Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

CRÒNICA: La Taula d’Emergència per a l’Abordatge de les Violències Sexuals de Manresa proposa un paquet de mesures per combatre la problemàtica de manera integral

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda la Taula d’Emergència per a l’Abordatge de les Violències Sexuals, a la qual han assistit representants del govern i dels grups municipals, de diversos departaments de la Generalitat i l’Institut Català de les Dones, del col·lectius feministes i el Consell Municipal de la Dona, cossos de seguretat i representants veïnals. A la reunió s’ha consensuat un document amb sis punts per combatre de manera integral la problemàtica de la violència masclista. Destaca la creació d’una taula de persones expertes, l’anunci que es treballarà l’educació sexual i afectiva a les escoles, la futura creació a Manresa dels Serveis d’Atenció Especialitzada (SIE) i culminar l’elaboració del protocol d’abordatge de les violències sexuals.

Llegir més
imagen

El mercat agrari de la plaça Major es trasllada demà a la muralla del Carme

Amb motiu de la celebració de la Fira de Santa Llúcia a la plaça Major  

 


 

Llegir més
imagen

El documental 'Els fils del tauler' explica qui es beneficia de les guerres i quin paper hi poden tenir les persones per prevenir-les

La projecció tindrà lloc dimarts 17 de desembre a les 7.30 de la tarda a l’Espai Plana de l’Om i comptarà amb la participació del director, José Gaya, i de Nora Miralles, de l’Observatori DESC i Fiare Finances Ètiques.

Llegir més
imagen

La Fira de Santa Llúcia arrenca a Manresa i preveu un cap de setmana ple de parades i activitats

La Baixada de la Seu ha començat aquest matí a rebre els primers visitants a les parades de productes nadalencs. La basílica de la Seu durant la jornada està rebent la tradicional ofrena de ciris per Santa Llúcia.

Llegir més
imagen

CRÒNICA: El conseller Buch presideix la sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Manresa arran dels diversos casos d’agressions sexuals a la ciutat

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda una sessió extraordinària i urgent de la Junta Local de Seguretat, presidida pel conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, després dels diversos episodis coneguts darrerament d’agressions sexuals a la ciutat. En la reunió s’ha intercanviat informació sobre aquests fets i, en declaracions posteriors, el conseller ha afirmat que les xifres de Manresa no són superiors a la mitjana del país, tot i la notorietat dels darrers casos. El conseller ha explicat que aquest any hi ha hagut 19 casos d’agressions sexuals a Manersa, i que tots els implicats han estat detinguts i estan a disposició judicial, per la qual cosa queda clar que “aquests casos es persegueixen, es jutgen i es paguen amb penes dures”.

Llegir més
imagen

El Carrer del Balç s’engalana de festa amb l’Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal

L’Avantpessebre es podrà veure aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, en funcions cada 15 minuts entre les 17.30 i les 20.30 h. El Poema de Nadal es portarà a terme el cap de setmana del 21 i 22 de desembre, en tres funcions cada tarda (17.30, 18.45 i 20h). Ja es poden adquirir les entrades al web www.manresaturisme.cat o bé al mateix Carrer del Balç.

Llegir més
imagen

Afectacions de trànsit per la celebració de la Fira de Santa Llúcia

Diversos carrers del Centre Històric, a l’entorn de la plaça Major, restaran tallats al trànsit aquest cap de setmana.

Llegir més
imagen

Demà es farà la presentació de l’entitat 'Manresa Animal Save' al Centre Cultural el Casino a les 7 de la tarda

En el marc de la campanya ‘Mirades des de Manresa’, Sílvia Cano, professora de secundària i Queralt Baraut, veterinària, faran una xerrada sobre l’impacte de la indústria agroalimentària en les relacions nord-sud.

Llegir més
imagen

S’obre al trànsit de vehicles i vianants el nou carrer Pilar Bertran Vallès

Aquest matí s’han posat en funcionament les noves regulacions semafòriques d’aquest nou vial amb el carrer Sant Cristòfol i la carretera del  Pont de Vilomara. L’alcalde de Manresa, regidors i representants veïnals han fet una visita per veure el resultat de l’actuació de la 1a fase del Pla Parcial Sagrada Família.

Llegir més