Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Més de 120 arbres plantats en una matinal de feina a la llera del Cardener, que culmina un dels projectes participatius del 2017

Un centenar de voluntaris, juntament amb representants d'empreses i entitats, encapçalats per la Fundació Rosa Oriol, així com regidors i personal municipal, han participat aquest matí a la plantada d'arbres a la llera del Cardener, que s'emmarca en el projecte participatiu de "Recuperació de la llera del Riu Cardener", presentat per la Fundació Rosa Oriol, que va ser un dels guanyador dels pressupostos participatius 2017. En un matí radiant i calorós, els participants han plantat més de 120 arbres i arbustos.

Llegir més

(L'HORA EXACTA ÉS A LES 11.15) - Plantada d'arbres a la llera del Cardener

Dia: 20/04/2018
Hora: 11.15 del matí
Lloc: Parc de Josep Vidal (al costat de la carpa del Riu)
Intervenen:

-Valentí Junyent, alcalde de Manresa

-Pol Huguet, regidor d'Entorn Natural

-Sor Lucía Caram, Fundació Rosa Oriol

-Amb l'assistència d'empreses col·laboradores

Llegir més
imagen

Aquest dissabte es fa una plantada d'arbres al Cardener i es culmina el projecte participatiu guanyador del 2017

L’activitat, que està oberta a tota la ciutadania, començarà a les 10 del matí al Parc Vidal (al costat de la carpa del Riu). La plantada s'emmarca en el projecte participatiu de "Recuperació de la llera del Riu Cardener", presentat per la Fundació Rosa Oriol, que va ser un dels guanyador dels pressupostos participatius 2017.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa reposa més d’un centenar d’arbres a diversos espais de la ciutat

Els treballs  han servit per substituir arbres morts o per plantar espècies més adequades a l’entorn i més resistents a les plagues

 

Llegir més
imagen

Comencen les obres per condicionar el pati, l’entorn i les edificacions auxiliars de la Torre Lluvià

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs per rehabilitar l’espai de l’entorn de la torre Lluvià, l’obra modernista de l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa. Durant els propers mesos es duran a terme actuacions de neteja del pati, que havia estat ocupat per un ramat, delimitació dels accessos i murs perimetrals, restauració de portes, una rampa exterior i altres accions que permetran recuperar l’espai per a la ciutat. Avui s’ha presentat el projecte de rehabilitació de l’entorn i les construccions auxiliars de la torre, que comença aquest 2018 i que s’anirà desenvolupant posteriorment, en funció de la disponibilitat econòmica.


Llegir més

Presentació dels treballs de condicionament de l'entorn de la Torre Lluvià

Dia: 10/04/2018
Hora: 10.30 h
Lloc: Torre Lluvià (Camí de Rajadell - Anella Verda)
Intervenen:

-Pol Huguet, regidor d'Entorn Natural

-Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria

-Pere Santamaria, arquitecte

Llegir més
imagen

Informadors ambientals assessoren la ciutadania a peu de carrer per augmentar el reciclatge de residus orgànics a Manresa

Aquesta actuació forma part del conjunt d’accions incloses en la campanya “Separa l’orgànica” que va posar en marxa el novembre  passat  marxa  l’Ajuntament de Manresa per millora les dades de recollida de residus orgànics.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament comença un tractament fitosanitari pel control de les males herbes a diferents espais de la ciutat

A partir de demà i fins el dilluns 23 d’abril, tots els dies laborables en horari de 7 del matí a les 3 del migdia, es farà aquesta actuació que té per objectiu el manteniment de les zones arbrades de la ciutat.

 

Llegir més
imagen

Manresa se suma dissabte a "L'Hora del Planeta" i apagarà els llums de la Seu, la Cova, l'Ajuntament, Pont Vell i el Pont Nou

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a nivell mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà aquest dissabte, 24 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

Llegir més