Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Informadors ambientals visiten els comerços per impulsar la recollida porta a porta de paper i cartró comercial a Manresa

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat.


Llegir més
imagen

Una visita a productors càrnics de l’Anella Verda inaugura una nova campanya per promoure el consum de productes locals durant les festes de Nadal

Els clients que comprin a les botigues adherides a la campanya “Aquí productes locals” o directament a productors manresans participaran en el sorteig d’una panera amb productes locals valorada en 50€.

 

Llegir més
imagen

La Generalitat adjudica a Manresa dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que s’instal·laran als Trullols

Els dos nous punts se sumaran a l’existent ubicat al costat de la UPC. La ciutat fa valer així la seva posició central, a tocar de grans eixos de comunicació, i reforça  la seva aposta per fomentar l’ús de mitjans de transport més sostenibles.

Llegir més
imagen

Manresa s’adhereix de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

En aquesta edició, la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa ha organitzat una taller de sensibilització contra el malbaratament alimentari, que s’ha adreçat a estudiants de secundària.

Llegir més
imagen

El servei municipal de neteja posa en marxa un pla especial de recollida de fulles

La pluja intensa dels darrers dies ha provocat la caiguda massiva de fulla dels arbres de la ciutat. Per aquest motiu s'ha iniciat un pla especial de recollida, que es perllongarà els propers dies.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa farà tractaments herbicides a patis del barri de la Balconada

El tractament es durà a terme el dijous 22 de novembre, de les 8 a les 12 del matí, als patis de grava dels blocs 1 al 15 de la Balconada.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa retirarà les restes de pins caiguts al carrer Sant Marc i al Passeig del Riu a causa de les pluges dels darrers dies

Arran de la caiguda de pins de grans dimensions a la zona verda del carrer Sant Marc i del Passeig del Riu, el servei de parcs i Jardins portarà a terme una part de la retirada aquest divendres, 9 de novembre.   

Llegir més
imagen

Dimarts vinent es farà un col·loqui per presentar "Els sabors del Bages", un número especial de la revista CUINA sobre la gastronomia i el turisme del Bages

Durant l’acte també hi haurà un tast de productes a càrrec de Fogons Gastronòmics del Bages i de la DO Pla de Bages i una taula rodona amb persones internes i externes del sector gastronòmic. Es realitzarà a partir de les 7 de la tarda a la Sala Catalunya de la Cambra de Comerç de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa inicia la fase de participació ciutadana del Pla Clima (PAESC)

El Pla Clima de Manresa és el document estratègic per afrontar des de l’àmbit local el canvi climàtic. L’Ajuntament ha redactat un primer esborrany que ara es presenta a participació ciutadana.

Llegir més
imagen

Ecoviure arriba a la vintena edició com a fira referent del sector mediambiental a Catalunya

El Palau Firal de Manresa tornarà a omplir-se aquest cap de setmana de propostes per a una vida més ecològica i sostenible. La combinació entre trobades professionals i activitats per al gran públic, clau de l’èxit d’una fira que enguany arriba a la seva vintena edició.


Llegir més