita a productors càrnics de l’Anella Verda inaugura una nova campanya per promoure el consum de productes locals durant les festes de Nadal

Els clients que comprin a les botigues adherides a la campanya “Aquí productes locals” o directament a productors manresans participaran en el sorteig d’una panera amb productes locals valorada en 50€.

 

Llegir més
imagen

La Generalitat adjudica a Manresa dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que s’instal·laran als Trullols

Els dos nous punts se sumaran a l’existent ubicat al costat de la UPC. La ciutat fa valer així la seva posició central, a tocar de grans eixos de comunicació, i reforça  la seva aposta per fomentar l’ús de mitjans de transport més sostenibles.

Llegir més
imagen

Manresa s’adhereix de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

En aquesta edició, la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa ha organitzat una taller de sensibilització contra el malbaratament alimentari, que s’ha adreçat a estudiants de secundària.

Llegir més
imagen

El servei municipal de neteja posa en marxa un pla especial de recollida de fulles

La pluja intensa dels darrers dies ha provocat la caiguda massiva de fulla dels arbres de la ciutat. Per aquest motiu s'ha iniciat un pla especial de recollida, que es perllongarà els propers dies.

Llegir més