Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

El servei municipal de neteja posa en marxa un pla especial de recollida de fulles

La pluja intensa dels darrers dies ha provocat la caiguda massiva de fulla dels arbres de la ciutat. Per aquest motiu s'ha iniciat un pla especial de recollida, que es perllongarà els propers dies.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa farà tractaments herbicides a patis del barri de la Balconada

El tractament es durà a terme el dijous 22 de novembre, de les 8 a les 12 del matí, als patis de grava dels blocs 1 al 15 de la Balconada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa retirarà les restes de pins caiguts al carrer Sant Marc i al Passeig del Riu a causa de les pluges dels darrers dies

Arran de la caiguda de pins de grans dimensions a la zona verda del carrer Sant Marc i del Passeig del Riu, el servei de parcs i Jardins portarà a terme una part de la retirada aquest divendres, 9 de novembre.   

Llegir més
imagen

Dimarts vinent es farà un col·loqui per presentar "Els sabors del Bages", un número especial de la revista CUINA sobre la gastronomia i el turisme del Bages

Durant l’acte també hi haurà un tast de productes a càrrec de Fogons Gastronòmics del Bages i de la DO Pla de Bages i una taula rodona amb persones internes i externes del sector gastronòmic. Es realitzarà a partir de les 7 de la tarda a la Sala Catalunya de la Cambra de Comerç de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa inicia la fase de participació ciutadana del Pla Clima (PAESC)

El Pla Clima de Manresa és el document estratègic per afrontar des de l’àmbit local el canvi climàtic. L’Ajuntament ha redactat un primer esborrany que ara es presenta a participació ciutadana.

Llegir més
imagen

Ecoviure arriba a la vintena edició com a fira referent del sector mediambiental a Catalunya

El Palau Firal de Manresa tornarà a omplir-se aquest cap de setmana de propostes per a una vida més ecològica i sostenible. La combinació entre trobades professionals i activitats per al gran públic, clau de l’èxit d’una fira que enguany arriba a la seva vintena edició.


Llegir més
imagen

"Els reptes energètics per fer front al canvi climàtic", serà el tema del Fòrum Energia en el marc de la Fira Ecoviure

El fòrum, que es durà a terme al Palau Firal el divendres 26 d’octubre, està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Fira de Manresa i pren com a eix central el canvi climàtic, i oferirà 10 ponències sobre el paper de l’energia en la mitigació dels seus efectes adversos, en aspectes com l’autoconsum, la mobilitat, l’eficiència energètica o la gestió del consum.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament farà un tractament fitosanitari contra la Processionària dels pins i cedres de Manresa

Les nits del 23 al 26 d’octubre, de les 10 del vespre a les 6 de la matinada, es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament pinta l’itinerari dels Pous de glaç i la riera de Guardiola, a l’Anella Verda

S’ha marcat tot el recorregut amb pintura verda, un treball realitzat amb la col·laboració de persones voluntàries. Aquest itinerari és el primer que es pinta des de fa uns anys i es preveu que entre final d’any i el 2019 es senyalitzin la resta d’itineraris senderistes que transcorren per l’Anella Verda.

 

Llegir més
imagen

Es presenta la 3a edició de la caminada popular “Seguint la petjada de sant Ignasi” del Grup Sardanista Dintre el Bosc

La caminada se celebrarà el diumenge 21 d’octubre amb un recorregut familiar de 14,4 km i un de més llarg de 20,9 km, i que permet la visita de camins i punts d’interès ignasians. L’activitat s’emmarca dins el projecte 2022 i compta amb el suport d’entitats i empreses.

Llegir més