Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia la setmana vinent treballs de millora de diversos camins rurals

  • En una primera fase de treballs els camins on es faran millores són el camí sud del Mas d’en Pla, el camí sud del Poal i el camí de la Font del Caló i el raval del Moixeró.
     
  • En una segona fase de treballs s’actuarà en camins de Viladordis, Suanya i zona de Salelles.

Llegir més
imagen

Alumnes amb necessitats especials participen en un taller sobre caixes-niu a l'IES Cal Gravat

La proposta, a càrrec de l’AV de Cal Gravat i de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa, pretenia donar a conèixer les caixes-niu i mostrar-ne la utilitat i beneficis. L’actuació forma part de les millores que s’estan fent a diverses zones verdes de la ciutat, entre les quals destaca la reforma del drenatge del sector nord del parc de Puigterrà.

Llegir més
imagen

L’alcalde dóna la benvinguda als assistents al 4t Simposi de producció agroalimentària ecològica que se celebra a Manresa

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, ha inaugurat la jornada que se celebra avui i demà a les instal·lacions del Museu de la Tècnica.


Llegir més
imagen

Manresa celebra la Setmana Europea de la prevenció de residus aquest dissabte

L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana (del 17 al 27 de novembre) i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. A la capital del Bages, concretament, s’han organitzat un seguit d’activitats que es duran a terme el dia 19 de novembre al passeig Pere III i que inclouran un mercat d’intercanvi de joguines, tallers, jocs, exposicions i un punt d’informació.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament traspassa la gestió de la Casa de la Natura de la Culla a la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia amb voluntat de consolidar i millorar els seus serveis i activitats

Aquest migdia ha tingut lloc, a la Casa de la Natura de la Culla, la presentació oficial del canvi de gestió de l’equipament, que fins aquesta primavera ha anat a càrrec del Consell Comarcal del Bages i que ha assumit la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia. En l’acte s’ha remarcat la voluntat de mantenir i ampliar els serveis i activitats que actualment es porten a terme a l’equipament. 

Llegir més
imagen

Segona acció de neteja de la llera del Cardener a càrrec d’entitats i voluntariat

Aquest dissabte 5 de novembre es continuaran les tasques de neteja, poda i desbrossament de la llera del riu Cardener que es va iniciar el passat 17 de setembre, en una acció col·lectiva i voluntària, en el marc del projecte d’apadrinament que la Fundació Rosa Oriol i l'Obra Social "La Caixa", i el programa #Invulnerables, han fet d’un tram del Parc del Cardener.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa rep una bicicleta elèctrica de la Diputació, que podran utilitzar els serveis municipals

El regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, ha rebut de mans de Valentí Junyent, avui en l'exercici del càrrec de diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, una bicicleta elèctrica que serà destinada a vehicle municipal, concretament als serveis municipals ubicats a l'edifici dels Infants. La Diputació ha lliurat avui un total de 202 bicicletes elèctriques a municipis de les comarques de Barcelona.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament instal·la reductors de velocitat als carrers Sant Bartomeu i Escodines

El seu objectiu és pacificar el trànsit i millorar la seguretat dels vianants en aquest entorn. També s’han recol·locat i s’han replantat les jardineres.  


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa farà un tractament contra les males herbes a diversos espais de la ciutat

L'actuació es farà els propers dies 2, 3 i 4 de novembre, de 8 a 10 hores del matí.  


Llegir més
imagen

Continuen els tractaments fitosanitaris per combatre la processionària dels pins

Demà al matí finalitzaran els darrers treballs -iniciats la setmana passada- a una vintena d’espais verds de Manresa.

Llegir més