Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Regió7 es fa ressò de l'èxit de les rutes per l'Anella Verda

El diari Regió7 ha publicat un ampli reportatge en què reflecteix la bona acollida de les rutes per l'Anella Verda durant el període de desconfinament i el fet que un bon nombre de manresans i manresanes han descobert indrets i itineraris del seu entorn més proper.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari per al control de l'assecada dels xiprers al cementiri de Manresa

El tractament es farà la nit de dilluns 1 de juny a dimarts 2 de juny, en horari de les 10 del vespre a les 6 de la matinada.

Llegir més
imagen

Més del 80% de participants a l’enquesta per definir el nou model de residus es mostren partidaris dels contenidors intel·ligents

Un total de 1.544 manresans i manresanes van respondre l’enquesta per ajudar a definir el nou model de residus de Manresa, 77 persones van participar en tres sessions participatives presencials i 150 més a la sessió inaugural. Del procés participatiu s’extreu la idea que la gran majoria, més del 80%, es decanta per la implantació d’un sistema de contenidors intel·ligents per als domicilis. Per a les activitats econòmiques, la majoria (60%) es decanta pel sistema porta a porta.

Llegir més
imagen

S’obre al públic la nova passera de Can Poc Oli, que apropa el centre de la ciutat a la seva Anella Verda

Davant la impossibilitat de realitzar una caminada col·lectiva per donar a conèixer la nova infraestructura per a vianants i bicicletes —a causa de les mesures per evitar la propagació de la covid-19— l’Ajuntament i les entitats proposants del projecte —que va ser escollit en uns pressupostos participatius— animen la ciutadania a descobrir l’indret pel seu compte.

Llegir més
imagen

La deixalleria de Manresa i el servei de deixalleria mòbil, en funcionament a partir de dilluns 11 de maig

L’Ajuntament de Manresa i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus demanen a la ciutadania que es respectin les mesures d’higiene i seguretat i que es faci un ús responsable del servei per tal d’evitar aglomeracions, sobretot durant els primers dies.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa proposa rutes de natura per als més petits en la seva passejada diària de desconfinament

Es proposen rutes curtes, amb sortida des de diversos punts de la ciutat, que permeten passejar per espais verds, sense allunyar-se a més d’un quilòmetre de casa. Les propostes volen contribuir a distribuir millor la població i evitar així les aglomeracions en algunes places i carrers de la ciutat.


Llegir més
imagen

Les deixalleries del consorci reobriran dimecres amb horari reduït i només per a activitats econòmiques

La xarxa de deixalleries continua tancada als particulars fins a nou avís com a mesura de prevenció per la crisi del covid-19. L’horari der servei de la deixalleria de Manresa serà de 12 a 14 h, i de 18 a 20 h, de dilluns a divendres.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament allarga el termini per participar en l’enquesta sobre el nou sistema de gestió residus a Manresa

Atès que es van haver de suspendre dues sessions participatives presencials programades per al 26 de març passat, l’Ajuntament  anima a la ciutadania en aquest període de confinament a dir la seva fins al dia 9 d’abril,  a través de l’enquesta del web municipal, concretament a l’enllaç www.manresa.cat/residus.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa no altera el servei de recollida de residus i redueix la neteja viària

La ciutadania de Manresa pot fer ús dels contenidors d'escombraries, ja que el servei de recollida funcionarà amb normalitat malgrat les mesures decretades per prevenir la propagació del coronavirus. Sí que queden sense ús les deixalleries mòbils i fixa, i el servei de recollida de voluminosos concertat s'atura, malgrat que es mantindran serveis mínims. Hi ha una reducció del servei de neteja viària. 

Llegir més
imagen

El Casino acull demà tres sessions participatives per explicar a professionals i usuaris el nou sistema de gestió de residus a Manresa

A les 10 de matí es farà la jornada per a restauradors, a les 13.30 h serà el torn per a professionals dels comerços i a les 18 h una sessió oberta per a tota la ciutadania. L’Ajuntament de Manresa fa una crida a la màxima participació.

Llegir més