Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

El radar mòbil de la Policia Local de Manresa ja funciona a ple rendiment

Després d’un període de proves, des d’aquesta setmana el nou radar mòbil de la Policia Local de Manresa ja funciona amb normalitat. L’objectiu és controlar la velocitat dels vehicles per garantir la seguretat i reduir l’accidentalitat al nucli urbà.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa suspèn l’homologació a l’empresa de serveis a domicili acusada de frau a la Seguretat Social

L’Ajuntament de Manresa ha suspès cautelarment l’homologació de l’empresa Solubages SL per prestar el servei d’atenció a domicili Xec Servei, després que Inspecció de Treball denunciés a la Fiscalia que aquesta empresa tenia 52 persones treballadores sense estar donades d’alta a la Seguretat Social. Monserveis era una de les quatre empreses amb les quals l’Ajuntament té un conveni per al Xec Servei, un programa pel qual el consistori ofereix descomptes directes a persones usuàries de serveis d’atenció domiciliària. Ahir mateix, l’Ajuntament va informar les persones usuàries que retirava l’homolgació a Monserveis i que podien requerir els serveis de les altres tres empreses homologades.


Llegir més
imagen

Molt bona assistència a l’acte sobre el treball a la llar, en el marc del Dia Mundial pel Treball Decent

Durant l’acte d’ahir, celebrat al Centre Cultural el Casino, es van presentar les guies elaborades per l’Ajuntament de Manresa per fomentar la contractació justa en el treball de la llar i el respecte dels drets laborals de les persones que treballen en aquest sector. 

Llegir més
imagen

Els responsables de l’Opera Romana Pellegrinaggi visiten la ciutat per conèixer el Camí Ignasià i Manresa 2022

L’Opera Romana Pellegrinaggi és una estructura del Vicariat de Roma que promou les peregrinacions catòliques a nivell mundial i ha mostrat el seu interès pel Camí ignasià i per la ciutat on finalitza aquesta ruta amb la petjada encara present d’Ignasi de Loiola.

Llegir més
imagen

Manresa homenatja el folklorista i pare de "El Patufet", Aureli Capmany, en el marc de la Fira Mediterrània

Exposicions, teatre, xerrades... són algunes de les propostes organitzades que posen en valor la tasca de Capmany en l’àmbit de la cultura popular catalana i en destaca la seva estreta relació amb la capital del Bages, que se suma així als actes commemoratius que s’han ant celebrant arreu del territori amb motiu dels 150 anys del seu naixement.

Llegir més
imagen

El govern municipal proposa un increment moderat de l’1,23% de les ordenances fiscals per millorar els serveis municipals i les polítiques socials

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa portarà al Ple Municipal de la setmana vinent la proposta d’actualització de les ordenances fiscals. Es proposa un increment mitjà de l’1,23%, a l’entorn de la pujada prevista de l’IPC. L’Ajuntament preveu d’aquesta manera recaptar l’any vinent prop de 580.000 euros més en concepte d’impostos i taxes, amb l’objectiu de millorar els serveis municipals que es van veure afectats per la crisi i reforçar les polítiques socials.


Llegir més
imagen

L’alcalde anima els estudiants de l’institut Lluis de Peguera a promocionar els actius de Manresa entre els joves

En un acte celebrat a l’institut Lluis de Peguera davant 120 alumnes de 1r d’ESO, l’alcalde Valentí Junyent i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan  Calmet, han demanat als estudiants que facin d’ambaixadors entre els joves per mostrar l’orgull de ciutat i perquè coneguin els grans actius i potencialitats de Manresa.

Llegir més
imagen

El regidor de Nova Ciutadania i Cooperació participa en una taula rodona amb representants de la comunitat senegalesa

A la trobada va participar el khalifa Thierno Amadou Ba i els alcaldes de Bambylor i Rufisque. Les persones d’origen senegalès són el quart col·lectiu més nombrós de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa presenta la 16a edició de la cursa atlètica de 10 km urbans, que enguany se solidaritza amb els malalts d’Alzheimer

La cursa, de caire familiar i amistosa, tindrà lloc el diumenge 20 d’octubre, a les 10.30 del matí, pels carrers de la capital del Bages. La prova esportiva es completa amb la 4a edició de la cursa de 5km.

Llegir més
imagen

La plaça del mercat de Puigmercadal es converteix en una passarel·la de moda

L’acte es va celebrar dissabte passat i va ser la culminació del projecte Art k’suma de la regidoria de  les Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa per promoure l’intercanvi intergeneracional. 

 

Llegir més