Sala de premsa

imagen

L'Ajuntament instal·la dos caixers automàtics a les dependències municipals per facilitar el pagament de tributs i multes

Els terminals, que permeten els pagaments tant en targeta de crèdit com en efectiu, estan instal·lats a l’Oficina d’Atenció Tributària i a les dependències de la Policia Local i han fet prop de 800 operacions durant els mesos d'agost i setembre. Així, s'ofereix als usuaris un horari més ampli del que tenen actualment les entitats financeres.

Llegir més

S'obre la convocatòria de les dues línies de microcrèdits per a la creació i la modernització d'empreses

Fins el 30 de setembre es podran presentar les sol·licituds per a uns ajuts que poden arribar a un límit màxim de 5.000 euros. 

Llegir més
imagen

Manresa acull la presentació de l'obra "Bandera Negra", una novel·la històrica sobre la Guerra de Successió

La presentació del llibre feta pel propi autor, Jordi Santasusagna, forma part del cicle que es farà cada dimarts fins al 3 de juny al Centre Cultural el Casino, per donar a conèixer les novetats editorials i top vendes sobre els fets de la Guerra de Successió a Catalunya i al Bages.

Llegir més
imagen

El servei s'inserció de persones amb discapacitat del CIO gestionat per AMPANS aconsegueix 35 contractacions

AMPANS, que es va fer càrrec del servei el setembre de l’any passat després de signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, ha atès 190 persones en aquests mesos.

Llegir més

Endesa inicia nous treballs d'enderroc a edificis propers a l'Anònima

Durant dos mesos, els nous edificis afectats són els situats al carrer Sant Salvador 6-12, 14 - 20, al carrer Llussà 7 i 9, i al carrer Puigterrà de Dalt, 16-18.

Llegir més
imagen

Manresa acull un espai de recerca intensiva de feina amb la previsió d'atendre 400 demandants d'ocupació a l'any

L’espai estarà ubicat al CIO (Centre d’Iniciatives per la Ocupació) de l’Ajuntament de Manresa i els seus usuaris han de tenir una ferma voluntat d’incorporar-se a un lloc de treball i amb un objectiu professional clarament definit, a més d’uns mínims coneixements informàtics i una disponibilitat horària per assistir al CIO 4 hores al dia i 2 dies a la setmana durant un mes.

Llegir més
imagen

Manresa presenta un ampli programa d'actes per commemorar el tricentenari de la Guerra de Successió

D’abril a juny es podrà visitar l’exposició “Catalunya i la Guerra de Successió” i s’organitzaran diversos actes com sessions de jocs de rol, activitats didàctiques i el Dia Internacional dels Museus. La Festa Major també inclourà espectacles relacionats amb aquests fets històrics. I durant els mesos de setembre i octubre hi haurà els debats filosòfics Pessics de Saviesa com a plat fort del programa.

Llegir més

L'Ajuntament de Manresa atorga l'autorització sanitària a quatre establiments que fan tatuatges i pírcings

La Unitat de Sanitat ha comprovat que aquests centres compleixen amb les condicions tècniques i sanitàries pel que fa a les instal·lacions, mobiliari i esterilització del material, instrumental, ús de productes i material d’un sol ús o estèril, higiene i protecció personal, mesures d’autocontrol i gestió de residus.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa repara la part superior de la xemeneia dels Panyos per evitar despreniments

Durant l’actuació s’ha fet neteja i s’han fixat els materials susceptibles de caure a la via pública. Properament es començarà a redactar un projecte de rehabilitació per resoldre les fissures que presenta al llarg del seu fust.

Llegir més
imagen

Infants colombians expliquen la seva realitat en un documental que es podrà veure a l'Auditori de la Plana de l'Om

“Pequeñas voces” és un documental estrenat a Venècia i dirigit per Jairo Eduardo Carrillo que dóna veu a quatre nens i nenes de 8 a 13 anys que van néixer al mig de la violència i el caos de Colòmbia. La filmació, presentada a Manresa pel Consell Municipal de Solidaritat, es podrà veure aquest dimarts a les 7 de la tarda.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament talarà demà cinc arbres malalts de la plaça del Remei per garantir la seguretat de vianants i cotxes

Arran de la caiguda d’una branca de grans dimensions sobre un vehicle el novembre passat, els serveis tècnics de Jardineria han detectat que la majoria d’arbres presenten podridures molt importants que afecten al tronc i que no permeten la seva recuperació.

Llegir més

El Conservatori Municipal de Música de Manresa ofereix avui un recital gratuït de la pianista Katia Michel

El concert comença a les 8 del vespre, té una durada d’una hora i forma part del IV Cicle de Concerts de Professors i Ex alumnes del Conservatori.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs de rehabilitació de la Torre Lluvià, una joia patrimonial de la ciutat

En aquesta primera fase s’enderrocaran les parts més malmeses de l’edifici modernista, es construirà una nova estructura metàl·lica interior amb nous forjats, i es refaran els tancaments i cobertes en mal estat.

Llegir més