Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

Laura Borrego Fortuny, de l’Escola d’Art de Manresa, dissenya el nou logotip del Gremi de Constructors de Manresa i comarques

Aquest matí s’ha fet l’acte de lliurament del premi a la proposta guanyadora. L’acte ha comptat amb la presència del director de l’Escola d’Art, Daniel Hernández; i el president del Gremi de Constructors, Josep Alias.

Llegir més
imagen

Unes 200 persones es concentren a la plaça Major de Manresa per rebutjar el nou cas d’agressió sexual

Durant l’acte, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la representant del Consell Municipal de la Dona, Sandra Pujol; han mostrat la seva consternació i han ofert tot el seu suport i  solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.  

Llegir més
imagen

Dissabte, nova trobada de l’Espai Iris que proposa un cinefòrum per debatre sobre la lluita del moviment LGTBI

La trobada tindrà lloc a les 6 de la tarda, a l’Espai Jove Joan Amades (c/Sant Blai, núm.14).

Llegir més
imagen

El govern de Manresa presenta un pressupost per a l’any 2020 de prop de 91 milions d’euros, el més alt des del 2009 i 3,8 milions superior al de l’any anterior

Manresa disposarà d’un pressupost de 3,8 milions d’euros més l’any 2020, si prospera la proposta que presentarà l’equip de govern al Ple Municipal del proper dijous, 19 de desembre, i que avui ha exposat als mitjans de comunicació. Del pressupost de 90,99 milions destaca un increment molt notable de les inversions, que creixen el 14% respecte l’any anterior i s’enfilen per damunt dels 10 milions d’euros. És la xifra més alta en inversió des del 2010. S’augmenta la despesa social, en projectes d’ocupació i en manteniment de jardineria i equipaments, i hi ha inversions molt destacades en espai públic, equipaments o habitatge, entre altres.

Llegir més
imagen

Aigües de Manresa i l’Ajuntament signen el conveni per a la construcció del nou col·lector d’aigües que formarà part del projecte de prolongació de l’avinguda Països Catalans

L’Alcalde Valentí Junyent i el gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura, han signat aquest migdia un conveni pel qual la societat pública assumirà el cost de l’obra corresponent a la xarxa de clavegueram del projecte

Llegir més
imagen

El govern de l’Ajuntament de Manresa condemna enèrgicament el nou cas d’agressions sexuals a Manresa i convoca una concentració per demà a les 12 del migdia

Davant de les dues agressions sexuals ocorregudes ahir en un edifici del carrer Hospital de Manresa, comeses presumptament per dos homes que han estat detinguts, l’Ajuntament de Manresa vol expressar el seu més enèrgic rebuig i condemna dels fets. Avui mateix, representants del govern municipal s’han posat en contacte amb els consellers d’Interior i de Treball, Afers Socials i Famílies, per exposar-los la seva preocupació i exigir mesures concretes. Conjuntament amb el Consell Municipal de la Dona, l’Ajuntament de Manresa convoca una concentració de rebuig per demà dimecres, 11 de desembre, a les 12 del migdia, a la plaça Major. L’Ajuntament donarà suport a les persones agredides i el seu entorn, si és la seva  voluntat, i vol deixar clar que no està disposat a tolerar cap tipus d’agressió ni de discriminació envers les dones.


Llegir més
imagen

L’ANTIC proposa una trobada oberta per fer el tancament del primer any de la taula de treball

Durant la trobada, que és oberta a tothom qui tingui ganes d’implicar-s’hi, es valoraran les accions dutes a terme en diversos àmbits per part de la Taula de Treball de L’ANTIC. També servirà per engegar nous equips amb noves propostes, com la de la Plataforma d’Acció Comunitària.

Llegir més
imagen

Arcadi Oliveres, Mario Luna i Milena Florez posaran el "termòmetre" als drets humans, demà a Manresa

L’economista i activista social, Arcadi Oliveres, juntament amb Mario Luna (de Mèxic) i Milena Florez (de Colòmbia), dos defensors de Drets Humans refugiats a Catalunya gràcies a un programa de protecció, participaran en una taula rodona per analitzar la situació actual dels Drets Humans a nivell internacional. L’acte tindrà lloc a les 7.30 de la tarda a l’Auditori de l’Espai Plana de l’Om.

Llegir més
imagen

Últims dies perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per al pagament de l'IBI

El termini per presentar la sol·licitud s’acaba el 31 de desembre. La  finalitat d’aquest ajut és equiparar la repercussió que té l’IBI en l’economia familiar amb les famílies que tenen la consideració de nombroses.

Llegir més
imagen

Èxit de participació en les accions proposades per l’Oficina Jove del Bages per la prevenció de la Sida

Aquestes accions es van dur a terme als instituts, a través del Punt al Pati, on l’alumnat va participar en la dinàmica “VIH: mites i realitats”; i al Punt al Campus de les universitats on l’estudiantat va aprendre a utilitzar l’aplicació Kahoot, un web que proposa un concurs de preguntes sobre malalties de transmissió sexual.

Llegir més