Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

La Universitat Catalana d’Estiu suspèn la que havia de ser la seva tercera edició a Manresa

Les conseqüències derivades de la crisi de la Covid-19 i les seves restriccions impedeixen la correcta preparació de l’esdeveniment.

Llegir més
imagen

Aquest estiu les cadires de la Rosita no es col·locaran al Passeig per minimitzar el risc de contagis

L’Ajuntament de Manresa ha decidit no instal·lar-les a causa de l’obligatorietat de distanciament de dos metres i la neteja higiènica constant d’aquest mobiliari així com també l’ampliació de les terrasses permesa dels locals de restauració més propers.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa incrementa el servei de bus urbà fins al 70% coincidint amb l’augment progressiu de la mobilitat

L’objectiu de la mesura és facilitar i incentivar els viatges en transport públic entre els barris i el centre de la ciutat. Per agafar el bus és obligatori dur mascareta i, per aquest motiu, l’Ajuntament ja n’ha repartit més de 10.000 entre els seus usuaris. Cal comprar prèviament les targetes de viatges, ja que per motius de seguretat no es pot pagar encara amb efectiu. Es farà retorn dels títols caducats durant aquest període que no s’hagin pogut acabar d’utilitzar.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa posa en marxa un nou portal web amb tota la informació municipal relacionada amb el coronavirus

El nou espai s’estructura en diferents apartats i recull tota la informació generada pels diferents serveis municipals, així com les últimes novetats relacionades amb les mesures i normatives impulsades pels governs de la Generalitat i de l'Estat.

Llegir més
imagen

L’ascensor de Santa Llúcia supera el mig milió de viatges dos anys després de la seva estrena

Una mitjana de 1.065 usuaris agafen cada dia l'equipament per salvar el desnivell entre la plaça Major i el carrer Santa Llúcia.

Llegir més
imagen

El SIAD i el Consell Municipal de la Dona traslladen a l’àmbit virtual la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Entre el 25 i el 31 de maig es difondran píndoles informatives sobre temàtiques relacionades amb la salut de les dones a través de les xarxes socials. Les accions s’emmarquen en el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que se celebra el 28 de maig amb l’objectiu de fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, de fomentar accions positives per afavorir-la i de reivindicar el compromís de les administracions amb aquests objectius.

Llegir més
imagen

La il·luminació de color blau de la façana de l’Ajuntament adapta l’horari a l’encesa al vespre de l’enllumenat públic

Aquest gest simbòlic per agrair les persones que treballen per superar la crisi del coronavirus es feia des del 3 d’abril a les 8 de la nit, coincidint amb l'horari d’homenatge i dels aplaudiments de la ciutadania. Avui s’engegarà a les 9.10 h de la nit, aproximadament, i s’anirà adaptant progressivament fins al solstici d’estiu (21 de juny).

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa aprova destinar 465.000 euros en ajudes directes i microcrèdits a autònoms i empreses per pal·liar els efectes de la Covid-19

El ple aprova destinar 200.000 euros en ajuts directes i 265.000 euros en microcrèdits amb l’objectiu de mantenir i potenciar l’activitat econòmica del teixit productiu de la ciutat. Es tracta d’una de les actuacions vinculades al Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que contempla accions en diversos àmbits. Durant la sessió plenària els grups municipals han informat que renuncien a l’assignació que els pertoca dels mesos d’abril i maig per destinar l’import a les mesures que es tiraran endavant dins l’esmentat pla de reconstrucció.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa amplia l’espai per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers per garantir la distància de seguretat entre la ciutadania

L’objectiu de les actuacions, que s’iniciaran aquest dijous al carrer Guimerà, és el de garantir la distància de separació de dos metres entre la ciutadania, atès l’increment progressiu de la mobilitat que s’anirà produint amb les diferents fases de desconfinament. S’eixamplarà l’espai per a vianants en diverses voreres, en cruïlles amb molta densitat i en accessos a equipaments. També es treballarà en la pacificació de carrers veïnals i de barris com a zones 30.

Llegir més