Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

La Casa Flors Sirera acollirà el 19 de febrer el “Memorial pels Conflictes Oblidats”, en record de la cooperant Flors Sirera, per abordar la necessitat de transformar la societat

El consultor en Cooperació Miquel Carrillo i l’advocat Jordi Palou Loverdos dialoguen sobre els canvis necessaris a la societat del segle XXI sota el lema "Estem preparats per a un canvi d’època?". Una visió des de la mobilització i la justícia global.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament i Aigües de Manresa construeixen una nova canonada a la plaça del Mil·lenari per eliminar un canal d’aigua de pluja bruta a cel obert

La xarxa de clavegueram de Manresa té un sobreeixidor a la plaça del Mil·lenari, que allibera aigua al riu quan, en casos de fortes pluges, la capacitat de la xarxa queda sobrepassada. Fins ara, l’aigua de pluja anava a parar a un canal a cel obert, en una esplanada on s’han fet diverses intervencions de recuperació. Ara, s’ha canalitzat aquesta aigua amb una nova canonada fins a la llera del riu, i s’ha executat un sistema per retenir residus sòlids. El pressupost ha estat superior als 25.000 euros.


Llegir més
imagen

Pregó institucional de la Festa de la Llum de Manresa 2020 a càrrec de Carlota Riera i Claret

Text íntegre del pregó de la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC, que ha estat la pregonera de la Festa de la Misteriosa Llum d'enguany.

Llegir més
imagen

CRÒNICA: Carlota Riera fa un cant vital i optimista a favor de l’apoderament de les dones, el manresanisme, el coneixement i l’estima als altres en el Pregó Institucional de la Llum 2020

“L’apoderament de les dones és indestriable del progrés col·lectiu”, ha assegurat la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC, Carlota Riera Claret, que aquest vespre ha pronunciat el Pregó Institucional de la Llum 2020, en un Saló de Sessions de l’Ajuntament ple de gom a gom. En un text amb referències personals i familiars i a la seva tasca en el camp universitari, Riera considera que “ens hem de mirar i estimar. Si ho fem, seguirem mantenint viva i traslladant als que vinguin darrere nostre la responsabilitat de treballar per la nostra regió”.


Llegir més
imagen

L'Encesa de la Nova Llum i els Jardins de Llum escamparan de llum, art i color el Centre Històric de Manresa

Un any més, milers d’espelmes i vint-i-vuit  propostes artístiques inspirades en la llum i l’aigua tornaran a ser les grans protagonistes de les jornades centrals de la Festa de la Llum 2020.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages fa una campanya preventiva sobre drogues als instituts i a les universitats de Manresa

La campanya ha dut el nom de “De drogues...què en saps?”, i s’ha desenvolupat entre el 2 i 12 de febrer

 

Llegir més
imagen

Els cineastes Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras cedeixen el Premi Gaudí a la ciutat de Manresa

 L’Ajuntament de Manresa ha rebut avui els directors manresans que van guanyar el Premi Especial del Públic  a la darrera edició del Premis Gaudí per la seva pel·lícula “7 raons per fugir”. Els tres directors han volgut cedir a la ciutat l’estatueta commemorativa del premi, que ben aviat se situarà a la sala la Plana de l’Om per tal que tothom la pugui veure.

 

Llegir més
imagen

“El respecte a l’altre. Les comunitats de veïns”, eix temàtic del Consell d’Infants de Manresa d’aquest curs

Alumnat de 5è de primària de l’escola Sèquia han realitzat aquest matí  una sessió del Consell d’Infants per expressar les seves idees per aconseguir una ciutat més integradora. Més de 380 alumnes de diferents escoles de la ciutat participaran en aquestes sessions durant el curs 2019-2020.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa engega dilluns diverses actuacions per reparar punts malmesos a les calçades

Es tracta d’actuacions puntuals de reparació de flonjalls existents en calçades que dificulten la circulació de vehicles, per estar en vies de trànsit, o de persones, per coincidir amb passos de vianants.

Llegir més
imagen

Manresa participa en la presentació de la publicació “Fer ciutadania des del món local. Propostes per a la inclusió, la interacció i la diversitat”

L’acte s’ha celebrat avui  al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb la participació del regidor de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki El Bachir

Llegir més