Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia la renovació de la T- Bonificada del bus urbà

Per evitar esperes innecessàries, es recomana a totes les persones usuàries que sol·licitin cita prèvia trucant al telèfon 010.


Llegir més
imagen

L’ús del bus urbà es va incrementar el 19% durant la campanya de Nadal a Manresa

La campanya de mobilitat d’enguany, des del 30 de novembre al 6 de gener, ha obtingut bons resultats en l’ús del transport públic. Entre els dies 21 de desembre i 7 de gener, en que el carrer Guimerà ha tingut prioritat per a vianants i transport públic, s’ha incrementat un 19% els viatgers. El preu del bitllet senzill a 1 euro ha tingut molta acceptació, amb un increment del 169%. Les mesures de l’Ajuntament van en la línia de descongestionar el centre de vehicles i avançar cap a una ciutat més sostenible, objectius pels quals l’Ajuntament continuarà treballant de cara al Pla de Mobilitat que properament es redactarà. D’altra banda, es valora positivament la campanya de dinamització del comerç i l’adequació amb diversos elements de decoració del carrer Guimerà.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament fa balanç de les actuacions realitzades el 2019 per millorar calçades, voreres i parc infantils

En total s’ha invertit 902.870 euros, dels quals 482.960 euros per millorar les calçades, 310.373 en espais i accessibilitat per als vianants i 109.537 en parcs infantils.


Llegir més
imagen

El Selves i Carner i el Casal de les Escodines estrenen avui dos exposicions que reflexionen sobre els drets humans i el dret al refugi

 “Mirades sobre els drets humans” es el títol de la mostra fotogràfica que es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner fins al 31 de gener; i el recull de treballs pictòrics sobre tela “Del pinzell a la Denúncia” estarà ubicat al Casal de les Escodines fins el dia 30 del mateix mes.

Llegir més
imagen

Es presenten els resultats de l’estudi de seguiment de poblacions d’amfibis de Manresa

L’estudi revela que la capital del Bages té un potencial ecològic interessant per a la conservació dels amfibis, amb un bon nombre d’espècies presents, però en un estat subòptim de conservació, amb poblacions petites i poc diverses.

Llegir més
imagen

El Campi qui Jugui tanca la 34a edició amb 9.338 visitants, 200 més que l’any passat

El Saló de la Infància i la Joventut va tancar portes ahir amb un augment de prop de 200 visitants respecte l’any anterior. La xifra d’infants i famílies que visiten el Campi està consolidada prop de les 10.000 persones. Des del 27 de desembre al 4 de gener, el Complex del Vell Congost ha celebrat el certamen, que ha arribat a les 34 edicions, enguany dedicat a les festes i tradicions del Bages i amb més de trenta activitats adreçades a joves i infants.


Llegir més
imagen

CRÒNICA: Els Reis d’Orient arriben a Manresa en una cavalcada multitudinària

Els Reis d’Orient i tot el seu seguici ja són a Manresa, on aquest vespre i nit repartiran regals i il·lusió per totes les cases. La cavalcada d’enguany, amb 700 participants i 16 carrosses, ha tornat a ser multitudinària i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat. Els Reis han acabat el seu itinerari a l’Ajuntament, on han estat rebuts per l’alcalde i la corporació, i han adreçat unes paraules al públic.


Llegir més
imagen

Afectacions a la mobilitat amb motiu de la Cavalcada de Reis 2020

A partir de les 14 hores de diumenge, 5 de gener, es prohibirà l’estacionament en diversos trams dels carrers del recorregut, i a partir de les 18 de la tarda es tallarà al trànsit de vehicles el carrers per on discorrerà la Cavalcada, així com dels carrers que hi donen accés.

Llegir més
imagen

Vora 300 francesos visiten Manresa el darrer dia de l’any

Una agència receptora de Lloret de Mar porta a Manresa diversos grups de turistes francesos que van decidir passar el cap d’any a Catalunya


Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia dimarts que ve els treballs d’ampliació d’un tram de vorera a la carretera del Pont de Vilomara

Durant l’actuació, que tindrà una durada de quatre setmanes, es reduirà de 2 carrils a 1 carril de circulació de vehicles


Llegir més