Sala de premsa

imagen

Manresa dona suport a la consulta del 9 de novembre amb els vots de CiU, ERC i CUP

L'Ajuntament ha celebrat aquest vespre un Ple extraordinari i urgent per aprovar una proposició que inclou el compromís del Consistori de facilitar els recursos per fer la consulta i fer una crida a la participació. PSC, PP i PxC hi han votat en contra.

Llegir més
imagen

El Ple Municipal aprova per unanimitat sol·licitar la candidatura de Manresa a Capital de la Cultura Catalana de l'any 2018

Tots els grups municipals (CiU, PSC, ERC, PP, PXC i CUP) donen llum verda per optar a aquesta designació que permetrà la ciutat ostentar aquesta representació a través d’actes culturals que s’allarguen durant tot un any.

Llegir més
imagen

L'alcalde de Manresa participa a la primera Escola d'Estiu de Governs Locals, que es fa a la FUB

Valentí Junyent reivindica les potencialitats de Manresa, el seu paper com a ciutat universitària, l’aposta per l’impuls econòmic a través del Parc Tecnològic, les oportunitats derivades de la centralitat geogràfica i els projectes de Manresa 2022 i la capitalitat cultural catalana del 2018 com objectius de present i futur.

Llegir més

L'Ajuntament de Manresa convoca un Ple extraordinari i urgent per donar suport a la consulta del 9 de novembre

La sessió plenària es farà aquest dilluns, 22 de setembre, a les 19.00 h i respon a la crida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Manresa forma part, a tots els ajuntaments catalans.

Llegir més
imagen

Manresa i Azpeitia posen en comú el projecte ignasià

L’alcalde d’Azpeitia visita Manresa amb una delegació de responsables turístics del País Basc per parlar del Camí ignasià i de les activitats turístiques i econòmiques que uneixen les dues ciutats.

Llegir més
imagen

L'experiència de dones grans i dones joves es posa en comú en un debat intergeneracional al Bages

“Connectades” és organitzat per l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages.

Llegir més
imagen

Nens i nenes d'educació primària commemoren el Dia dels Drets dels Infants al Saló de Sessions de l'Ajuntament

Es tracta de l’acte institucional que commemora el dia, presidit per l’alcalde i acompanyat de a les regidores de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i de Joventut i Participació Ciutadana, Àuria Caus. Les activitats seguiran a la tarda, al llarg de demà i acabaran aquest dissabte.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa finalitza els treballs de millora del paviment al carrer de la Pujada Roja

Amb aquesta actuació la regidoria de Barris dóna resposta a la petició realitzada pel Consell de Districte de Llevant.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament fa una actuació per endreçar i millorar un tram de l'entorn natural del Parc del Cardener

La proposta consisteix en un tractament per eliminar les canyes a ambdues bandes del riu Cardener, concretament al punt que se situa davant del camp de futbol del Congost, i la posterior reforestació amb plantes pròpies de la ribera.

Llegir més
imagen

El bus urbà de Manresa estrena la parada "Hospital Sant Joan de Déu" l’1 de desembre amb més serveis

Estarà inclosa dins el recorregut de les línies 1, 8 i F i tindrà freqüències de pas en dies lectius de 2 autobusos cada15 minuts. La nova parada i l’increment de servei té l’objectiu d’apropar i fomentar l’ús del transport públic en els desplaçaments de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Llegir més

El Ple del Consell de Ciutat acollirà la presentació del procés de pressupostos participatius

La sessió, que se celebrarà el proper dimarts 25 de novembre a l’Ateneu Les Bases, explicarà aquest procés a un grup de membres del teixit associatiu de Manresa per tal que s’impliquin en la elaboració de propostes per fer a la ciutat. Posteriorment, el dia 20 de gener, els ciutadans votaran els projectes seleccionats. 

Llegir més
imagen

Manresa celebra demà el dia internacional dels Drets del Infants

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acollirà demà al matí l’acte institucional en el qual l’ alumnat d’educació infantil de les escoles Sant Ignasi i Joviat presentaran una activitat treballada a les aules sobre els drets dels infants.

Llegir més
imagen

El CNL Montserrat impulsa una nova iniciativa per conèixer la persona i l'obra de Paco Candel a través de Facebook

Es fa en el marc del programa ‘Paco Candel: Catalunya un sol Poble’, que vol divulgar l’obra de l’escriptor, periodista i polític per posar en valor els fets migratoris.

Llegir més
imagen

L'alcalde inaugura la 12a Jornada anual de la Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat

La jornada s’ha celebrat avui a la residència IBAM-Montblanc de Manresa amb la participació de directors i professionals de residències de la tercera d’edat de la província de Barcelona.

Llegir més