Sala de premsa

imagen

Manresa estrena divendres “L’última ciutat”, una exposició per donar a conèixer el patrimoni artístic del cementiri

La mostra és el resultat d'un treball de recerca de Fermí Bataller. Es podrà visitar del 26 de setembre al 31 d'octubre a la Sala d’Exposicions de la Casa Lluvià.

Llegir més

L'Ajuntament de Manresa fa un tractament fitosanitari als arbres del carrer Martí i Pol i de la plaça Independència

La nit de dimecres a dijous es farà  una ruixada als arbres de les espècies alzina, populus i acers per combatre les plagues de caparreta i pugó.

Llegir més

13 ciutats catalanes presenten dijous a Sabadell un nou estudi comparatiu de la seva evolució socioeconòmica

Durant la presentació de l’Informe Perfil de la Ciutat, que compta amb la participació de l’Ajuntament de Manresa, tindrà lloc una conferència sobre les oportunitats del Big Data.

Llegir més
imagen

Els tallers de conducció segura de bicicleta obren la Setmana de la Mobilitat a Manresa

Uns 50 alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola L'Espill han participat en aquests tallers, als quals hi ha assistit el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, i que constaven d'una part teòrica dins l’aula i una part pràctica al pati de l'escola i al carrer. Dijous segueixen les activitats amb la presentació del programa "Viatjo amb tu" a l'Institut de Cal Gravat.

Llegir més
imagen

Afectacions al trànsit per la Fira de Sant Andreu

Durant aquest cap de setmana, diversos carrers de la ciutat restaran tancats al trànsit i les línies de bus urbà i interurbà modifiquen recorreguts i parades per donar servei als usuaris.

Llegir més
imagen

Jaume Barberà serà el proper entrevistat del Pessics de Vida, demà al Casino

L’acte comença a les 20h i forma part del cicle d’entrevistes estrenat aquest any, organitzat per la Delegació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i l’Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

La plaça Major acull l'acte commemoratiu contra la Violència de Gènere a la Catalunya Central

Durant l’acte s’ha llegit el manifest guanyador del concurs adreçat a alumnes de secundària; el manifest del Consell Municipal de la Dona; els parlaments institucionals i el minut de silenci en record de les víctimes.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament i la Fundació APIP-ACAM renoven la col·laboració per impulsar el projecte 'Entre tothom' d’inclusió social

L’alcalde Valentí Junyent i la directora general d’Apip-Acam, Montserrat Font, va signar ahir el conveni per continuar treballant i donant suport a les persones usuàries dels serveis socials municipals.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament inicia els treballs per millorar el camí escolar de diversos centres educatius

Les millores, que afecten les escoles de Valldaura, Ítaca, Serra Hunter i FEDAC Manresa (Dominiques), tenen per objectiu que el camí escolar esdevingui un itinerari que faciliti que els alumnes vagin i tornin a peu dels col·legis de forma més segura.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament presenta els detalls del pressupost participatiu al Ple del Consell de Ciutat

El termini de recollida de propostes estarà obert fins  9 de gener i la valoració dels projectes presentats per part dels serveis tècnics municipals es coneixerà el 16 gener. Posteriorment, se celebrarà una segona sessió participativa el 20 de gener en la qual les entitats seleccionades presentaran els seus projectes, que seran sotmesos a votació dels assistents.

Llegir més
imagen

L'alcalde de Manresa rep José Luis Fonseca, nou superior provincial de l'Orde de Sant Joan de Déu

Ocupa el càrrec des del març passat i avui ha visitat l’Ajuntament i ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat.

Llegir més

L'Ajuntament inicia demà els treballs per millorar el Pati de Casa Caritat

L’actuació preveu el trasllat i millora de l’àrea infantil, la plantació de nou arbrat i la instal·lació de bancs i papereres. Els treballs donen resposta a les peticions realitzades en el procés de participació obert amb els veïns.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i la Diputació signen el conveni per millorar els accessos al Pont Vell i la Renfe

• Es destinaran 291.291 euros amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants i la connectivitat en aquest entorn.

Llegir més
imagen

El Premi Joaquim Amat-Piniella 2015 compta amb tres finalistes

Opten a guanyar la 15a edició del premi ‘Les llavors del silenci’, d’Àlvar Caixal, ‘Dos taüts negres i dos de blancs’, de Pep Coll, ‘El nét del pirata’, de Manuel Cuyàs.

Llegir més