Sala de premsa

imagen

Manresa commemora l'Any Simeó Selga en un Saló de Sessions ple a vessar

El doctor, polític i agitador social manresà, va ser un pioner de la pediatria social i aquest any se celebra el centenari del seu naixement.

Llegir més
imagen

El patrimoni de Manresa obre portes de nou per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

L'Ajuntament de Manresa i els equipaments, institucions i entitats de la ciutat organitzen un programa d'activitats obert a tots els públics. Una exposició i una visita al cementiri, la visita tematitzada de l'incendi de la Seu, la caminada a la Torre dels Comtals i la visita comentada a la Torre Lluvià són les principals novetats d'enguany

Llegir més

Se suspèn la xerrada de demà dins el cicle Pessics de Saviesa

La conferència prevista anava a càrrec de l’historiador Josep Maria Soler i Sabater

Llegir més
imagen

Manresa estrena divendres “L’última ciutat”, una exposició per donar a conèixer el patrimoni artístic del cementiri

La mostra és el resultat d'un treball de recerca de Fermí Bataller. Es podrà visitar del 26 de setembre al 31 d'octubre a la Sala d’Exposicions de la Casa Lluvià.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i la Fundació APIP-ACAM renoven la col·laboració per impulsar el projecte 'Entre tothom' d’inclusió social

L’alcalde Valentí Junyent i la directora general d’Apip-Acam, Montserrat Font, va signar ahir el conveni per continuar treballant i donant suport a les persones usuàries dels serveis socials municipals.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament inicia els treballs per millorar el camí escolar de diversos centres educatius

Les millores, que afecten les escoles de Valldaura, Ítaca, Serra Hunter i FEDAC Manresa (Dominiques), tenen per objectiu que el camí escolar esdevingui un itinerari que faciliti que els alumnes vagin i tornin a peu dels col·legis de forma més segura.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament presenta els detalls del pressupost participatiu al Ple del Consell de Ciutat

El termini de recollida de propostes estarà obert fins  9 de gener i la valoració dels projectes presentats per part dels serveis tècnics municipals es coneixerà el 16 gener. Posteriorment, se celebrarà una segona sessió participativa el 20 de gener en la qual les entitats seleccionades presentaran els seus projectes, que seran sotmesos a votació dels assistents.

Llegir més
imagen

L'alcalde de Manresa rep José Luis Fonseca, nou superior provincial de l'Orde de Sant Joan de Déu

Ocupa el càrrec des del març passat i avui ha visitat l’Ajuntament i ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat.

Llegir més

L'Ajuntament inicia demà els treballs per millorar el Pati de Casa Caritat

L’actuació preveu el trasllat i millora de l’àrea infantil, la plantació de nou arbrat i la instal·lació de bancs i papereres. Els treballs donen resposta a les peticions realitzades en el procés de participació obert amb els veïns.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i la Diputació signen el conveni per millorar els accessos al Pont Vell i la Renfe

• Es destinaran 291.291 euros amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants i la connectivitat en aquest entorn.

Llegir més
imagen

El Premi Joaquim Amat-Piniella 2015 compta amb tres finalistes

Opten a guanyar la 15a edició del premi ‘Les llavors del silenci’, d’Àlvar Caixal, ‘Dos taüts negres i dos de blancs’, de Pep Coll, ‘El nét del pirata’, de Manuel Cuyàs.

Llegir més
imagen

Demà la plaça de Sant Domènec acollirà un tast de sopes multicultural

L’acte “Un món de sopes” oferirà una degustació de set sopes diferents, típiques de països com Argentina, Romania, Marroc, Senegal i Camerun, cuinades per diverses associacions. També hi serà present la tradicional i casolana sopa de farigola.

Llegir més
imagen

El ple municipal de novembre aprova per unanimitat el Pla Local d'Infància i Adolescència 2014-2017

• En la mateixa sessió, tots els grups polítics van aprovar el conveni signat entre l’Ajuntament i Criteria CaixaHolding per modificar el Pla Especial la Fàbrica Nova i fer-hi actuacions urbanístiques per a impulsar el projecte Manresa 2022.

Llegir més